Forum » Strojna oprema » disk
disk
Julija24 ::
Jaz se kaj dosti ne spoznam na diske, bolj se moj s tem ukvarja, ampak ne profesionalno, čeprav bi se že lahko.
Mava računalnik, star kakšnih 7 let. Nisva ga hotela še menjat letos, pa sva se odločila, da kupiva raje kakšen disk. Od enega kolega sem slišala za znamko Iomega, on pravi, da so zelo kvalitetni diski. Je že kdo slišal za to znamko, da mi pove kaj več o tem?
Mava računalnik, star kakšnih 7 let. Nisva ga hotela še menjat letos, pa sva se odločila, da kupiva raje kakšen disk. Od enega kolega sem slišala za znamko Iomega, on pravi, da so zelo kvalitetni diski. Je že kdo slišal za to znamko, da mi pove kaj več o tem?
kixs ::
Za tako star racunalnik si nabavi katerikoli disk na PATA vodilu. Pametno je seveda preverit ali ti maticna (bios) podpira diske vecje od 137GB.
Seveda je odvisno tudi koliko diska sploh mislita, da rabita.
Iomega pa ni delal trdih diskov, ampak megneto-opticne. To je bilo vecinoma namesto disket, ampak to je ze prazgodovina
Ce te se kaj zanima, pa kar vprasaj.
lp
Seveda je odvisno tudi koliko diska sploh mislita, da rabita.
Iomega pa ni delal trdih diskov, ampak megneto-opticne. To je bilo vecinoma namesto disket, ampak to je ze prazgodovina
Ce te se kaj zanima, pa kar vprasaj.
lp
Julija24 ::
Res je, da se na tehnologijo ne spoznam, ampak sem prepričana, da Iomega prodaja diske, in to celo na našem trgu. En kolega je na firmo dobil ponudbo. Mislim, da bi bilo dobro tudi njih povprašati.
kixs ::
Jah, zdej odvisno kaj gledas.
Iomega prodaja zunanja ohisja z diski. To se priklopi preko USB ali Firewire na PC.
Disk pa zaradi tega se vedno ni od Iomege.
Ce imata res 7 let star racunalnik, potem bosta morala dokupit se USB 2.0 kartico ali Firewire kartico, da bosta lahko vsaj malo izkoristila hitrost diska.
Kot pravim, odvisno kaj rabita. Ce rabita za okoli prenasat vecje kolicine podatkov, potem kupita to, ce pa rabita samo za v racunalnik. Potem pa rabita samo interni PATA disk.
lp
Iomega prodaja zunanja ohisja z diski. To se priklopi preko USB ali Firewire na PC.
Disk pa zaradi tega se vedno ni od Iomege.
Ce imata res 7 let star racunalnik, potem bosta morala dokupit se USB 2.0 kartico ali Firewire kartico, da bosta lahko vsaj malo izkoristila hitrost diska.
Kot pravim, odvisno kaj rabita. Ce rabita za okoli prenasat vecje kolicine podatkov, potem kupita to, ce pa rabita samo za v racunalnik. Potem pa rabita samo interni PATA disk.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12654 (10628) | radmannsdorf |
» | ZUNANJI trdi disk naredim samOddelek: Strojna oprema | 4215 (3600) | Bodiny |
» | Zunanji disk WD MyBookOddelek: Kaj kupiti | 4204 (3144) | Revenant |
» | Diski in ohišja ... ata sata usb ... kaj vzeti in kaj sploh to jeOddelek: Kaj kupiti | 1898 (1323) | brdi |
» | notebook: AMD vs. IntelOddelek: Strojna oprema | 1567 (1238) | antonija |