» »

cpu ventilator daje čudne zvoke

cpu ventilator daje čudne zvoke

tsh2 ::

zadnje čase mi kar sam od sebe, potem ko je kake 3 ure prižgan, začne računalnik dajati neke nadležne zvoke. zvok je podoben oglašanju (sikanju) kače in je tako glasen, da me moti. se mi zdi, da prihaja od cpu ventilatorja. cpu temperatura je 53 C. zanima me, kaj je to? je treba ukrepati? peljati na servis? ali bi lahko sam popravil (če je lahko, težje stvari se ne grem lotevati).

Urc ::

Sikanju kače ? :\

Ali se ventilatorjeva življenska doba bliža koncu ali pa je glasnejši zaradi večjih obratov ali pa se motim :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urc ()

AlesC ::

crkno bo počasi... prvo sika, pol mleje in kasneje vse tiho je bilo. Naredi trikrat PIP PIP PIP in se računalnik vgasne... :O

Probaj ga malo posesati ali spucat, možno tudi, da ga kaj ovira ob robu(like par milimetrov strjenega praha). Dvomim, da je zaradi obratov, ker novi procesorski ventilatorji so praktično tihi. Lahko pa da je kak drug ventilator, če maš še kakega na ohišju.

danes je računalnik crknil. ampak ko prižgem računalnik, ne da nič od sebe, tako da je možno, da je šel napajalnik in da je dajal tiste zvoke ventilator na napajalniku. oziroma možno, da teh zvokov sploh ni dajal ventilator, ampak sam napajalnik. ker se spomnim, da je en moj napajalnik dajal čisto enake zvoke, preden je potem crknil. če crkne procesor, da kaj od sebe računalnik, ko ga prižgeš? nekaj dni nazaj je strela uničila naš telekomov adsl modem (so ga zamenjali brezplačno). ima to mogoče kaj veze?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tsh2 ()

je že popravljeno. samo napajalnik je bil fuč (domnevam, da zaradi tiste strele , samo je čudno, da je rabil par dni, da je crknil). je pa čudno težko locirati zvok, siguren sem bil, da prihaja od procesorja. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483664 (2688) jcb
»

Novi napajalnik - ni slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
201747 (1447) Pyr0Beast
»