» »

Pokvarjen računalnik

Pokvarjen računalnik

puda ::

Imam sledeč problem. Ko sem zvečer gledal film na računalniku, se mi je sredi ogleda sesul explorer.exe, to se je ponavljalo tudi če sem računalnik resetiral. Odločil sm se da na novo naložim windowse, vendar pa vedno sredi nalaganja računalnik zmrzne vsakič na drugem mestu. Probal sm že z drugim disko na katerih so bratovi windowsi vendar tudi ne deluje. Jaz sumim, da bi lahko bila matična plošča. Prosim, če mi lahko nekdo pomaga.

Specifikacije:
CPU: AMD Athlon 64 3000+ s939
Matična: Gygabite Ga-k8nf-9
Grafična: ATI Radeon x700pro Gygabite
RAM: Patriot 1Gb 400Mhz
Disk: WD 160Gb SATAII

flipflop ::

Rami so ok?

5er--> ::

Probal sm že z drugim disko na katerih so bratovi windowsi vendar tudi ne deluje.

To pri delujočem PC-ju v skoraj vsakem primeru ne bi delovalo (razen, če imata z bratom 99% enak hardware).

puda ::

Sedaj sem nekako rešil problem.
V komp sm dow od brata rame in normalno naložu winse, do sedaj dela normalno razen 1x je freeznel. Zdi se mi pa čudn k nemu pa moj ram normaln dela.

P.S. Z njegovmu diskam sm sam hotu sprobat, če dela moj disk zato k sm že večkrat bootov njegove winse z mojmu kompam kljub temu, da imava različne komponente.

solatko ::

Sej gre boot tudi z drugim diskom, če je le procesor na obeh intel ali amd, ko bootaš daj v DVD enoto CD od plate. Rami so dostikrat skregani s plato. Tud men se večkrat zgodi, da na eni plati laufajo normalno, na drugi pa ni slike na monitorju, oziroma računalnik ne zalaufa. Se dogaja.

puda ::

Hm... Problem se je vrnil. Po normalni naložitvi winsow se je zopet začelo najprej z štekanjem pri normalnih opravilih na to pa, pri bootanju winsow. Mislmim da je plata fuč, zato ker sm 3 ure obremenjeval proc z Tosterjam, predno sm naložu driverje za zvočno na plati pa je vse potekalo normalno. Mislmim, da bom su kr nabavt v big-bang eno plato, upam d bojo še mel moj socket, če pa to now pomagal je pa sam še proc lahk(upam :D).

jest10 ::

Probaj za foro še z višjo napetostjo na ramih.

solatko ::

puda

Proc sigurno ni, saj ti sploh ne bi zagnalo sistema. Če sumiš integrirano zvočno kartico, kupi eno na bolhi (pocen so), jo vtakni v PCI slot in boš takoj vidu. Če pa boš že kupoval novo plato, pa poglej mal po internet trgovinah glede cen - so zlo različne. Kolikor sem jaz vidu, ima big bang zelo navite cene računalniških komponent.

puda ::

O pa bi se zagnal, mam ze kr dost slabih izkusn glede proca :D Mel sm amd xp 2000+ pa je mel jedro odkrušen, pa je laufu pa bootow sam metu vn blue screen. Pol sm kupu now proc, pa se je se un skuru k je bla plata tud fuč. Po tem sm ga pa pelu na servis pa so se oni skurl 3 proce pa 2 plate, dokler niso ugotovil da je dvd pekač zanič. Je pa pekač skuru plato, plata pa proc. Sej zej sm dow frendu proc pa je sprobu pa dela normaln tko, da sm kr plato naroču na mimovrste, k majo sam še tm s939.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: puda ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CMOS checksum error

Oddelek: Strojna oprema
121419 (1232) Glicerin
»

Navijanje AM2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
16411282 (7825) asus
»

Opis DFI LANParty nF3 250Gb in pa test 754 plat... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
38219578 (10119) mzidy
»

A64 3000+ acting up

Oddelek: Strojna oprema
351691 (1032) PrimozR
»

A7N8X v 2.0 in stalni problemi...RAM, procesor,...?!

Oddelek: Navijanje
371721 (1426) Primoz78

Več podobnih tem