» »

Sršeni!!!

Sršeni!!!

«
1
2 3

fanatiktech ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima če mogoče kdo ve kak bi jaz odstranil sršene z podstrešja...8-) , če ma kdo dobro preizkušeno metodo da ni preveč nevarna za onega ki jih iztreblja...:D :D bi to jaz kar sam naredil. Problem je pa sam tu da je na težko dostopnem mestu ker so se ognezdili točn pod strešno okno.

Hvala

jype ::

WD40 pa fajercajg.

Če nočeš zažgat hiše pa lahko tudi pokličeš deratizerja... Bo ceneje.

lonz ::

Mislim da se da kupit insekticid, ki ne razprši sredstva ampak naredi curek ki nese kar daleč. Po moje je narejen prav za take zagate.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Glodko ::

Krkoli sm z dimom pa podobnimi zadevami jih ne nadlegvat, to je naš starata prakticiru in sm fasal takoj 2 pika, je kr tema ratala k so se usul iz tistga gnezda.:(

koyotee ::

Dobi en 1,5kw reflektor pa ga nastav pa pržgi in k bojo pršli bliz jim bom sam krila požgal pa si rešen ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

fanatiktech ::

Tole z WD-40 raje nebi prakticiru, ta insekticid z curkom tui nebi šlo ker ni gnezdo na takšnem mestu da bi lahka pršu do njega naravnost :D :D :D , tale 1,5kw reflektor bi pa pomoje šlo>:D pa bi ga nastavu pa jh razdražu pa spiz**8-) . Sam a niso ti reflektroji dragi? :\ Pozna mogoče kdo kakšno zmes da bi sam nastavil da bi se sami polovil, oz. najbolš bi blo če bi bla kakšna stvar da bi jih odgnala ne da bi jih pobiv sam da spiz**** stran.:)

koyotee ::

ja da bi ga kupu lih sam zarad sršenov je mal kriza, če bi ga dobu kje na sposojo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

cnZz ::

Dezodorant+vzigalica
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

fanatiktech ::

Za izposojo pa nobenga tagga ne poznam da bi lahka to mev... se bom mal okol poznimu če mogoče ima kdo.

Blader Dezodorant+vzigalica

Kakršne koli stvari povezane z odprtim ognjem tukaj odpadejo:D :D

crazy kure ::

kaj pa s kakšnim dimom da bi ga usmeril proti njim?

fanatiktech ::

crazy kure kaj pa s kakšnim dimom da bi ga usmeril proti njim?

To z dimom tudi nebi šlo, ker jih dim nebi dosegel, bi se prei razpršil naokoli...

jype ::

Sršeni so ogromne žuželke in jih (vseh, ki so v gnezdu) ne ustavi noben dim. Če nimaš konkretne opreme, se zares raje ne lotevaj tega sam, ampak pokliči usposobljenega deratizerja.

Če že moraš sam je verjetno daleč najbolj varno vse skupaj početi s kakšnim CO2 gasilnim aparatom (ki jih takoj globoko zamrzne) ali s čim podobnim. Na podstrešju ga nikar ne lomit z odprtim ognjem. Ne pozabi oblečt dovolj debele puhovke in poiskat ustreznega pokrivala, predvsem pa se spomni gasmaske, da te slučajno ne piči kateri v obraz.

jeryslo ::

A je možno da te sršeni do smrti popikajo? Enkrat sem gledal na slo1 oddajo o japonskih sršenih in tisti so bili še večji kot naši:O

fanatiktech ::

Se pomoje bom počaku da pridejo starši nazaj z morja... pa bomo potem klical deratizerja. Do takrat bom pa potrpel:D . Kakšnega deratizerja bi pa to mogel klicat? Na internetu sem gledal pa nism zasledil nobenega, a je mogoče še kakšna drugačna beseda za te "izterjevalce golazni"?

zee ::

ni tolko problem, da bi te srseni popikali do smrti...dovolj je en sam pik. pri mnogih ljudeh namrec povzroci srsenov pik hudo alergicno reakcijo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Primoz78 ::

A je veliko podstresje?...ce se da zapret vsa okna itd. lahko poskusis z tablicami zvepla (tista za zveplanje sodov za vino)...samo pazi, da preden gres v prostor se vse skadi ali uporabi gas masko, drugace zna bit nevarno!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

gruntfürmich ::

sosed je poklical enga čebelarja da je prišel z masko in mislim da je samo gnezdo spravil v mrežo in ga odnesel ven. mislim da je v grobem bilo to to.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

St@jler ::

Moja babica je imela problem s sršeni na morju. Sta jo dva pičila (sreči na roko). So ji znanci povedal da naj pokliče gasilce. No gasilci so jo pa napotil na veterinarja, ki je naslednji dan prišel in jih zaplinil z enim plinom (zadeva kot za drevesa špricat) pa odstranil zadevo.
Tako da probaj gasilce :)

t-zonaz ::

jst sem enkrat vzel PUR peno in vbrizgal direkt v območje gnezda....niso več prilezli ven.
t-zonaz

A. Smith ::

Fanatiktech, KARKOLI boš počel, počni ZGODAJ ZJUTRAJ. Takrat so namreč sršeni leni, ker so se ohladili med nočjo.

