Forum » Strojna oprema » Sistem se ne zbudi
Sistem se ne zbudi
kitarist ::
Imam novo masino in sicer core 2 duo 4300, plato Asus P5B, 1gb rama in gF 7600 GT (pci e).
Ko vse skup lepo priklopim, mi piska piiip, pip, pip, pip, pip (hardware failure). Sem probal odstranit komponento po komponento, pa sem ugotovil da piska zarad graficne. Problem je v tem, da bi pomoje graficna mogla met dodatno elektricno napajanje, vendar nikjer ne vidim konektorja za priklop. Mam pa Silent varjatno od Leadteka ..link
Prosim ce mi lahko pomagate.
Hvala
Ko vse skup lepo priklopim, mi piska piiip, pip, pip, pip, pip (hardware failure). Sem probal odstranit komponento po komponento, pa sem ugotovil da piska zarad graficne. Problem je v tem, da bi pomoje graficna mogla met dodatno elektricno napajanje, vendar nikjer ne vidim konektorja za priklop. Mam pa Silent varjatno od Leadteka ..link
Prosim ce mi lahko pomagate.
Hvala
bluefish ::
7600GT nima dodatnega napajanja. Si na matično priklopil vse konektorje iz napajalnika (tudi 4-pinskega)?
nonenone ::
sposodi si drugo grafično pa probaj če dela, potem pa reklamiraj v trgovini, grafične če so ok ponavadi kar delajo, če lepo vse priklopiš, lp
Vse sem vzel iz kiste in je delalo (cpu+rami+grafa), pol zlozim nazaj v kisto..ne dela,...pol mi niti cpu+grafa+rami niso vec laufali..svasta v glavnem...bom ze nekak porihtal, drugac pa bom fukno pri okni ven komplet
Zdaj sem vse skup sestavil, pa je delalo, pa sem hotel nalozit os, pred tem pa sem v biosu nastavo boot...ko sem shrano bios, pa restartal masino..pa spet isto piska?? WTF
Ugotovil sem, da ce neha delat, vzamem graficno ven in jo dam spet nazaj not..pol dela spet en cajt..ne vem kaj je narobe.
Pa javlja mi napako "Intel CPU uCode error" ..kaj pa to pomeni?
Pa javlja mi napako "Intel CPU uCode error" ..kaj pa to pomeni?
Ok, zdaj mi je masina lepo laufala kake 3 dni (sem igral splinter cell-double agent, pa se cpu in gpu ne segrejeta prek 60˚), danes pa kr na enkrat ob bootanju windowsov black screen....pa sem restartal..in plata spet PISKA hradware failure..pop*zdo bom. Kaj bi lahko bil vzrok? Jaz ga ne vidim/najdem?
Je mozno da je kaj z pci-e vodilom narobe, ker mi isto piska ce je graficna not al pa ne..al pa da je z graficno kaj narobe
Je mozno da je kaj z pci-e vodilom narobe, ker mi isto piska ce je graficna not al pa ne..al pa da je z graficno kaj narobe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitarist ()
dustphoenix ::
uCode error, si pri asusu odpravil z BiOS updatom.
Ker prej plata ni podpirala tistega tipa procesorja.
S tem da ti bo to pomagalo le, če je CPU podprt v novem BiOSu...
Malo poglej, na strani od proizvajalca tvoje plate, za kompatibilnost plošče z tvojim CPU...
Ker prej plata ni podpirala tistega tipa procesorja.
S tem da ti bo to pomagalo le, če je CPU podprt v novem BiOSu...
Malo poglej, na strani od proizvajalca tvoje plate, za kompatibilnost plošče z tvojim CPU...
Tisti error o CPU-ju sem odpravil z novim biosom. Zdaj je problem da bios piska error, kar pomeni da je biosov test komponent padel..
dustphoenix ::
Zdaj pa ponovi vajo, vse ven razen CPU-RAM-GRAFA.
Pa poglej še tiste nastavke pod plato, kam vijake not zašravfaš. Enkrat sem imel enega preveč not in je delal stik na vezju...
Posledica: bip biosa, nikakor da bi delalo... medtem ko je na pultu bp. Hvala bogu mi takrat ni nič skurlo, (je pa bil tisti distančnik direkt pod BiOS čipom takrat... ).
Preveri.
Pa poglej še tiste nastavke pod plato, kam vijake not zašravfaš. Enkrat sem imel enega preveč not in je delal stik na vezju...
Posledica: bip biosa, nikakor da bi delalo... medtem ko je na pultu bp. Hvala bogu mi takrat ni nič skurlo, (je pa bil tisti distančnik direkt pod BiOS čipom takrat... ).
Preveri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matična plošča asus problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (808) | Han |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5024 (3152) | Riff |
» | grafična ok, slike ni!!!???Oddelek: Pomoč in nasveti | 2511 (1931) | polde66 |
» | Nakup novih delovOddelek: Kaj kupiti | 1591 (1151) | mkonci |
» | Comp se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1309 (1232) | SavoS |