Forum » Omrežja in internet » TK omara
TK omara
Suhy ::
Koliko kablovja mora biti potegnjeno do bloka z 6 stanovanj za potrebe po sodobnih storitvah, adsl, TV,....(Za telekomovo omrežje)
Je dovolj 1 utp kabel? Toliko sem namreč videl, ko sem na hitro pogledal..
Kaj pa naj bi potem še prišlo v to omarico, da se razpelje na vsa stanovanja?
Je dovolj 1 utp kabel? Toliko sem namreč videl, ko sem na hitro pogledal..
Kaj pa naj bi potem še prišlo v to omarico, da se razpelje na vsa stanovanja?
Bakunin ::
en opticni kabel do hise na SFP v stikalu/usmerjevalniku ali na konverter.
v tk omari switch ali usmerjevalnik. vazno da z vlani locis posamezne storitve ter jih s QoS nudis.
po hisi je lahko utp, dokler je krajsi kot 100metrov in ni neonk kje blizu.
v tk omari switch ali usmerjevalnik. vazno da z vlani locis posamezne storitve ter jih s QoS nudis.
po hisi je lahko utp, dokler je krajsi kot 100metrov in ni neonk kje blizu.
hvala za podrobno razlago, ampak, jaz sprašujem za konkreten primer, ko so zadeve že potegnjene. In sicer do bloka pride 1 UTP kabel.. Zato sprašujem, če bo ta 1 UTP kabel zadovoljil potrebe za 6 stanovanj za Adsl, sioltv,...
Odvisno od hitrosti, ki bo sla "cez". Ce spravis tisti UTP, da bo delal na 1Gb, potem imas preko glave "pipco". Tudi 100Mb bo vec kot dovolj za 6 stanovanj...
Zakaj bi ti imel ADSL na ETTH prikljucku ?
Zakaj bi ti imel ADSL na ETTH prikljucku ?
hm, očitno sem pomankljivo opisal, kaj bi rad...
torej, do bloka, na zunanji fasadi je TK omarica. In v njej je za telekom potegnjen 1 UTP kabel..
Kar me zanima je ali bo za telekomovce dovolj samo en utp kabel, da bodo spravili k življenju cel blok(nas vse spravili na njihove storitve- telefonija internet in mogoče celo SiolTV)
oz.povedano še drugače: koliko kablovja rabi telekom imet pripeljano do bloka za nas vseh 6 stanovanj spravit na net, tv in tel.
torej, do bloka, na zunanji fasadi je TK omarica. In v njej je za telekom potegnjen 1 UTP kabel..
Kar me zanima je ali bo za telekomovce dovolj samo en utp kabel, da bodo spravili k življenju cel blok(nas vse spravili na njihove storitve- telefonija internet in mogoče celo SiolTV)
oz.povedano še drugače: koliko kablovja rabi telekom imet pripeljano do bloka za nas vseh 6 stanovanj spravit na net, tv in tel.
DeletedUser ::
utp = 8 žic = 4 x 2 žice = 4 stranke (da ima vsaka lasten par)
Torej čimprej se zagrebart, da dobiš svoj par, mogoče bodo zadnjega
hotel delit pa bo možen samo tisti emx.
To je seveda v primeru, da se ta kabel uporab klasično (kar je malo čudno, ker
ponavad ne potegnejo tako švoh kablov).
Če je pa na tem recimo 100Mb/eth bo pa prek kakšnega switcha za vse zadost
bandwidtha.
Torej čimprej se zagrebart, da dobiš svoj par, mogoče bodo zadnjega
hotel delit pa bo možen samo tisti emx.
To je seveda v primeru, da se ta kabel uporab klasično (kar je malo čudno, ker
ponavad ne potegnejo tako švoh kablov).
Če je pa na tem recimo 100Mb/eth bo pa prek kakšnega switcha za vse zadost
bandwidtha.
>koliko kablovja rabi telekom imet pripeljano do bloka za nas vseh 6 stanovanj spravit na net, tv in tel.
one UTP would do.
one UTP would do.
One UTP would do...
Torej predvidevam, da pride v to malo omarico še kaka njihova elektronika..
thnx..
Torej predvidevam, da pride v to malo omarico še kaka njihova elektronika..
thnx..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach Internet + TV na koaksialnem kablu?Oddelek: Omrežja in internet | 5831 (4804) | fujtajksel |
» | Optični kabel od doze do modemaOddelek: Kaj kupiti | 11609 (10853) | klemenSLO |
» | Pripravlja se G.fast za 1 Gb/s po bakru (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 25511 (20470) | AndrejO |
» | Optika (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14190 (11606) | Skyman |
» | Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9810 (8328) | Vanich |