Medtem, ko gre pri skakanju okrog gnezda ob treh popolne za samomor, boš ob petih zjutraj ugotovil, da okrog gnezda praktično ni aktivnosti. Najbolje je, če prvi dan vstaneš ob petih, se sprehodiš proti panju in si ogledaš, koliko so še živahni. Na podlagi tega lahko narediš plan dela.

Če bo iz panja poletel sršen le na vsako minuto, pomeni da se mu lahko približaš z insekticidom. To sem pred nekaj meseci storil jaz. Enostavno, vzameš najmočnejši insekticid in jih popipsaš skozi luknjo v gnezdu, 3-4 jutra zapored. V enem tednu bodo pocrkali. Jaz se jih nisem spravil pobiti naenkrat, ker so se po pipsanju takoj vsuli iz sršenjaka. Če boš to počel tudi ti, bolje, da znaš hitro teči.

Obstaja tudi veliko bolj elegantna rešitev.
Potrebuješ luč. Če imate na podstrešju na stropu ali steni v bližini sršenjaka luč, bo zadosti, sicer boš moral nekam obesiti reflektor. Pod reflektor položi lepenko, premazano z lepljivo snovjo (lepilom za miši in podgane, npr.). Luč pusti čez noč prižgano, da se bodo vanjo zaletavali sršeni in popadali na lepenko.
Spet - past nastavi zgodaj zjutraj, čeprav jo boš aktiviral šele zvečer.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

joker16_7 ::

Svega in svašta. :\ Edina pametna rešitev je, kot je že nekdo omenil, gasilni aparat. Povsem varno. Zjutraj greš hitro zraven in spustiš kak liter not in je to to. Vsi zamrznejo v trenutnu. Potem čez kak dan odstraniš gnezdo in je to to. Vse ostalo z nekimi insekticidi in podobnim je samomor, saj je treba več časa, da zagrabi na njih. Kot ti je že povedal A. Smith se ti bodo vsuli v obraz. Tega pa zagotovo ne želiš. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

poweroff ::

Pri raznih bundah bi bil jaz precej previden - kaj če ti gredo za obleko in te potem začnejo pikat? Težko jih boš spravil ven.

Drugače pa je nevarnost sršenjega pika lahko precej velika. Mene sta pred enim mesecem pičili dve osi in so me odpeljali na urgenco.
sudo poweroff

andromedar ::

Ko sem bil še mlad in nor sem enkrat v sršenjak pod streho vrgel teniško žogico.

Samo en je prišel ven. Vsekal me je v dvakrat obraz - zraven nosa in nad zgornjo ustnico. Ko so me pripeljali k zdravniku, sem imel nebo v ustih tako otečeno, da je bilo ravno. Baje bi se lahko zadušil. Pa na pike nisem posebno alergičen.

...sicer je pa čebelji strup veliko močnejši (ali pa ga je več) kot sršenov ali osji.

LP
Eh?

A. Smith ::

>>>Samo en je prišel ven.

A je bil tak Rambo, da je kar sam dežural? >:D

Tudi mene sta pičila dva, ko smo otroci v sršenjak metali tepke. Oteklino je pozdravil kos ledu.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

motorc ::

Js sem mel sršene v špici strehe ("kukrl") za glavnim "šperovcom", tak da niti blizu nisem mogel priti. Sem kupil 3 pipse (tista rumeno-črna piksna), jih prilepil na en 4m kol, in odstranil pokrovčke, tak da sem ga lahko na daljavo sprožil s pritiskom ob steno. Vsak dan sem enega celega notr spustil. Ko se je spustil roj iz gnezda, sem preprosto odvrgel kol in zbežal v hišo.
To je bilo pred tremi leti, pa še danes jim tisti kot tako smrdi, da se mu novi sršeni-skavti (in ostala zalega) približajo kvečjemu na en meter.

dolenska ::

jst sm jih pa enkrat z kirharjem. pod velikim pritiskom z vročo vodo. no pr men so bili sršeni zunaj. mislim da v kakšnih mrzlih nočeh, kar se bo tudi kmalu zgodilo ne bo nobenga sršena in lahko mirne duše pripraviš eno vrečo in jih z enim kolom notr stlačiš, pol pa v centralno z njimi.
mene so enkrat pičli trije naenkrat. mal mi je odmrlo tkivo, tako da se mi še sedaj pozna na nogi.
drugače pa co2 je zakon.

