» »

Matherboard test software

Matherboard test software

mmaestro ::

Pozna mogoče kakšen program za testirat matično ploščo.
Že dalj časa me zajebava nekaj računalnik sploh pri kopiranju iz enega diska na drugega se mi kar restarta, testiral sem ram na svojem kompu in na prijateljovem 24 ur neprekinjeno in nisem dobil nobenega errorja, testiral sem disk tut ni nobenega errorja.

Tako da sploh ne vem več kaj bi bilo narobe, sumim da bi lahko bilo kaj narobe z matično. Ali ima mogoče kdo kak drug predlog?

LP

gkovac ::

Program za testiranje bi lahko dobil pri proizvajalcu tvoje matične plošče, kar se pa tiče tvojega problema so pa razlog lahko tudi kabli med diski. Si mogoče preveril če je vse priklopljeno tako kot je treba?
lp,

Ja to sem že preverjal. Se mi je pa včeraj npr zgodilo, da sem gledal en film z prenosnega diska in se mi je računalnik na lepem restartal brez kakršnega koli opozorila, kot da bi stisnil tipko reset. Tako da mi ni nič jasno kaj bi lahko bilo.

gkovac ::

po mojih izkušnjah je v tvojem primeru (resetiranje, zamrzovanje računalnika) skoraj vedno kriv RAM. Tudi v mojem prenosniku je bil kriv RAM, čeprav so vsi testi pokazali, da deluje dobro. Če imaš možnost daj v svoj comp kak drug RAM in preveri delovanje.
lp,

ciper ::

Kakšno vezno čipovje imaš na matični plošči oziroma katero matično imaš? Jaz sem imel isti problem z nVidia čipovjem in dvojedrnim Athlon-om.

lp

Macx95 ::

Dobro bi bilo če bi navedel za kakšen računalnik gre.(Napajalnik, matična ,procesor, ram, grafika, disk, in ostalo). Drugače lahko samo ugibamo in zgubljamo čas.

Tu so podatki o matični
Tu so podatki o chipsetu

Matična: Gigabyte GA-M55plus-S3G
Procesor: AMD Athlon 64 3800+
Napajalnik: LC 550W
RAM: Geil Ultra 800MHz 2x512 dual chanel
Grafika: NVIDIA GeForce 7600 GS
Disk notranji: WD 320GB SATA-II 16MB predpomnilnika
Disk zunanji: WD 320GB SATA-II 16MB predpomnilnika

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mmaestro ()

Macx95 ::

Poskusi vzeti grafiko na PCI-e ven pa pusti da ti mašina dela z integrirano grafiko. Pomovi postopke da boš videl če se še resetira.

g. Oden ::

Tud jaz mam podoben problem, le da mi računalnik zmrzuje, ne pa zaganja ponovno. Tud jaz sem pregledal disk in ram, pa nič errorjev. Je mogoče, da je kriv napajalnik (imam nek noname 350W drek)? Prepričan sem tud da ni pregrevanje.

ciper ::

Jaz sem imel identičen problem, ki sem ga reševal cel mesec. Namreč napaka se je pojavila samo ob uporabi zunanjega diska (USB priklop) pri kopiranju - odpiranju večjih datotek (~300Mb naprej). Zamenjal sem takorekoč prav vse od RAM-ov, grafične kartice, trdega diska, itd. Na koncu sem ugotovil, da je najverjetneje bila napaka v nepravih "driver"-jih od chipset-a. Z neta (www.nvidia.com - chipset drivers) sem pobral najnovejše "driver"-je in stvar je delovala brezhibno. Poizkusi, saj te ne stane nič.

lp

Maximus ::

Preveri driverje /software če deluje vredu. Meni je Firewall na eni mašini superca delal. Ko sem ga dal na drugo mašino, mi je začela na random se resetirat.

Mislim da sem našel vzrok mojim problemom - grafična. Nekaj me zanima, če jo nesem nazaj kjer sem kupil komp je dovolj da se reče pač da ti crkuje ko kopiraš iz enega diska na drugega ali obstaja kakšen test, da bi jim dokazal da ne dela nekaj dobro.
Sicer mi ni glih jasno kakšen pomen ima grafična pri kopiranju, bi mi lahko to en malo razložil....

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320599876 (57276) hariscorale
»

računalnik do 400 €

Oddelek: Kaj kupiti
272392 (1565) norfeks
»

problemi z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
261798 (1223) OChack
»

Pc za demo posnetke..cubase

Oddelek: Kaj kupiti
342853 (2479) Axis69
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

Oddelek: Strojna oprema
262711 (2383) muzičar

Več podobnih tem