» »

Pozicija glede na resolucijo

Pozicija glede na resolucijo

msmiha ::

Kako rešujete probleme v JavaScripti ko je treba neko stvar pozicionirati glede na resolucijo in tabelo, katera ima konstantno velikost pixlov. Imam namreč probleme z menujem, ki bi ga moral pozicionirati za vsako nastavljeno resolucijo drugače, saj se s spremembo resolucija spremeni tudi razdalja od levega roba ekrana do začetka tabele.
Sam sem poskušal nekaj z IF ELSE stavki, samo če bom to moral delati za vsako resolucijo se mi lahko še pripelje:\
še primer kako mam zdaj rešeno pozicioniranje za tri resolucije.

resolucijaX = screen.width
resolucijaY = screen.height
if ((resolucijaX == 1024) && (resolucijaY == 768))
{
slideMenu.menux=116
}
else if ((resolucijaX == 1152) && (resolucijaY == 864))
{
slideMenu.menux=180
}
else if ((resolucijaX == 1280) && (resolucijaY == 1024))
{
slideMenu.menux=244
}
else
{
slideMenu.menux=0
}
slideMenu.menuy=220
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Binji ::

Poskusi namesto z javascriptom resiti tako, da menu postavis v npr. div, ki ima potem za parenta recimo se en div, ki ga postavljas po strani. V tem parentu pa je potem lahko se div z vsebino oz cim takim.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Road Runner ::

nazadnje ko sem jaz postavljal stran se javascript za to ni uporabljal. morda pa se je od takrat ze kaj spremenilo...
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

msmiha ::

No da ne bomo kar tako brcali v temo bom prilepil link do spletne strani, ki jo izdelujem (seveda če to smem, drugače ga naj moderator zbriše), da boste lahko vidli kako sploh menu zgleda:\.
drugače pa je menu sestavljen iz dveh skript in sicer slidemenu.js, ta skripta vsebuje funkcije za pomikanje menujev in skripte, ki skrbi za ustvarjanje in nastavljanje vseh mogočih parametrov menuja.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Binji ::

se zmeri ne razumem zakaj ne realiziras v divu tega. Ce ze hoces pomikanje, itd... lahko uporabis tudi JQuery , ce tista tvoja knjiznica ne podpira tega, da je menu vkljucen v stran (ceprav mi ni jasno, kako naj bi to bilo).

edit: sem povrsno prebral in mislil, da uporabljas JS za skrivanje/odkrivanje menuja. Po pravici bi jaz tale menu raje naredil s seznamom in potem uporabil ali CSS ali pa jquery omenjen zgoraj za navigacijo po menuju. Pa se postavis ga lahko v neki element strani in je problem resen.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

WarpedOne ::

Hmm, a si morebiti že "izklopil" fullscreen okno browserja in poskušal malo spreminjati njegovo širino? Menuji lepo stojio pri miru, medtem ko se ozadje premika. Bljak. Nehaj komplicirati z javascriptom in greniti življenje obiskovalcem. Nared stvar čimbolj simpl.
One does not know what one does not know.

HardFu ::

sledi temule tutorialu da bos naredil lep CSS layout brez uporabe javascripta.

LP
Tomaz
http://codeable.io

snow ::

Da ne bo kdo odkrival tople vode si lahko najde svoj 'design' tukaj: http://blog.html.it/layoutgala/. Enak html za vse strani, ostalo urejeno s css. Nobenih css hackov, javascripta in podobnih bedarij.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JavaScript

Oddelek: Izdelava spletišč
9933 (778) Gandalfar
»

Prilagoditev frameov resoluciji

Oddelek: Izdelava spletišč
9645 (483) c0dehunter
»

Web site s tabi

Oddelek: Izdelava spletišč
7841 (712) mte
»

[CSS] položaj div-ov

Oddelek: Izdelava spletišč
221065 (716) njok
»

Frejmi v HTML-ju so zastareli, kako deluje alternativa?

Oddelek: Izdelava spletišč
10900 (592) rokpok

Več podobnih tem