» »

Enojni disk na RAID kontroler (brez RAIDa)

Enojni disk na RAID kontroler (brez RAIDa)

neres ::

Ker mi je zmanjkalo IDE kontrolerjev bi rad dal disk na raid kontroler. Matična je Abit KT7A-RAID.
Nočem pa imet raida.

Se to da?

Sem priklopil in ko pridem v Windowse mi hoče inštalirat raid driverje ampak neuspešno.

Macx95 ::

Seveda da se da. Je pa res da gonilniki za HPT370 raid, ki jih snameš z abitove strani ne delujejo?, delajo pa tisti, ki so na disketi, ki si jo dobil ko si kupil plato.

neres ::

Hvala.

Ok, torej po inštalaciji teh driverjev naj bi kar delalo? Če je tako potem super.

Ja, tisti iz abitove strani ne delujejo - neka napaka ob inštalaciji. Isto če dam kar avtomatsko inštalacijo (generični Win driverji najbrž).

Diskete z driverji trenutno ne najdem.

Obstaja še kaka varjanta? Imaš mogoče ti te driverje in mi jih lahko pošlješ?

Macx95 ::

Ja zadeva lepo deluje, sem imel to plato, bom pogledal, če imam mogoče kje med goro disket to, ker se spomnim, da ko sem prodal plato nisem dal zraven diskete. Bom pogledal, upam da najdem pa javim. lp

neres ::

Ok, mogoče sem se pa zmotil... ker driverji za SCSI/RAID Controller so inštalirani. Kar manjka je driver za Mass Storage Controller:

Bi se to moralo inštalirat z istimi HTP370 driverji al kakimi drugimi?

Macx95 ::

To je IDE kontroler. HPT370 čip imaš na plati ( to je Highpointov IDE raid kontroler ali generični mass storage controler). Brez da inštaliraš gonilnike, ti ne bo zaznalo nobene enote, ko jo boš priklopil na katerega od dveh IDE konektorjev (zelena) tega kontrolerja.

neres ::

Sem našel CD, ki je bil zraven matične, poskušal inštalirat ampak mi javi isto napako kot z novimi driverji (z abitove strani):


V bistvu tisti driverji na CDju so samo za Win2000 in prej.

Macx95 ::

S temi gonilniki je sledeč problem. Rabiš verzijo med 1.03 in 1.11, novejše žal ne delujejo na win xp sp2. Delajo pa na sp1. Teh gonilnikov nisem našel, tudi na proizvajalčevi strani jih ni. Bom še malo pogledal če se da dobiti to verzijo.

Macx95 ::

V 1.22 dela z winxp sp2 in je edina ki se dobi. Tule je: klik
Poskusi pa javi.

Azrael ::

Kot je meni znano je treba za HPT370 krmilnik naložiti tiste driverje, ki mišljeni za dotično verzijo BIOSa RAID krmilnika (izveš ob zagonu mlinčka, ko RAID krmilnik išče ide diske).

No, ker je to slo-tech stran (čeprav nas je nekako ABit pustil na cedilu), sem Abit BX133 RAID in Abit TH7 II RAID flashnil na zadnjo verzijo HPT 370 BIOSa (2.351) in driverji delajo brez težav tudi z Win XP SP2. Podrobnosti sem zapisal tu (zadnji post).

Podpore na uradni strani High Point za ta krmilnik ni več od novega leta sem. Najnovejše driverje in firmware dobite na na spletu, ime datoteke je hpt3xx-v2351-0105.zip. Ne pozabi prebrati readme.txt!
Nekoč je bil Slo-tech.

neres ::

Hvala še enkrat za trud!

Zadeva je rešena! Sicer tiste starejše driverje sem našel in preizkusil, ampak je vrglo isto napako kot z novimi, tako da to ni pomagalo.

Rešitev sem našel na tej strani, napisal uporabnik tw1701. Na kratko: v fajlu scsi.inf (Windows\INF) je treba zbrisat vse v zvezi z HPT... potem se tudi najnovejši driverji lepo inštalirajo. In po restartu disk lepo deluje kot navaden disk. :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava slik pri zagonu računalnika in Windows-ev

Oddelek: Programska oprema
133538 (3283) Azrael
»

Win XP ne zazna enega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151498 (1403) Marjan
»

Pomoč z HPT370 UDMA/ATA 100 RAID Controller

Oddelek: Pomoč in nasveti
52232 (2139) Nocko
»

RAID - 4 diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
181409 (1208) Hojne
»

RAID FAkju

Oddelek: Pomoč in nasveti
191910 (1614) Paramedic

Več podobnih tem