Forum » Pomoč in nasveti » Ni signala preko grafične do monitorja.
Ni signala preko grafične do monitorja.
Underdog ::
Lep pozdrav vsem!
Pravkar sem se registriral na vašem forumu, zato vas najprej lepo vse pozdravljam!
Imam pa naslednji problem:
Hotel sem kolegu posoditi enega izmed računalnikov. Ima dokaj spodobno konfiguracijo (P4 procesor, 512 rama, 128 mb grafično, Intel matično ploščo...). Vendar, ko sem računalnik zagnal, je vse potekalo normalno, le da monitor ne dobi signala, enostavno ni drugega kot "black screen". Poskusil sem na več monitorjih, poskusil tudi z dvema grafičnima, celo ram ploščice sem menjal, pa nič novega. Naj omenim, da je taisti računalnik čisto normalno delal še pol leta nazaj in teh pol leta je počival. Nazdnje ko je normalno delal sem imel v njem 2x po 512 ram-a, potem pa sem eno ploščico 512 vzel ven in od takrat se zažene normalno, a ni slike na monitorju, niti v bios ne morem.
Preveril sem vse kable, jih tudi izklopil iz matične, resetiral matično ipd. Ali je možno, da je kaj z baterijo na matični? Je to kdaj problem?
Prosim za pomoč, kaj mi je storiti?
In vsem se zahvaljujem za pomoč.
Janez K.
Pravkar sem se registriral na vašem forumu, zato vas najprej lepo vse pozdravljam!
Imam pa naslednji problem:
Hotel sem kolegu posoditi enega izmed računalnikov. Ima dokaj spodobno konfiguracijo (P4 procesor, 512 rama, 128 mb grafično, Intel matično ploščo...). Vendar, ko sem računalnik zagnal, je vse potekalo normalno, le da monitor ne dobi signala, enostavno ni drugega kot "black screen". Poskusil sem na več monitorjih, poskusil tudi z dvema grafičnima, celo ram ploščice sem menjal, pa nič novega. Naj omenim, da je taisti računalnik čisto normalno delal še pol leta nazaj in teh pol leta je počival. Nazdnje ko je normalno delal sem imel v njem 2x po 512 ram-a, potem pa sem eno ploščico 512 vzel ven in od takrat se zažene normalno, a ni slike na monitorju, niti v bios ne morem.
Preveril sem vse kable, jih tudi izklopil iz matične, resetiral matično ipd. Ali je možno, da je kaj z baterijo na matični? Je to kdaj problem?
Prosim za pomoč, kaj mi je storiti?
In vsem se zahvaljujem za pomoč.
Janez K.
Macx95 ::
Lahko je šel napajalnik, zamenjaj še to, čiščenje kontaktov recimo (grafika, ram). Če to ne pomaga je pa lahko matična šla.
primzx ::
Ni nujno. Ali ti pri startu PCja kaj piska? in kolikokrat zapiska?Če piska se pozanimaj kater BIOS maš na matični in pogoglaj za ta bios "BEEP CODES". Če je to to. V nasprotnem primeru pa preglej to k je napisov zgorej.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rabim pomoc obvezno - PC ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 2510 (1452) | Gagatronix |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17844 (13967) | G_mAn |
» | Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25782 (24106) | mihibo5 |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5032 (3160) | Riff |
» | Asus p5q Pro Turbo startup problemOddelek: Strojna oprema | 1680 (1391) | Engineer_SLO |