Forum » Loža » Malo za "zbistritev" mozganckov
Malo za "zbistritev" mozganckov
midknight ::
imam nekaj nalog da malo uporabite mozgancke da ne bodo na pocitnicah cist zakrneli:)
sam sem potreboval za te naloge nekaj ur:)
1. naloga - racunanje
Poiscite stevilke skrite za pikami
2. naloga - fizika
Imamo sistem: kroznik s tezo M = 1,5 kg je povezan z vzmetjo (s konstanto k), teza m = 750 g (neki predmet) je postavljen na kroznik brez trenja. Vzmet je stisnjena do dolocene dolzine b iz njene nevtralne pozicije. Kaksna je maksimalna vrednost b pri kateri m ne bo zapustil kroznika?
Podani so naslednji podatki:
g = 9,8 N.kg-1
k = 10 N.m-1
3. naloga - geometrija
Poiscite DC
no tako :) kaksne so vase resitve? 1. in 3. nalogo sem veckrat reseval in prisel vedno do drugacnega rezultata predno sem dobil pravo resitev lol:)
sam sem potreboval za te naloge nekaj ur:)
1. naloga - racunanje
Poiscite stevilke skrite za pikami
2. naloga - fizika
Imamo sistem: kroznik s tezo M = 1,5 kg je povezan z vzmetjo (s konstanto k), teza m = 750 g (neki predmet) je postavljen na kroznik brez trenja. Vzmet je stisnjena do dolocene dolzine b iz njene nevtralne pozicije. Kaksna je maksimalna vrednost b pri kateri m ne bo zapustil kroznika?
Podani so naslednji podatki:
g = 9,8 N.kg-1
k = 10 N.m-1
3. naloga - geometrija
Poiscite DC
no tako :) kaksne so vase resitve? 1. in 3. nalogo sem veckrat reseval in prisel vedno do drugacnega rezultata predno sem dobil pravo resitev lol:)
- zavarovalo slike: WarpedGone ()
thedaydriver ::
dc=2 ???
nevem sem na hitro rešil tako da nevem če je prav
nevem sem na hitro rešil tako da nevem če je prav
vsekakor je to moje mnenje
kopriwa ::
Prvo sm dobu 1022041 * 158314, vse ostale cifre so pol znane. Druga naloga je taka čudna, oz. kot že pr mnogih fizikalnih nalogah se mi zdi, da je besedilo bedasto, verjetno samo zame :). Za tretjo sm dobu "tretji koren" od 2 ;).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kopriwa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fizika - nalogaOddelek: Šola | 1853 (1634) | primorcan |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26726 (23301) | daisy22 |
» | Problem pri matematikiOddelek: Šola | 2926 (2150) | SaXsIm |
» | Pomoč pri fizikiOddelek: Šola | 1152 (992) | bencs |
» | [Fizika] Sile (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13023 (12112) | seminal |