» »

Ose prevec napadalne letos ???

Ose prevec napadalne letos ???

1
2
»

krneki0001 ::

Kaj je z osami, kr letijo proti tebi in mal brenčijo, pol pa kr na tla pade in se po tleh zvija, pa spet vzleti in mal leta, pa spet dol pade? Pa leti tko počasi kot da ne ve kam bi morala it, niti ni nevem kok stabilna.
Pa to sem jih v zadnjem času videl že kr veliko in na različnih krajih, da se tako obnašajo. A jih kej ubija?

Mogoče kako prezrelo sadje in so malo "nalite"?


Možno. Upam, da ni spet kaj podobnega kot pri čebelah, ker čebele se tako obnašajo, ko jih kmetje s kakim strupom pošpricajo.

Tarzan ::

...Sem pa videl dosti teh lesnih os. Te so zame bolj nadležne:)

Ostržek? :D

Os je letos precej. V 15 minutah hranjenja z lubenico, sem jih pospravil več kot 10. Gnezda nimajo v bližini, lani so ga imele na balkonu, pa jih je bilo manj na spregled. So pa eni ptiči razturili gnezdo, požrli ličinke os in ose. Eno jutro ni bilo več ničesar, razen popolnoma raztrganega osirja.
Kar se sršenov tiče, ravno včeraj sem videl nekaj ogromnega letati po zraku. Ko sem pogledal kje je pristal, sem videl da gre za velikega sršena, ki je nosil v čeljusti še malenkost večjo veščo, ki jo je izgleda na nek način uplenil (verjetno jo je našel crknjeno).

Osjih pikov letos (TOK TOK) še nisem pridelal, sem pa bil obglodan s strani komarjev. Zaradi te nesnage imam vsak večer krvodajalsko akcijo in so daleč bolj problematični kot sicer precej tečne a relativno pacifistične ose.

Yohan del Sud ::

Tudi sam opažam. Letos je leto os. Povsod jih je puno in so nadležne, a pohlevne. Kolikor imam dosedaj izkušenj z njimi. Dosedaj fental par kosov na leto, ene trikrat pičen. Letos že blizu sto. Nič pičen.
www.strancar.com

CleanPower ::

kak jih pa fentate?

Samson ::

Hehe. Jaz sem si omislil tisto lopatko ki so prodajali v hoferju za 5€. Zadeva deluje na dve bateriji in ko pride osa ali kaj druzga noter lepo svrci, pa se smrdi. Za isto ceno seveda. Ne pa ubije pilota, ampak ga samo omami, tako da je potrebna nozna pomoc. Je pa zanimivo seveda. Se zvija ko jo trese, a ko jo vrzes na tla lepo miga se en cas, potem pa negotovo odleti. In baje da je nitro dober proti osam. Edino jebeno je to, da ga ni v piksni kot WD40. Ce ga das pa v pumpico od steleksa pa se mi zdi da po parih stiskih zadevo pogloda. Pac plastika...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

jest10 ::

kak jih pa fentate?

Plosk z rokami in imaš polpet

Tarzan ::

Če imam pri roki nož, stisnem z njim, če imam časopis, ga uporabim, če nimam ničesar, ponavadi frcnem mrcino, da izgubi koordinacijo, potem jo pa samo še pohodim. Čeprav večinoma je že focn zadosti, da podleže. Če jo dovolj hitro počiš z roko, te ne bo pičila. Vseeno se na to ne bi preveč zanašal in uporabil orodje. ;)

CleanPower ::

no glede na to da si tarzan, ni treba orodja

DOOM_er ::

pobijam jih s katano :)), ponoč pa z Light saberjem - ko mi glih luč daje. Če niam ne enga ali ne drugega pri sebi jo sam grdo pogledam pa dol crknena pade. đabe
Robots will steal your job. But that's OK

Keyser Soze ::

pobijam jih s katano :)), ponoč pa z Light saberjem - ko mi glih luč daje. Če niam ne enga ali ne drugega pri sebi jo sam grdo pogledam pa dol crknena pade. đabe

Hočeš reč, da se ji samo pokažeš in od šoka crkne.>:D
OM, F, G!

Olimzy ::

Baje proti tigrastim komarjem pomaga, če se namažeš z vodo razredčenim kisom, s čim pa se lahko namažem, da ne bi tolk ose okol mene "šnjofale"?

Mipe ::

Z gnojnico? Pol pa se moraš z nečim namazat proti muham... če se boš takole mazal, boš odganjal ene, privlačil pa druge. ;)

DOOM_er ::

jst sm skor tk kt chuck norris pač :))
Robots will steal your job. But that's OK

Yohan del Sud ::

Zvit časopis ali dva, če se upira. In pa Biotoll 8 let čez rok ki pomaga samo, če ga direktno po gnezdu čez noč potreseš. Pocrka vse. Ampak čez teden dni jim nekako uspe obnovit gnezdo. O MOJ BOG! SUPER OSE! Panika.
www.strancar.com

perci ::

S hrbtno stranjo roke jo zabiješ ob kako ravno površino (npr. miza), če te ni na voljo pa jo počiš, da pade na tla in jo pohodiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ose (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25234470 (3732) BorutO
»

Azijski sršeni

Oddelek: Problemi človeštva
4615368 (12775) Aston_11
»

Kako inaktivirati strup žuželk (osa, čebela..)

Oddelek: Loža
4814855 (13692) LitralSM
»

Sršeni!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10125817 (18376) Aljaz1980
»

Problem s sršeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616631 (15362) Thomas

Več podobnih tem