Forum » Strojna oprema » c900 na p2xbl plati
c900 na p2xbl plati
`ripper` ::
Ekola, imam DFI-jevo plato P2XBL rev. 2 in plata ima Slot1 za sparjenje s CPUjem. Do nedavnega sem si lastil svohotnega c266 na slot1 in vse je bilo perfektno (pocasno, ampak delujoce). Nato sem nekje pridobil c466A in pa ABITov SlotKET!!! za pretvorbo Slot1-Socket370. Stvar ni delovala, za kar sem obtozil slotketa in sel kupit se en adapter ki naj bi deloval samo s PPGA procesorji. Sedaj pa imam c900 (FBS 100MHz, faktor 9x) in ko uporabim Gigabytov adapter (ta, ki sem ga uporabljal do sedaj) stavrca ne deluje. Ko sem iz podstresja privlekel SlotKET!!! sem kmalu obupal tudi nad njim. Nato sem vse skupaj odnesel k prijatelju, ki ima malcek novejso plosco (mislim da je Elitka) in masina se je prizgala v prvem poskusu z ABITovim adapterjem. Zadeve nisem se uspel preizkusiti z drugim adapterjem, ampak kakorkoli vtaknem procesor v racunalnik, zadeva ne dela. (BTW, moja plata ima za nastavljanje faktorja stikalca, ki pa jih trenutno imam nastavljena na 4x66MHz (ostalo od starega procesorja se - 266MHz. Poskusil sem tudi nastaviti na 8x, kjer pa je c466 odpovedal poslusnost) in v tem sistemu deluje c466, se pravi, da mi plosca sama tudi zazna faktor procesorja. Ves obupan sem se odpravil prebrat manual od plosce in ugotovil, da s stikali dosezem samo faktor 8x na FSBju 100MHz. Je kdo seznanjen s tem hecem, ali mi ostane ponovno zbiranje $oldov in nakup novejse plosce??:'( :'( :(
Lepo prosim, cimprejsni odgovor.
Lepo prosim, cimprejsni odgovor.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
Thanatos ::
kolega je na podobno (mogoče celo isto plato bila je namreč DFI) dal gor Cel600. Plata mu je največ podpiralal 8x cel600 pa je kot veš 9*66. Delalo mu je, vendar so bili rezultati kriminalno počasni. (KyroII + 128MBrama = 350markov, Maxpayne na minimumu delal z 5-10 slik na sekundo). Mogoče je bil kriv AGP2x, vendar jaz mislim da je bila kriva plata.
Han ::
Procesorji na Coppermine jedru, t.j. predzadnja serija Pentiumov 3 in Celeronov, ima zaklenjen pomnoževalnik, ki ignorira nastavitev adapterja ali osnovne plošče! To pomeni, da lahko nastaviš za svojega Celerona 900 tudi 1x100 MHz, pa bo še vedno deloval na 900 MHz. Pomemben je samo FSB... S kvalitetnim FCPGA -> Slot1 adapterjem (SlotKET !!! to gotovo je) in novim BIOS-om bi zadeva morala delovat.
Mimogrede, ravno ta vikend sem v svojo staro Asusko P2B, revizija 1.10, uspešno namestil 1 GHz Pentium 3 (7,5x133 MHz) preko MSI adapterja, ki omogoča nastavljanje voltaže za procesor. To je bilo namreč potrebno, saj plata menda ne podpira nižjih napetosti od 1,8 V, tale P3 pa deluje na 1,65-1,75 V.
Meni je ta stran zelo pomagala.
Hmm, mogoče tebi ravno zaradi neprave napetosti ne deluje procesor. Nastavi na adapterju 1,75 V, ki je tudi za Celeron 900 najbolj primerna.
Mimogrede, ravno ta vikend sem v svojo staro Asusko P2B, revizija 1.10, uspešno namestil 1 GHz Pentium 3 (7,5x133 MHz) preko MSI adapterja, ki omogoča nastavljanje voltaže za procesor. To je bilo namreč potrebno, saj plata menda ne podpira nižjih napetosti od 1,8 V, tale P3 pa deluje na 1,65-1,75 V.
Meni je ta stran zelo pomagala.
Hmm, mogoče tebi ravno zaradi neprave napetosti ne deluje procesor. Nastavi na adapterju 1,75 V, ki je tudi za Celeron 900 najbolj primerna.
Han ::
Še to: če imaš star spomin, ki ni PC-100 kompatibilen (66 MHz modul ima navadno 10 ns, 100 MHz pa 8), je velika verjetnost, da se ti zaradi tega ne zbudi sistem...
`ripper` ::
Hja, ram mi je do zdej delov povsod in zmer, tud na clocku 100MHz je ze laufov. To, da je faktor zaklenjen, pa se predobr vem in u nos mi gre to, ker mam stikala trenutno nastimana na faktor 4x in mi na plati cist lepo brez problemov dela c466, ki zahteva faktor 7x. S tem sem potrdil svojo teorijo o tem, da je plosca zmozna ignorirat tista stikala (ki sploh ne vem, zakaj tam so) in se prilagodit procesorju. Sam tko, zdej sm itak se zmenu za eno plosco nekje in bom tole lepo use skup prodal cimboljs. Btw, kup gdo c466A za 7 jurjev (trenutno se tepe zanga 6 veseljakov in cena stoji na 6500 SIT) :) :)
bibl bubl babl ble
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11431 (7769) | Spajky |
» | Slot 1Oddelek: Strojna oprema | 1364 (1135) | SkIDiver |
» | Kateri cooler za SLOT 1?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1183 (1047) | kuglvinkl |
» | Kako OC !!!Oddelek: Navijanje | 1024 (852) | Administrator |
» | Abit BE6-IIOddelek: Navijanje | 1226 (1036) | zizi |