» »

Okrušen procesor ali grafična karta?

Okrušen procesor ali grafična karta?

kuglvinkl ::

Kakšni so simptomi okrušenega procesorja (Duron)?
Your focus determines your reallity

yjj ::

V najboljšem primeru jih sploh ni, pač odvisno koliko in kje je odkrušen. Če pa nimaš sreče so to lahko nestabilnost, nenavadno visoka temp. in to da se mu v igrah enostavno zmeša( nepravilno izvajanje ukazov), povsem mogoče pa je da procesor sploh ne bo deloval oz. bo deloval le kratek čas

kuglvinkl ::

Ravno to izvajanje ukazov pri obremenitvah me bega. Kište ne morem spraviti čez 3dMark, Q3 mi zamrzne po dveh minutah, Unrel prav tako. Tudi sporočilo je v tem stilu: da je prišlo do napačne izvedbe določenega ukaza.

Ali je jedro Durona popolnoma pravokotno? Moj ni. Če ga gledam od tako kot je v ohišju, v desnem spodnjem robu v bistvu ni obkrušen (tako kot sem to videl na netu). Kot da bi mu manjkal en drobec, ampak ta "manjkajoči" drobec je absolutno pravokotne oblike (dolg recimo 1mm in 0.2 mm širok, torej zdi se mi kot, da je to serijsko.

Potem mi je šinilo še nekaj drugega. v 3DMarku se obnaša, kot bi se preveč pregreval GeForce (kot sem videl takoj, ko sem ga dobil in ga navil: lomljenje tekstur, popačenja itd. na koncu pa freez). Tudi GeForca sem (Yuan 256) prav pošteno navijal. Gor sem mu nalimal rebra od socketa 7 in RAM iz default 143 MHz navil na 180 MHz. Vse je delalo odlično do prejšnega teda, ko mi je začel zmrzovati Q3, včerja pa še 3DMark. Je možno, da je ta kartica tako nekvalitetna, da enostavno ni prenesla takih obremenitev in se je to pokazalo šele sedaj??

Za kaj moram začeti zbirati denar, za procesor ali za grafiko.

BTW, ko sistem ni ultra obremenjen z grafično zahtevnimi zadevami se obnaša popolnoma stabilno.
Your focus determines your reallity

ChiefThunder ::

kva, če bi zadevo "odvil"?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ADF ::

Po mojih izkušnjah procesor deluje ali pa ne. Okrušen procesor se ne pregreva veliko bolj. Če je hladilnik pravilno pritrjen in če pravilno namažeš termalno pasto se skoraj nebi smelo poznati. Toplota ima to lastnost, da se prenaša z toplejšega področja na hladnejše torej se od tam, kjer je okrušen procesor prenese na "hladnejši" del jedra in potem na hladilnik. Glede na to, da je glavni vir toplote v sredini jedra, okrušenje ne more samo delno poškodovat procesorja.
Sicer pa ko sem sam uspel odkrušiti Athlona je prvič še prišel v BIOS, potem pa nikoli več. Medtem ko je moj sedajšnji Athlon odkrušen z vseh strani (in to ne malo) mi navit 800@933 deluje na 44°C z Volcanom II.

Poleg tega pa preveri z Stability testom, če je res krivda na procesorju. V mojem primeru je bilo kar nekaj močnejših razlogov, da mi je GeForce zamrzoval v 3DMarku:
- preslaboten napajalnik
- AGP mora biti nastavljen vsaj na 2x, če ne na 1x
- MSI je izdal popravek za BIOS, ki je preprečil zatikanje v 3DMarku

Kaboom ::

moj duron... ubožček... 800MHz deluje okrušen že mesec dni, ampak vsi JPEGi v explorerju izgledajo kot puzzle, v acdseeju izgledajo vredu. pa za enih 15 stopinj bolj kot prej se greje... damn. bi uporabil garancijo, če ne bi bli mostički razrezani...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

kuglvinkl ::

Po teh simptomih (zamrzovanje Q3...) grafične seveda nisem več navijal.
Ampak, catch je v tem, da se obnaša kot da bi bila navita do daske!

Ja, to me navdaja z upanjem. Tudi na netu poravijo, če je proc. obkrušen (kot sem videl, so to samo majhne praskice na robovih jedra, vsekakor vidne samo z povečevalnim steklom), se ne bo zbootal. Moj dela normalno, (ne preseže 44 C, Volc. 6), razen pri grafično zahtevnih opravilih.

Ne vem zakaj bi zniževal prepustnost AGP-ja, ker je prej kišta letela normalno. To povečuje lakoto po Watih?

Heh, morda zdaj GeForce pokuri več moči (je opazneje bolj topel, celo vroč) in je glede na 200 W trafo zmanjka moči. Možno, se strinjam.

Plata je Abit KT7E.

Jep, bom poizkusil za Stability testom in poročal.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Eno uro sem laufal Stability test (več ni bilo časa), sistem je še vedno popolnoma stabilen. Vse kaže, da sem skuru grafiko.;(.

Da se absolutno prepričam, bom preizkusil še prjatlov GTS. Če bo šel skozi (q3bench, 3dmark, unrel), bo treba začeti šparat za novo grafiko.

BTW: s tem seveda ne zaključujem teme. Če ma kdo podobne izkušnje nej mi pljiz pove.
Your focus determines your reallity

borchi ::

kaboom: ne verjamem, da je to zaradi okrušenega procesorja. pred časom je bla ena novica: nekateri amd proc. so meli napako in se jim je dogajalo to kar se dogaja tebi. bil je celo en test na netu in si tako lahko preveru, če maš tak procesor. zdej pa ne vem več kje je link. vem, da ti je neki nalagal slike in si lahko vidu, če maš defekten proc. bol problematični so bli amd k2 proc. ampak verjetno so bli tut nekateri duroni taki ker ne vem zakaj bi js šol to takrat drugač preverjat ;-)
aha, sem našu en link:

http://www.gordonfamily.com/AMD/

poglej. ne vem pa če je kj resnice v tem ;-)
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako na servisih montirajo hladilnike (S slikami)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
422938 (1476) Boki_
»

Okrusen AMD

Oddelek: Pomoč in nasveti
191260 (934) _juMek
»

Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
573728 (2980) R33D3M33R
»

Vsem lastnikom GF2 MX/MX400

Oddelek: Navijanje
372110 (1395) AnWar
»

A je procesor za u smeti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
371400 (1004) Evil|One

Več podobnih tem