Forum » Navijanje » Duron 950+KT7A
Duron 950+KT7A
boss_y ::
Imam durona 950@1000MHz, pa pol k v winsih zalaufam stability cpu tester, mi takrat ko začne cache pregledvat napiše neko veliko nenormalno (zagamano) vxd napako. Pol se pa program razsuje. Al se pa winsi po nekaj časa kar sami od sebe restartajo.
Napajalnik je 250W, plata KT7A, hladilnik (cpu<48°C), ram 256 - cas 3, voodoo 3 3000, creative live player.
Kaj bi lahko bilo?!
Napajalnik je 250W, plata KT7A, hladilnik (cpu<48°C), ram 256 - cas 3, voodoo 3 3000, creative live player.
Kaj bi lahko bilo?!
ls ::
povecaj voltazo kokr jo mors, delat bi ti moglo. kuglvinkl: cipovje via133 prenese 105mhz bus, tko da tudi ce je navil prek fsbja ni razloga da bi se mu sesuvalo. pomoje je problem votaza.
msmiha ::
Po mojem je pa problem temp. Jaz mam sicer D800@1017 pa temp nikoli ne pride čez 42*C
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
kuglvinkl ::
Jep, za tako malo FSBja, je ziher razlog v voltaži. No kaj je bilo, ko si jo dvignil na 1.85V?
ls: verjetno si mislil KT133A, kar ima boss_y. Tudi če bi imel KT133, ne bi bilo panike za FSB.
ls: verjetno si mislil KT133A, kar ima boss_y. Tudi če bi imel KT133, ne bi bilo panike za FSB.
Your focus determines your reallity
Jah, nap. sem povečal samo na 1,7V, da bi ga dal pa na 1,85 me pa mal prpa stiska (a gre lah kej h vragu?). Drga pa na 1,7 dela tko k prej. 3D mark 2000 zaženem pol se pa nekje na sred kr skensla.
ne j... žive sile!
ne j... žive sile!
z 1.85V ga lahko skuriš samo, če imaš kur**v vent, nič airflowa in v sobi 30 C in full load. Torej le daj na 1.85V. Namreč, če to ne bo delalo, bomo začeli iskati rešitve drugje.
Ja, tud to ne dela. A je možn da napajalnik serje? CpuStabTest dela samo če testiram warming temperaturo, ostalo ne dela nič! Aja pa woodoo ni več 3 3000 ampak 3 3500. Pomoje to tudi nebi smel biti razlog za težave. Res pa da mam hlajenje u k....! Mam golden orba pa sem slišu da alh polomem proc pa se raj ne bom igral.
jRk0 ::
OK, mogoce je rahlo neumestno, ampak a mi lahko kdo pove, ce lahko na kt133 cipovju tudi navijes prek fsbja. npr 6,5x 133 or sth?
You fuck up once, you loose two teeth.
To pomeni, da bodo delali na FSBju od procesorja. Namreč v BIOSU so dve možnosti HOSTCLK (FSB RAMov = FSB CPUja) in pa HOSTCLK+PCI (FSB RAMov = FSB CPUja + 33 MHz).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
jRk0 ::
Ma pomoje bi mu morali se ne vem kako slabi pc133 rami delati na 139 Mhz in cas 3. Meni moji delajo na 138. ampak samo cas 3 :((
You fuck up once, you loose two teeth.
Zmeči ven vse komponente, naj ti ostane samo CPU, RAmi in grafična karta.
Evo, pa je končno začel delati tako kot treba. Torej na grafikulji sem zamenjal hladilni, originalen ni vreden pol k.... Potem sem pa vse komponente ven dal pa še enkrat noter tko, da je bil kje najberž kkšen slab stik al kej tko da sem s tem sistemom k ga mam zdej dosegel 3D mark 2000 -> 2733 točk. To sicer ne vem kaj pomeni, ampak zdi se mi kar luštna cifra.
Tko da se zdej lahko lotim še več navit procesor. Zdej pa samo še eno vprašanje, kako naj v biosu nastavim ram (kaj je najbolje?), pa če ma kdo kaj več pojma o tem biosu kaj je najbolj optimalno naj kar pove.
Tko da se zdej lahko lotim še več navit procesor. Zdej pa samo še eno vprašanje, kako naj v biosu nastavim ram (kaj je najbolje?), pa če ma kdo kaj več pojma o tem biosu kaj je najbolj optimalno naj kar pove.
Zelo bi ti koristilo, če bi si prebral Rojak Potov BIOS guide.
Nisem na svoji mašini, tako da je ta BIOS drugačen. BTW, na netu mrgoli člankov o "pravih nastavitvah" BIOSa. Samo Google...
Poleg tega so posebne nastavitve za Geforce (Geforce FAQ, ultimativen guide).
Nisem na svoji mašini, tako da je ta BIOS drugačen. BTW, na netu mrgoli člankov o "pravih nastavitvah" BIOSa. Samo Google...
Poleg tega so posebne nastavitve za Geforce (Geforce FAQ, ultimativen guide).
Kakšen hladilnik bi mi predlagali da ga dam gor, k me tale temp. že mal ubija. 52°C in več???????!!!!!!!8-O
Volc 6Cu, če bi rad šminkiral ubodi Volc 7. in odstrani tremalno diodo.
Šestka okol tri čuke, sedemka okol štiri čuke in pol.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Za vse lastnike Volcano 7+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2321 (1594) | Coinbird |
» | amd xp 2100+, gf 4600, 1 Gb ram, win xp, pa frizne po parih minutahOddelek: Strojna oprema | 1141 (765) | Klemenn |
» | AMD XP in jedraOddelek: Kaj kupiti | 1381 (960) | Uporabnik |
» | Volcano 7Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1517 (1085) | zizi |
» | Okrušen procesor ali grafična karta?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1336 (1202) | borchi |