Forum » Programska oprema » 2 kompa na eni povezaviz switchem...kako zdaj omejiti povezavo da bo imel vsak pol?
2 kompa na eni povezaviz switchem...kako zdaj omejiti povezavo da bo imel vsak pol?
;-) ::
2 kompa na eni povezavi z switchem...kako zdaj omejiti povezavo da bo imel vsak pol?
Ali naložim na oba kompa program ki omeji povezavo pa dam na obeh da lahko rabi samo polovico al kako?
Ker program naj uporabim?
Sm mislo da bom lahko kar tako mel pač kdo bo rabo več bo pač več kdo manj pa manj, zdej pa brat igra pa jaz dol vlečem pa mu pinga skoz (COD2), pa kok rabiš uploada za normalno igranje COD2 MP?
Ali naložim na oba kompa program ki omeji povezavo pa dam na obeh da lahko rabi samo polovico al kako?
Ker program naj uporabim?
Sm mislo da bom lahko kar tako mel pač kdo bo rabo več bo pač več kdo manj pa manj, zdej pa brat igra pa jaz dol vlečem pa mu pinga skoz (COD2), pa kok rabiš uploada za normalno igranje COD2 MP?
- spremenil: ;-) ()
Steinkauz ::
Ni problem tolk v uplodu ampak v pomembnosti paketkov. Qos rabiš, da daš download/upload z p2p na najnižjo prioriteto in ostalo na najvipjo. Kakšen star pc dobi pa rukni gor m0n0wall ali kaj podobnega. Z njim lahko urejaš tut kolk ma kdo linije. Lahko daš kakšen net limiter na pcje, sam ping bo še vedno, edin če boš uplodal/downloadal z 30% dejanske linije. V srednji šoli so mel 1gb linije pa sm dal uplodat z 2mb/s pa je net totalno štekal. Linije je bla zasedena 0,5%, sam paketki so pa zafilal router
Kak bo pingalo...če pa če jaz uploadam z 50% linije pa je ping normalen ko igram.
Sej bi blo vse kul če bi me uTorrent ubogal pa se držal omejitve sam se ne.
Ker netlimiter dam pol gor?
Sej bi blo vse kul če bi me uTorrent ubogal pa se držal omejitve sam se ne.
Ker netlimiter dam pol gor?
Aja lol da bol domače povem...
Jaz bi rad dol vleko on pa špilal ob enem zaj pa mi še uploada zravn ker me uTorrent ne uboga. Jaz bi sebi rad omejiv upload na 5kbps al pa man da bi on mel upload in mal downloada ker ga ne rabi...jaz pa rabim download pa uploada ne...
Pol rabim sam na svojem kompu program da si skinem upload na 5kbps in download na 300kbps.
Mam pa 4/512
Jaz bi rad dol vleko on pa špilal ob enem zaj pa mi še uploada zravn ker me uTorrent ne uboga. Jaz bi sebi rad omejiv upload na 5kbps al pa man da bi on mel upload in mal downloada ker ga ne rabi...jaz pa rabim download pa uploada ne...
Pol rabim sam na svojem kompu program da si skinem upload na 5kbps in download na 300kbps.
Mam pa 4/512
sparx ::
Najlažje to narediš s programom (npr. NetLimiter). Instaliraš ga na oba PC-ja in vsakemu nastaviš omejitev za Upload in Download po želji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 487114 (37250) | Rias Gremory |
» | uTorrent in TelemachOddelek: Programska oprema | 5573 (4680) | poweroff |
» | hitrost povezave in siol tvOddelek: Omrežja in internet | 1360 (1193) | Veron |
» | Razpoloviti povezavo,pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 1827 (1316) | xjan1989 |
» | Response time se dvigne ko se vklopi eMule-neuporaben internetOddelek: Omrežja in internet | 1412 (1284) | BattleMaster |