» »

WLAN omrezje z repetitorjem ne deluje dobro

WLAN omrezje z repetitorjem ne deluje dobro

Trancedeejay ::

HI
Imam WLAN kjer je glavni router asus wl500g in dokler je bil sam je povezava delala ok. Sedaj pa sem v kleti, kjer imamo klubsko sobo priklopil se AP TP link, ki deluje kot repetitor signala z Asusa. Problem je v tem, ker enkrat povezava deluje solidno, potem enkrat pade dol, potem deluje zelo pocasi, vglavnem vecinoma bolj tako. Mi lahko pove glavne stvari, ki so potrebne, da paketki cimbolj brez loopov potujejo. Recimo, ce dam wpa-psk enkripcijo, povezave sploh ni(repetitor isce pa ne najde). Potem kako je z DHCP(verjetno mora bit na obeh AP(routerjih), koliko je sploh pomemben DNS v tem primeru. Ce bi mi kdo razlozil bi bil zelo vesel.
Lp

Matej
Music is the key

Gapi ::

Dhcp vklopi samo na eni napravi. Če je na obeh pol se dhcp serverja stepeta med sabo in pol noben ne dela. Dej raj na asusu kako bolj konkretno anteno kot pa še en člen vmes.

Trancedeejay ::

HI
Asus ima konkretno anteno na strehi,tako da dela net samo v eni tocki v kleti in tja imam postavljen repetitor. Cudno je tut, da enkrat net normalno dela, pol pa kar dol pade vse skupej. V mrezi imam sagem modem/router, wlan router Asus in pa potem se repetitor. Se pravi ce imam nastiman DHCP samo na asusu mora delovat?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Gapi ::

Se pravi ce imam nastiman DHCP samo na asusu mora delovat?

Točno tako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569764 (6593) c23po
»

Asus router in Access point

71103 (860) iglavc
»

Router ne spusti čez prometa

292008 (1599) s6c-gEL
»

Dva Linksys WRT 54GL routerja