sverde21 ::

Brener FTW >:D

No resno... kaj pa če probaš s sesalcem? Jst sm par osjih gnezd spravu na tak način. Pa še fajn užitek je poslušat tist zvok (klk klk) ko jih not sesa >:D . Sicr bi blo pr sršenih pametno met na kakim kolu to privezan, pa jim direkt pred lukno nastaviš cev (lahko si še kak lijakast nastavek narediš...), tak da ko prižgeš sesalc naredjo paniko in grejo direkt v sesalc ;).

P.S.: po opravljenem delu je pametno zamašit cev, ker se zna najt kak, ki noče crknat pa prleze ven...

Lahko pa probaš še en bolj počasen način... vzameš eno plastenko (1,5l) ji odrežeš vrh in tega obrnjenga zatakneš nazaj v plastenko, tako da nastane lijak (not lahko gredo, ven pa zelo težko). V flašo nato naliješ mošt oz. nekaj sladkega, kar jim diši. Garantirano boš meu kmal polno flašo :)
<?php echo `w`; ?>

dzinks63 ::

:)) Specialno pršilo proti osam , sršenom , ... sprejaš lahko iz razdalje 4-5 metrov.
Baje se ga dobi v sparu. Vape Vespe

Karaya 52 ::

Js se na sršene nebi spravlu z sesalcem, zato ker so prasci večji, močnejši in bi zagotovo kakšen ušel cevi in napadel tebe. :D Drgač pa opažam da imamo veselje do tega početja, zanimivo. No, ko so bili pri nas v eni zapuščeni sobi nismo preveč filozofirali. Ena kela malte v luknjo pa je to to. :D Najhujša so pa gnezda v tleh...

Drugače čebelji pik ni močnejši, problem je v tem, da so bolj razširjene in piki bolj pogosti. Itaq pa ne dobiš alergične reakcije ob prvem piku, ampak ob naslednjih.

Matek ::

Cebelji pik vsekakor je mocnejsi. Osa in srsen sta plenilca in imata odmerke strupa prirejene tako, da ga ne tratita pri pobijanju obicajnega plena. Za cloveka to ni prehudo, medtem ko se cebele na drugi strani prehranjujejo drugace. Strupa ne uporabljajo za lov, temvec je namenjen ravno vecjim zivalim (medvedi, itd), ki bi se lotile njihovih panjev, zato je odmerek tudi dosti vecji.

Srsenov pik je tako morda bolj bolec, ampak v koncni fazi (ce izvzamemo alergicne reakcije, ki se lahko pojavijo pri vseh pikih) manj nevaren za cloveka, vsaj v nasih krajih.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Brane2 ::

MIcrowave rulezzz them all.

Za sršene, ose, karkoli. >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Saladin ::

Spet neki komplicirate...

Najcenejši insekticid, debela oblačila, fajn obliješ gnezdo in zbežiš (če nimaš poti za beg si prvo postavi kak pedestal, piksno aktiviraš in zalepiš z salotejpom, postaviš na pedestal, obrneš proti gnezdu in potem zbežiš).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

dukenukem ::

z sršeni se ni za hecat,pa z kakimi spreji za muhe skakat okol gnezda :D te okolejo ket norca :D sm pa že vidu veliko gnezdo ,ko smo nekaj vrgli v gnezdo, se je slišalo brenčanje z gnezda 1 štuk nižje v hiši:D

TRIROG ::

Če se ti ne mudi naredi sledeče ... kupi 1,5l plastenke s kokakolo ali če podobnim .. odpij 1l ali malo več, potem pa nekje okoli polovice plastenke naredi vratca cca 1 cm k 2 cm in zakrivi spodnji del na ven pod kotom recimo 45 stopinj .... obesi zadevo v bližino gnezda in čakaj ... ko se napolni vržeš v smeti in ponoviš ... deluje 100% in je najbolj učinkovit način da se rešiš mrčesa če nisi neposredno ogrožen ...

AngelOfDeath ::

Seršeni in podobne leteče živali zaznavajo izdihan zrak in tja letijo če so napadeni. Pri človeku to pomeni da bo letel v glavo in te tja tudi piknil.

