Forum » Programiranje » Visual C++ FILE X
Visual C++ FILE X
Simko ::
Meni se bo zmesalo- res.
Delam konzolno aplikacijo s podporo MFCja. Finta je pa naslednja:
ko program prevedem in zaženem ima določen izhod...ko pa isto kodo nespremenjeno debugiram je pa izhod cisto nekaj drugega. Tako programa sploh ne morem debugirat...malo tezko je razlozit zadevo. Upam, da ste ujeli bistvo, ce pa ne, pa povejte pa bom skusal bolj potrobno razlozit. Lahko posljem tudi program-gre se za izdelavo 'prevajalnika' za nek jezik - predmet Princpipi programskih jezikov - FERI MB.
Se je komu ze zgodilo kaj takega?! Meni se bo res zmesalo....
Delam konzolno aplikacijo s podporo MFCja. Finta je pa naslednja:
ko program prevedem in zaženem ima določen izhod...ko pa isto kodo nespremenjeno debugiram je pa izhod cisto nekaj drugega. Tako programa sploh ne morem debugirat...malo tezko je razlozit zadevo. Upam, da ste ujeli bistvo, ce pa ne, pa povejte pa bom skusal bolj potrobno razlozit. Lahko posljem tudi program-gre se za izdelavo 'prevajalnika' za nek jezik - predmet Princpipi programskih jezikov - FERI MB.
Se je komu ze zgodilo kaj takega?! Meni se bo res zmesalo....
Simko ::
Glej:
nardim en objekt, nad katerim potem kličem operacije. Objekt je primerek razreda Scanner - njegova naloga je, da ugotovi, ce je nek stavek "pravilno napsan" (recimo). In ko program zaženem brez debugiranja mi vrne, da je stavek nepravilen. Moral bi pa biti pravilen. No in zato grem debugirati...da vidim kje sem ga polomil. Ampak finta je, da ko pa program debugiram, mi pa vrže ven, da je stavek pravilen....?!?!
Razumeš?
Kako je to možno? Kako naj potem vem kaj je narobe, če mi pa čisto drugače deluje očitno med debugiranjem, kot 'normalnim' zagonom programa?
nardim en objekt, nad katerim potem kličem operacije. Objekt je primerek razreda Scanner - njegova naloga je, da ugotovi, ce je nek stavek "pravilno napsan" (recimo). In ko program zaženem brez debugiranja mi vrne, da je stavek nepravilen. Moral bi pa biti pravilen. No in zato grem debugirati...da vidim kje sem ga polomil. Ampak finta je, da ko pa program debugiram, mi pa vrže ven, da je stavek pravilen....?!?!
Razumeš?
Kako je to možno? Kako naj potem vem kaj je narobe, če mi pa čisto drugače deluje očitno med debugiranjem, kot 'normalnim' zagonom programa?
Kekec ::
če ni veliik kos kode bi jo lahk mogoče napisal pa jo pogledamo al pa kam dal da jo vidmo, pa bo kaj lažje povedat kaj je narobe!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CATALINA_OPTS environment variableOddelek: Programiranje | 1351 (1213) | xsenon |
» | [C++ ] [ KDE ] KDevelop 3.2 Beta 2 & Qt4Oddelek: Programiranje | 1458 (1148) | kopernik |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6444 (4789) | Microsoft |
» | [C++] for {}Oddelek: Programiranje | 1711 (1405) | Gundolf |
» | Polni dostop do NTFS particij pod LinuxomOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2576 (2576) | root |