» »

SAT televizija

SAT televizija

dajoker ::

Nikjer nisem zasledil teme o tej temi, pa upam, da nisem preveč faliu področja.
V glavnem; stari bi rad šaltu iz analogne satelitske antene (taljir) na digitalno (!!). Jst nimam niti mal blage veze o tem, na bolhi sem gledal oglase - tam piše svega i svašta.
Potrebujem kak dober predlog, da sestavim skupaj en taljir, sprejemnik, glavo in po možnosti motorček, ki bo anteno prestavljal a la automatic. Ne rabim dekoderjev in 1212324234 kanalov, sam, da dobim lepo sliko na astri in hot birdu (baje se to da nardit z eno glavo in dvem izhodim). Obstaja kakšen komplet (zmontiraš, pržgeš in špila) ali morem kupiti po delih? Hvala vsem za odgovore.
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

PacificBlue ::

Moj foter je kupil pred dvema mesecema digitalni komplet v big bengu za okoli 95 evrov( krožnik 85 cm/dve LNB glavi(sprejema preko astre in hotbirda),sprejemnik in daljinec) je pa stvar brez motorčka..saj ga ne rabiš..če ti pride en stručko to naštimat ti bo tk naredu, da ti bo delalo tak kot je treba...edino kar ni kul je pa to da ni konzole zraven..moj foter jo je kr sam naredil(drugače pride okol 20 evrov, če jo kupiš)

Je izmed oglasov na bolhi kak primeren mojim potrebam?

madviper ::

Lej stvar je taka. Ne kopuj prek bolhe (razen če je trgovina). Kupi novo stvar, ni tako draga. Rabljena zna bit pokvarjena in je rizično.

Ti kit kompleti ki se prodajajo v big-bangu so kul (edino konzolo moraš met svojo). Če hočeš oba satelita naenkrat maš dve rešitve:

1. Nabaviš motorček, ki ti bo celotni krožnik obračal sem in tja. Slabost je le ta, da je motorček dost drag.

2. Nabaviš dva LNB-ja in dvojni nosilec, ter vsakega usmeriš v en satelit. Slabost je ta, da rabiš sprejemnik, z dvojnim vhodom (načeloma ga imajo novejši - tud kit kompleti, sam preveri za vsak slučaj). Dobra stran pa je, da je stvar še vedno cenejša od motočka.

Odločitev je na tebi. Drugač obstajajo trgovine, ki so dokaj specializirane za te zadeve. Znali ti bojo tud svetovat, kaj je najbolša rešitev.

Drugač pa hočeš sam FTA (Free To Air) kanale, ki niso kodirani. In že teh je ogromno, na enem satelitu.

Če imaš še kakšna dodatna vprašanja pa kr z njimi na plan!
I'd like to do something crazy!

globoko grlo ::

da si mal sposodim temo

Na katerih satelitih se da gledat slo in hrt progije?

Ker res totalno nimam pojma.

tnx

TOP ::

slo 1 in2 boš gledal na Hotbirdu zagrebe pa ne ker so kodirani in rabiš tak resiver za katerega dobiš ključe.Kar se tiče motorja nekdo je reku,da je drag ni res za 12k teh starih ga dobiš.

Odločil sem se, da kupim satelit z dvojno glavo, brez rotorja/motorčka. Je zadeva do 100€ dobra zame kot nezahtevnega uporabnika?
Kako je z nastavitvijo satelita? Kako ga nastavim v "0"?
Hvala še enkrat z odgovore.

madviper ::

@TOP
Ja sej ni tak drag, je pa dražji od dveh LNB-jev skupaj.

@dajoker
Naštelaš v nulo? Niti ni tak tešk, sam moraš bit potrpežljiv in fajn je da sta dva. En obraša koržnik, drugi pa gleda TV, kdaj bo pokazal da je najbolši signal. Vse skup traja približno 15 min (načeloma manj).
I'd like to do something crazy!

Ja seveda je dražji od dveh NLB sam tam boš gledal sam 2 satelita pri motorju pa vse.Sedaj pa če češ gledat recimo TV piko ali pa Charli pa z dvema LNB si nemaš kaj pomagat.In tisto kako ponajti nulo,kot ti je napisal madviper je lari fari,če bi res bilo tako potem bi to vsi znal.Rajši pojdi na sat forum pa tam ti vse lepo piše.

bam88 ::

@dajoker
Naštelaš v nulo? Niti ni tak tešk, sam moraš bit potrpežljiv in fajn je da sta dva. En obraša koržnik, drugi pa gleda TV, kdaj bo pokazal da je najbolši signal. Vse skup traja približno 15 min (načeloma manj).

nekak mi deluje to na A J E TO. oprosti :D
Hohohoahao

BlackHole ::

Nabaviš dva LNB-ja in dvojni nosilec, ter vsakega usmeriš v en satelit. Slabost je ta, da rabiš sprejemnik, z dvojnim vhodom (načeloma ga imajo novejši - tud kit kompleti, sam preveri za vsak slučaj).

A ni za to namenjeno ravno Stikalo 2/1 DiSEqC ( klik)? Ker drugače bi nastal malo problem pri antenah, ki imajo še več kot dva LNB-ja.
LP Marko

globoko grlo ::

in rabiš tak resiver za katerega dobiš ključe.

a lahko še kj več o tem poveš? A ključe morš pa kupit, al kako?

Ne ključe ni potrebno kupit jih dobiš na netu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska antena - premestitev

Oddelek: Pomoč in nasveti
184950 (3216) SavoS
»

Satelitska antena ne najde nobenega satelita

Oddelek: Omrežja in internet
4410882 (9279) cewapcic
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859129761 (31123) chrush
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5114004 (12102) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215902 (14234) BlackHole

Več podobnih tem