Fint je dosti kako se jih znebiti, treba je izbrati samo pravo - prostoru primerno.
edit: Slovnica

edge540 ::

Eh ne mi rečt da sem edini ko sem se spravil na njih z zračno puško?:D

4 šuse v gnezdo iz varne razdalje. Čez čas pa še malo insekticida in to je bilo to.

gzibret ::

Jaz ti pa priporočam, da počakaš na zimo, ko bo ornk mrzlo, in takrat enostavno spuliš gnezdo in ga odneseš v kanto.

Ne rabiš nobenih tehničnih pripomčkov, pršil, ognja...

Drugače pa se mi zdi ideja od Braneta2 še najboljša :D
Vse je za neki dobr!

fanatiktech ::

Brane2 MIcrowave rulezzz them all.

Kako to misliš?

Brane2 ::

Mislim to,d a je logistično zelo nerodna, ker je treba gnezdo nekako odnest vanjo.

Ampak končni efekt, ko sršani z glasnim bang počijo v mikrovalovki nosi s sabo nek ne ravno jasno definiram amapk izredno močan "ma da vam je*em mater"" feeling, ki ga ne bi kar tako zanemaril pri tehtanju rešitev...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Saj morda se pa na kakšnem vojaškem odpadu dobi par 10kW radar. Taka zadeva je precej bolj priročna za "nišanit", pa tudi hitreje opravi s težavo.

sverde21 ::

Js se na sršene nebi spravlu z sesalcem, zato ker so prasci večji, močnejši in bi zagotovo kakšen ušel cevi in napadel tebe.
Sej sm reku da bi direkt pred lunkjo nastavu cev, poleg tega pa bi mogu pr sršenih nastavlat to z ustreznimi varnostnimi ukrepi (puhovka, kol) in seveda nebi prižganga sesalca meu, ko nastavlaš (d0h), tako da če nebi po pomoti dregnu v gnezdo sploh vedl nebi da si nastavu kej >:D , pol pa ko zarohni sesalc... pa seveda naredjo paniko in priletijo ven iz gnezda - direkt v cev ;) .

@brane2: ja pol pa še mikrovalovko pucat ane :\
<?php echo `w`; ?>

Brane2 ::

@brane2: ja pol pa še mikrovalovko pucat ane :\


Tudi lahko , če si tolk glup, da recimo ne znaš uporabit prozorne najlon vrečke ali dveh ( varnostni faktor :D ).

Dodaten bonus je seveda tudi vsaj v primeru osjega gnezda full dober in relativno trajen vonj po medu po celi kuhinji... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

fanatiktech ::

:D :D :D
Ja zakon... mikrovalovka tole mi ful diši, sam pomoje bi jz prei kak sranj* naredil kakor pa bi pa uspešno pobil vse sršene. >:D Bi priletel v kuhinjo s sršenjim panjem pa bi mi kje vmes dolih padl, 0:) pa bi jih raztrosu po celi bajti...:\

dukenukem ::

kdo bo pa vrečo zamenjal na sesalcu, če bodo notri sršeni ?vsi nimajo vodnih sesalcev z posodami :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dukenukem ()

Brane2 ::

No, lahko bi šel na MR. Bean varianto in naročil sesalec/mikrovalovko prek spletne trgovine, stvar uporabil in jo v tistih 15 dneh tudi vrnil (>:D ).

Pri mikrovalovki bi blo zanimivo, če bi jo vrnil z živimi sršeni, po možnosti v kako veliko štacuno, nato pa prišel s fotkičem in precej močnim teleobjektivom ujet priceless trtenutek, ko bi prodajalec odprl zadevo, da bi vzel ven navodila in garancijo... >:D

Da ne bi kdo to šel res probat... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

zee ::

Brane2: :D ROFLMGO :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Gwanaroth ::

> Bi priletel v kuhinjo s sršenjim panjem pa bi mi kje vmes dolih padl, 0:) pa bi jih raztrosu po celi bajti...

Nisi pomislil, da bi mikrovalovko nesel ven, na dvorišče? Obstajajo podaljški... :)
Lights often keep secret hypnosis..

TRIROG ::

Noben se ni spomnu na RAILGUN ... al pa C4 ... hmmmmmm...

edge540 ::

Kaj pa kakšen tesla coil?:D

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Meizu ::

Pejdi do kakšnega čebelarja bližnjega, potoži, da maš sršene v bajti, da če ti lahko posodi uno zaščitno obleko proti žuželkam in potem pač eno izmed teh metod uporabiš (insekticid, pur pena, sesalc) ;)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ose (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25234465 (3727) BorutO
»

Azijski sršeni

Oddelek: Problemi človeštva
4615368 (12775) Aston_11
»

Sršenje gnezdo

Oddelek: Loža
101680 (1267) izbrisiracun
»

Ose prevec napadalne letos ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6412745 (11058) perci
»

Problem s sršeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616630 (15361) Thomas

Več podobnih tem