» »

CATALINA_OPTS environment variable

CATALINA_OPTS environment variable

xsenon ::

Lep pozdrav,

ali ima kdo izkupĹĄnje z nastavljanjem CATALINA_OPTS environment variable. Prosim, ce mi lahko kdo pove kje se ti se to nastavi? (ali se to nastavlja v windowsih ali kje drugje). Uporabljam tomcat in axis2. Vse skupaj pa uporabljam v eclipsu, kjer zelim debug-irati web service. Sldim temule tutorialu: http://wso2.org/library/225

LP Peter

tempoFlow ::

Okoljske spremenljivke se v window-sih nastavi na start, potem greš na Moj računalnik (desni klik) -> lastnosti.
V zavihku Napredno vidiš podaj Spremenljivke okolja (Environment variables). Klikneš nova in dodaš CATALINA_OPTS, ki naj ima vrednost
$CATALINA_HOME/bin/catalina.sh.

ojla,

ja to mi je popolnoma jasno, samo mislim da v tem primeru ni fora v windows okoljskih spremenljivkah, ker jaz želim debugirati web service ki teče na tomcat serverju. Tomcat zaženem preko eclipse nato iz build.xml fajla zgeneriram web service (bi ga moral zgenerirati, to korak še ne deluje) nato pa debugirati web service. Sedaj me zanima, če je kdo to že počel, kako je zadeve počel? Kaj je nastavil v eclipsu, da mu je zadeva pravilno delovala.

LP Peter

infiniteLoop ::

Ce tomcata laufas na windowsih (kar verjetno pocnes, ce ga pogoanjas iz eclipsa) je fora tocno v tem. PAc na tistem racunalniku kjer laufas tomcata moras imeti nastavljene spremenljivke.
None of us is as dumb as all of us.

pozdravljeni,

sem nastavil vse spremenljivke vendar mi zadeva še zmer ne dela tko kot bi želel. Se pravi ko v eclipsu zaženem tomcat server v debug mode-u, ustvarm remote java aplication, ko pa se želim povezat z remote java application mi javi napako "Failed to connect to remote VM. Connection refused. Connection refused: connect". A ima kdo izkušnje z debugiranjem Axis2 webservice-ov v eclipsu.

LP Peter

infiniteLoop ::

Jaz bi na tvojem mestu preveril, ce imas pravilno nastavljene porte torej, ce se se debugger povezuje na tisti port kjer tomcat "poslusa".
None of us is as dumb as all of us.

ojla,

mi je uspelo rešiti problem z povezavo na vm. Težava je bila v tem da je bilo potrebno spremneljivke podati v eclipse (ko sem jih podal v windowsih zadeva ni delovala). Sedaj pa imam problem ko zaženem server v debug mode in sicer se mi v konzoli izpiše msg:

"Error occurred during initialization of VM
agent library failed to init: jdwp
ERROR: Cannot load this JVM TI agent twice, check your java command line for duplicate jdwp options."

Iz windowsovih spremenljivk okolja sem odstranil spremenljivke, ki sem jih predhodno dodal.

A ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Android] Podatkovna baza

Oddelek: Programiranje
132002 (1720) shadeX
»

Java namizna aplikacija ter web service

Oddelek: Programiranje
91559 (1192) nuclear