» »

Dolg zagon XP-jev!?!

Dolg zagon XP-jev!?!

TheHijacker ::

Takole je bilo. Včeraj pridem domov in prižgem računalnik. Na njem sem imel inštalirane XP-je. Ponavadi se mi je takoj zbootal v sistem, včeraj pa nikakor ni hotel. Prikazalo se je okno, da se nalagojo, ledica za disk je svetila ter na koncu ugasnila, logo za XP-je se ja pa kar naprej vrtel (ni popolnoma zmrznil). Po parih resetiranjih mi je celo uspelo priti v windowsi. Znotraj windowsov mi je pa vse delovalo normalno.

Danes ponovno zaženem in se mi normalno zažene. Še nekaj delam po disku in ko kar nenadoma vse zmrzne. Tudi miškin kurzor se ni več premikal. Preostalo mi ni drugega, kot trdi reset. Po resetu ista zgodba, kot včeraj. Nikako ni prišel v windowse (tudi safe mode ne), vedno se je ustavil ti predno bi moral prešaltati v grafični način po logu na ekranu. Pač, sem si rekel, da so se mi sesuli, kar ni nič posebnega. Pobrišem dol in še enkrat namestim XP-je. Za vsak slučaj sem ob inštalaciji XP-jev naložil (F6) še zadnje 2.31 gonilnike za hpt370 RAID krmilnik. Ko sem izbral particijo, kam naj inštalira mi je hotel pregledati disk in še predno pride do 1% se spet vse skupaj ustavi (ledica za disk nekaj časa gori (disk je tiho), potem pa ugasne in se ustavi). Še enkrat reinštaliram in sedaj uporabim eno starejšo verzijo gonilnikov za hpt in sedaj je šlo brez težav naprej skozi celotno inštalacijo (pri preverjanju diska je lučka za disk spet samo svetila ampak je po kakšnih 30 sekundah ponovno začela goret). Torej XP-ji so sveže inštalirani.

Toda kmalu ob nekajkratnih resetiranjih se mi spet začne počasno nalaganje, ki pa je vedno uspešno in pridem v windowse brez težav ampak kaj ko traja kakšnih 6-7 minut. Disk ropota in mi lučka utripa kar naenkrat pa samo še sveti in sveti kakšno minuto in to se večkrat ponovi. Ni se pa še zgodilo, da bi mi ne bi prišel do konca. V windowsih pa vse deluje normalno hitro, razen prvič ko hočem kaj delati na disku. Takrat se mi ponovno ustavi in moram počakati kakšno minuto, da se "odzmrne".

Kaj vse sem že probal: vse možne gonilnike za hpt370. Nobenega učinka, še dlje mi je pri nakaterih trajalo. Nadgradnja BIOS-a od abitka na zadnji 7N in nekaj starejših verzij. Enako. Odklop ostalih IDE naprav (CD-ROMi, prenosni disk,...). Enako. Checkdisk za moj disk. Vedno javi da ni napak. Nisem pa še naredil celotni pregled, tudi površine.

Kaj naj še poskusim?

Moj sistem:
ABIT KT7A RAID
ABIT TB 900 (nenavit)
Ventilator Vulcano 7 (temperaturo okrog 45 stopinj ko to pišem)
RAM 2x256MB Micron 7ns CAS2
Primarni boot disk MAXTOR zadnji model UDMA 133 7200 RPM na primarnem RAID kanalu
HD rack v katerem je MAXTOR 20 GB UDMA 66 5400 disk na sekundarnem raid kanalu
Oba diska nista v nobenem RAID polju
Toshiba SD-M1612 DVD rom primarni IDE master
Plextor 12/10/32 CDRW sekundarni IDE master
Suma GeForce 2 MX400 64MB TV-Out
TV Tuner Conference TV PCI (bt878)
SB Live! Player PCI
http://www.google.si

TheHijacker ::

Wav, kakšen množičen odziv :|

Sem pogruntal, kaj je narobe. Moj en mesec star disk Maxtor D740X (6L060J3) 7200rpm UDMA 133 je crknil! Klank, klank,... klank, klank... Je kaj znan zvok? Sem downloadal program za test diskov iz Maxtorjeve strni in mi je za vakega izmed testov javil napačo. Včeraj ob 17:00 sem ga proglasil za mrtvega, ter sem iz njega skopiral nekaj zelo pomembnih podatkov(delno uspešno), in začel z low level disk formatom. Delal je celih 6 ur!!! Danes ga bom pa še enkrat stestiral, ko pridem iz službe.

Res žalostno, da tudi Maxtor ni to kar je bil...
http://www.google.si

danielka84 ::

heh, si paš mel smolo in si mel disk ki pri Maxtorju crkne vsak petstoti!
Bolj je problem pri IBMu, k crkne vsak tretji >:D
ni-da-ni


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enojni disk na RAID kontroler (brez RAIDa)

Oddelek: Pomoč in nasveti
101360 (1217) neres
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18413763 (9367) matrix2
»

RAID - 4 diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
181384 (1183) Hojne
»

Trdi disk IBM 30GB - ribanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151283 (1158) zile
»

hpt370

Oddelek: Strojna oprema
141513 (1374) MadMax

Več podobnih tem