Forum » Omrežja in internet » WLAN omrezje z repetitorjem ne deluje dobro
WLAN omrezje z repetitorjem ne deluje dobro
Trancedeejay ::
HI
Imam WLAN kjer je glavni router asus wl500g in dokler je bil sam je povezava delala ok. Sedaj pa sem v kleti, kjer imamo klubsko sobo priklopil se AP TP link, ki deluje kot repetitor signala z Asusa. Problem je v tem, ker enkrat povezava deluje solidno, potem enkrat pade dol, potem deluje zelo pocasi, vglavnem vecinoma bolj tako. Mi lahko pove glavne stvari, ki so potrebne, da paketki cimbolj brez loopov potujejo. Recimo, ce dam wpa-psk enkripcijo, povezave sploh ni(repetitor isce pa ne najde). Potem kako je z DHCP(verjetno mora bit na obeh AP(routerjih), koliko je sploh pomemben DNS v tem primeru. Ce bi mi kdo razlozil bi bil zelo vesel.
Lp
Matej
Imam WLAN kjer je glavni router asus wl500g in dokler je bil sam je povezava delala ok. Sedaj pa sem v kleti, kjer imamo klubsko sobo priklopil se AP TP link, ki deluje kot repetitor signala z Asusa. Problem je v tem, ker enkrat povezava deluje solidno, potem enkrat pade dol, potem deluje zelo pocasi, vglavnem vecinoma bolj tako. Mi lahko pove glavne stvari, ki so potrebne, da paketki cimbolj brez loopov potujejo. Recimo, ce dam wpa-psk enkripcijo, povezave sploh ni(repetitor isce pa ne najde). Potem kako je z DHCP(verjetno mora bit na obeh AP(routerjih), koliko je sploh pomemben DNS v tem primeru. Ce bi mi kdo razlozil bi bil zelo vesel.
Lp
Matej
Music is the key
Gapi ::
Dhcp vklopi samo na eni napravi. Če je na obeh pol se dhcp serverja stepeta med sabo in pol noben ne dela. Dej raj na asusu kako bolj konkretno anteno kot pa še en člen vmes.
Trancedeejay ::
HI
Asus ima konkretno anteno na strehi,tako da dela net samo v eni tocki v kleti in tja imam postavljen repetitor. Cudno je tut, da enkrat net normalno dela, pol pa kar dol pade vse skupej. V mrezi imam sagem modem/router, wlan router Asus in pa potem se repetitor. Se pravi ce imam nastiman DHCP samo na asusu mora delovat?
Have a nice Day
Matt
Asus ima konkretno anteno na strehi,tako da dela net samo v eni tocki v kleti in tja imam postavljen repetitor. Cudno je tut, da enkrat net normalno dela, pol pa kar dol pade vse skupej. V mrezi imam sagem modem/router, wlan router Asus in pa potem se repetitor. Se pravi ce imam nastiman DHCP samo na asusu mora delovat?
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569772 (6601) | c23po |
» | Asus router in Access pointOddelek: Omrežja in internet | 1103 (860) | iglavc |
» | Router ne spusti čez prometaOddelek: Omrežja in internet | 2008 (1599) | s6c-gEL |
» | Dva Linksys WRT 54GL routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2201 (1914) | floyd1 |
» | DHCP nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 2803 (2695) | milen |