» »

video nadzorna kamera??

video nadzorna kamera??

matrix2 ::

Imel bi eno vprašanje, namreč montiram si malo bolj profesionalno video nadzorno kamero in sedaj iščem softwar ki bi bil najbolj primeren ter bogat z funkcijami...

Zanima me, če obstaja takšen program, ki prične snemanje ob premikanju ter me zvočno opozori z piskom ali kakorkoli??? Ker ves čas nisem za računalnikom zgodilo pa se je že tudi da je snemalo samo v hrbet in to ni bilo dobro dokazno gradivo, kot pa da si poleg tudi sam na posnetku in ga nepridiprava tudi presenetiš...

primzx ::

Mislim da je že bla tema, sam jo neznam poiskat:8)

#000000 ::

Obstaja en čist nezahteven pogramček, katerega imena pa se ne spomnim, recimo kamero usmeriš na dvoriščna vrata, potem v programu narišeš-označiš neko območje, ko se v območju kaj premakne ti začne piskat alarm in mislm da tudi snemat, program je stal mislm da ene 20-30 US$ in sem ga tud sprobal, ampak kot rečeno se ne spomnim več imena, mogoče ga imam kje na kakem CD-ju še, bom pogledal, aja vmesnik je rumene barve, mogoče se kdo drug spomni imena. :D LP

edit: ga že mam :) Stara verzija Nova verzija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

MTm2H37rqt7B ::

WebcamXP ?:)

Veliko je programckov z t.i. motion detectionom.

Sims ::

to je vse lepo in prav...

Samo jaz bi rabil takšnega, ki ob snemanju tudi prične piskati oddaja zvočni signal in sicer na moji mašini in ne zunaj za hišo:8)

Sims ::

hm ... Gotcha!. Začne tuliti policijska sirena preko PC zvočnikov, lahko pa si nastaviš poljuben zvok. Program ob zaznanju snema in piska. Če se ponovno pojavi gibanje spet snema ... Lahko dela tudi slike. Program preverjeno deluje.
LP.

Sims

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

#000000 ::

rognaj ::

Mene pa zanima, ali se lahko kakšen od teh programov poveže z IP kamero in potem zaznava gibanje ter snema? Kamera, ki jo imam (se ne spomnim modela) lahko samo pošilja slike na FTP strežnik...

našel alternativo, ki sliši na ime ˝webcam active˝ čeprav ni preveč lahek za naštudirat, ker ima milijon nastavitev, vendar skoraj vse zelo uporabne in dobrodošle za tisto kar potrebujem...

hvala vsem za pomoč...

zopet se javljam z vprašanjem in sicer...

nabavil sem IR kamero, ki snema tudi ponoči, vendar ugotovil da temu ni tako, slika je zelo slaba skoraj na meji vidljivosti. Čeprav že ima ohišje sem jo kljub temu zaradi vremenskih vplivov odel v kovinsko ohišje... Mogoče ravno tukaj tiči vzrok, da je slika ponoči zelo mlečna in nerazpoznavna, saj v stanovanju je zgodba popolnoma drugačna, slika je tudi v trdi temi zelo ostra.

Kot drugo senzor premikanja skoraj nikoli ne zaznava dogajanja, le če nastavim na 100% vendar takrat se več ne izključi. Ali je to odvisno od programske opreme ali od kamere??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6725282 (5785) refosk
»

Domači videonadzorni sistem z pomočjo spletnih kamer

Oddelek: Zvok in slika
133955 (2114) Pesimist
»