Forum » Pomoč in nasveti » Nalepka za prenosnik?
Nalepka za prenosnik?
pirx ::
Pozdrav,
zanima me, če ve kdo, ali obstajajo kakšne posebne nalepke, ki se jih da prilepiti na ohišje prenosnika, s tem, da pri odstranjevanju ne bi pustile prevelik madež? :)
V bistvu bi rad pod tikovnico zalepil eno precej majhno nalepko s svojimi podatki, v primeru, če bi prenosnik kje "izgubil". Drugače si ne predstavljam, kako bi me lahko morebiten najditelj kontaktiral... Password imam že ob bootu, potem pa še za winse, tako da kak "If_Found.txt" na namizju odpade.
Predlogi so dobrodošli :)
zanima me, če ve kdo, ali obstajajo kakšne posebne nalepke, ki se jih da prilepiti na ohišje prenosnika, s tem, da pri odstranjevanju ne bi pustile prevelik madež? :)
V bistvu bi rad pod tikovnico zalepil eno precej majhno nalepko s svojimi podatki, v primeru, če bi prenosnik kje "izgubil". Drugače si ne predstavljam, kako bi me lahko morebiten najditelj kontaktiral... Password imam že ob bootu, potem pa še za winse, tako da kak "If_Found.txt" na namizju odpade.
Predlogi so dobrodošli :)
Gwanaroth ::
> Drugače si ne predstavljam, kako bi me lahko morebiten najditelj kontaktiral...
Utopija... od najditelja tvojega izgubljenega prenosnika pričakuješ, da te bo kontaktiral in ti ga vrnil ? Optimist.
Utopija... od najditelja tvojega izgubljenega prenosnika pričakuješ, da te bo kontaktiral in ti ga vrnil ? Optimist.
Lights often keep secret hypnosis..
Switch ::
V bistvu obstajajo tudi taki ljudje - sam sem že 3x vrnil mobitele, ki sem jih našel. Lastniki so bili zmeraj hvaležni, denar v zahvalo pa sem zmeraj odklonil. Ne mislite, da je svet tako slab.
Jaz ti predlagam, da na navadno nalepko napišeš svoje podatke. Nalepko nato nalepi na željeno mesto na prenosniku, nato pa čez prelepi še tanko prozorno plastično folijo, ki se jo ponavadi uporablja za plastificiranje knjig. To folijo dobiš v vsaki knjigarni.
Jaz ti predlagam, da na navadno nalepko napišeš svoje podatke. Nalepko nato nalepi na željeno mesto na prenosniku, nato pa čez prelepi še tanko prozorno plastično folijo, ki se jo ponavadi uporablja za plastificiranje knjig. To folijo dobiš v vsaki knjigarni.
ender ::
Še ena stvar je, precej prenosnikov ti v BIOSu omogoča vnesti Ownership tag - to besedilo je potem prikazano med zagonom računalnika.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
pirx ::
Hvala za predloge! Moj prenosnik žal nima Ownership Tag funkcije, bom pa nalepko zalepil pod prenosnik.
Pyr0Beast ::
Mogoče bi bila celo dobra ideja, da nalepiš nekaj pod disk, če je laptop ukraden / izgubljen, lahko upaš, da te bo kakšen konkreten servis poizkusil kontaktirati
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Liker ::
@Gwana:
Ti is prevec pesimisticen :)
Jaz sem nekoc na sprehodu s psom odkril kitaro v lepem usnjenem kovcku (kitara je bila neka zadeva ki je imela podpis izdelovalca in zelo nizko serijsko stevilko) na bliznjem parkiriscu. Sicer sam igram kitaro, a namesto da bi jo posvojil, sem natisnil dve veliki obvestili, kako me kontaktirati in jih nesel tja kjer sem kitaro nasel. No cez cca 1 uro me je poiskal en 'rahlo' mackast dolgolasec, in ko mi je potrdil kaksna kitara je notri sem mu jo vrnil :P Odklonil tudi denar, saj je bil po videzu se student. Po prepiti noci je pac pozabil dat v kombi ko so odhajali iz parkirisca. Meni so pa nekoc vrnil denarnico na nekem koncertu v orto baru, me je kar presenetilo ko je na oder stopil barman in pozval mene da dvignem denarnico pri sanku. Niti tolar ni manjkal . Postenih ljudi je kar precej, toda ljudje pac vedno vidimo samo slabso stran - na zalost...
Pa tista nalepka pod HD ni slaba ideja, servis jo zna hitro odkrit :)
Ti is prevec pesimisticen :)
Jaz sem nekoc na sprehodu s psom odkril kitaro v lepem usnjenem kovcku (kitara je bila neka zadeva ki je imela podpis izdelovalca in zelo nizko serijsko stevilko) na bliznjem parkiriscu. Sicer sam igram kitaro, a namesto da bi jo posvojil, sem natisnil dve veliki obvestili, kako me kontaktirati in jih nesel tja kjer sem kitaro nasel. No cez cca 1 uro me je poiskal en 'rahlo' mackast dolgolasec, in ko mi je potrdil kaksna kitara je notri sem mu jo vrnil :P Odklonil tudi denar, saj je bil po videzu se student. Po prepiti noci je pac pozabil dat v kombi ko so odhajali iz parkirisca. Meni so pa nekoc vrnil denarnico na nekem koncertu v orto baru, me je kar presenetilo ko je na oder stopil barman in pozval mene da dvignem denarnico pri sanku. Niti tolar ni manjkal . Postenih ljudi je kar precej, toda ljudje pac vedno vidimo samo slabso stran - na zalost...
Pa tista nalepka pod HD ni slaba ideja, servis jo zna hitro odkrit :)
Pyr0Beast ::
Na avtobusu pozabil denarnico, notri kar nekaj dokumentov. Čez slabe pol urce prišel in jo videl na zadnji polički avtobusa. Očitno si je model kar sam uzel nagrado 30€ ..., na srečo (ali pa tudi ne) je sama denarnica vredna več kot je bilo noter
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8558 (6421) | Tilen |
» | Ukraden (izgubljen) zunanji disk (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10509 (7965) | St235 |
» | Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30001 (24252) | fosil |
» | Hišna preiskava pri uredniku strani Gizmodo zaradi novega iPhona (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 20497 (18500) | Mehmed |