» »

Zatikanje slike pri snemanju s Pinnacle PCTV analog pro-pci

Zatikanje slike pri snemanju s Pinnacle PCTV analog pro-pci

mojsterchen ::

Imam vgrajeno čisto novo TV kartico Pinnacle PCTV pro in ko hočem snemati se slika začne zatikati oz. zastavljati neglede v katerem formatu snemam. Iz neta sem potegnil tudi najnovejše gonilnike in program. Zadeva deluje normalno, dokler ne resetiram računalnika, potem pa začne zopet štekati pri snemanju. Ko pa računalnik ugasnem se pa komplet zadeva zruši in nimam niti slike več ...
Opažam tudi, da imam težave s programom Pinnacle studio 11, pri snemanju iz kamere na računalnik, se mi pri konvertiranju v MPEG tudi začne zatikati slika oz. slika zaostaja za zvokom.
Sem pa pred kratkim bil primoran zamenjati matično ploščo in grafično kartico in od takrat se mi zdi, da z rač. ni vse ok.
Gre pa sicer za P IV 2,6 1 GB ram-a, Radeon x550 128 MB, nameščen je Wxp pro.

Za primerjavo: Pinnacle studio 11, deluje na AMD 1800+, 512 MB rama, Radeon 9600 128 MB ODLIČNO.

Prosim za kakšen pameten nasvet. Ne bi rad zadeve formatiral, saj sumim, da mi nagaja strojna oprema?

Macx95 ::

Ravno v nedeljo mi je prijatelj potožil da ima isti problem. Rekel sem mu naj zniža resolucijo pri snemanju in zadeva mu sedaj gladko deluje.Pri kateri resoluciji pa snemaš?

mojsterchen ::

DVD - MPEG2 ali DVD LONG PLAY. Ne gre pa potem niti z raznimi drugimi. Očitno imam problem z gonilniki oz. nekaj močno zavira računalnik. Ker iste stvari na drugem računalniku - AMDju, ki je po specifikaciji vsaj 1x manj zmogljiv tečejo kot po maslu ...

Macx95 ::

Uf. težko bi lahko kako konkretno pomagal. Očitno kartici ne paše to okolje. Poizkusi vse odinštalirati in prestavi karto v drug PCI slot in ponovno vse namesti. Ali imaš inštalirane gonilnike čipseta osnovne plošče.

mojsterchen ::

Delno sem zadevo rešil s tem, ko sem deinstaliral gonilnike za grafiko in jo spravil na standardno VGA in potem naložil najnovejše gonilnike iz net-a. Sedaj Pinnacle PCTV snema saj v formatu VCD gladko in brez težav. Pri DVD-formatu se pa še ravno tako zatika.
Tudi računalnik je bistveno hitrejši. Zanimivo, kakšne probleme lahko naredijo gonilniki !

mojsterchen ::

Res sem zadevo rešil le DELNO, ker mi sedaj tudi, ko snemam v formatu VCD po cca. pol ure snemanja začne zatikati in so posnetki praktično neuporabni.

Macx95 ::

Pa si poskusil kar sem ti zapisal v zadnjem post-u.

mojsterchen ::

Bom probal, pa da vidimo.

mojsterchen ::

Žal tudi to ne pomaga. Preprosto sem novo "makino" vzel iz računalnika in dal nazaj prejšnjo staro TV kartico tudi Pinnacle PCTV pro (tam iz leta 2003). Zadeva deluje vsaj 90% boljše kot pa z novo. Je pa res, da, ko snemam v full formatu DVD po enih 35 do 45 min začne tudi tukaj slika zaostajati za zvokom (recimo 0,5 sekunde). Pač snemam oddaje po delih recimo. Res mi pa ni jasno, da mašina P IV z 2,6 GHz CPU in 1.024 MB DDR 400 ram-a, matična P8P400 ne zmore brez problema zapisati oz. posneti več kot dobre pol ure gradiva ...?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13419826 (7372) dire
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507117 (5184) Tiash
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536958 (4894) maxy
»

Nakup TV tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
372139 (1500) zdravc
»

VHS-pc Tv tuner-DVD

Oddelek: Zvok in slika
101295 (1151) XS!D3

Več podobnih tem