Forum » Znanost in tehnologija » ogrevanje s klimo
ogrevanje s klimo
peteršilj ::
računam, merim, računam pa vedno pridem do ugotovitve, da je ogrevanje s klimo v prehodnem obdobju najcenejše.
po mojih izračunih je 30 % cenejše od ogrevanja s srednje suhimi drvmi.
pa drva veljajo za poceni kurjavo, kaj je šele pri EL kurilnem olju, razen, če sem tumpast pa česa ne vem.
po mojih izračunih je 30 % cenejše od ogrevanja s srednje suhimi drvmi.
pa drva veljajo za poceni kurjavo, kaj je šele pri EL kurilnem olju, razen, če sem tumpast pa česa ne vem.
- spremenil: peteršilj ()
Pegaz ::
Po mojih podatkih so drva ZASTONJ .. če ne šteješ tistih par ur, da drevo posekaš in ga razžagaš.
Razen če jih kupuješ seveda..
Razen če jih kupuješ seveda..
aiko ::
Računaš pravilno.
Trenutno se najbolj splača gretje z klimo (cena el. energije za 1kWh). Če imaš stanovanje (pa da ni nad 70m2 ali zunaj -15*C), dostikrat tudi pozimi, ne samo v prehodnem obdobju.
lp
Trenutno se najbolj splača gretje z klimo (cena el. energije za 1kWh). Če imaš stanovanje (pa da ni nad 70m2 ali zunaj -15*C), dostikrat tudi pozimi, ne samo v prehodnem obdobju.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aiko ()
peteršilj ::
takole sem na hitro izračunal:
za 1mJ energije, ki jo kot topel zrak dovedeš v svoje stanovanje boš dal ( ob mojem približnem upoštevanju izkoristka peči )
5 sit nafta
2,8 sit drva
1,85 sit klima
6,11 sit električni radiator
(govorim v sit, da je lažja predstava)
naj me kdo popravi, če sem se zelo zmotil.
za 1mJ energije, ki jo kot topel zrak dovedeš v svoje stanovanje boš dal ( ob mojem približnem upoštevanju izkoristka peči )
5 sit nafta
2,8 sit drva
1,85 sit klima
6,11 sit električni radiator
(govorim v sit, da je lažja predstava)
naj me kdo popravi, če sem se zelo zmotil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 46179 (3314) | kixs |
» | centralna kurjava - na elektriko? prosim za pomočOddelek: Loža | 17217 (16700) | Pyr0Beast |
» | Ogrevanje - Nafta / ElektrikaOddelek: Loža | 10899 (9874) | gruntfürmich |
» | ogrevanje na olje ali na strom ?Oddelek: Loža | 9265 (8732) | Oxford |
» | Centralno ogrevanje s toplotno crpalkoOddelek: Loža | 6306 (5885) | xenon74 |