Forum » Pomoč in nasveti » predvajanje videa
predvajanje videa
ne_kdo ::
lep pozdrav
na dvd sem si zakuril .avi fajl (slike sem zdruzil v proekcijo in dodal razne efekte in glasbo) sedaj pa mi noce predvajat na hisnem kinu. ma kdo kak predlog kaj naredim da bo predvajalo?
hvala
lp
na dvd sem si zakuril .avi fajl (slike sem zdruzil v proekcijo in dodal razne efekte in glasbo) sedaj pa mi noce predvajat na hisnem kinu. ma kdo kak predlog kaj naredim da bo predvajalo?
hvala
lp
karafeka ::
Ugibam, ampak verjetno filma nisi stisnil v codecom, ki bi bil kompatibilen s tvojim predvajalnikom. Z gspotom poglej s katerim kodekom si kompresiral.
G-spot
Potem pa poglej pod video, v katerem kodeku je film. Seveda moraš vedeti tudi, katere kodeke podpira dvd predvajalnik (vejetno ti xvid in divx).
EDIT: AJa, sem opravičujem, sem se zmotil v prvem postu :).
Potem pa poglej pod video, v katerem kodeku je film. Seveda moraš vedeti tudi, katere kodeke podpira dvd predvajalnik (vejetno ti xvid in divx).
EDIT: AJa, sem opravičujem, sem se zmotil v prvem postu :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
5er--> ::
Rajši prilepi print screen programa, da ne bomo preveč dolgo vlekli s tebe. (Sigurno ne piše samo to v Gspotu.)
1.Imaš sploh player, ki predvaja kaj drugega kot samo DVD-je po standardu?
2.Mogoče pa si shranil file brez kompresije.
3.Iz datoteke lahko npr. s pomočjo programa NeroVision ali pa ConvertXtoDVD narediš DVD, ki ga bo tvoj predvajalnik sigurno predvajal.
1.Imaš sploh player, ki predvaja kaj drugega kot samo DVD-je po standardu?
2.Mogoče pa si shranil file brez kompresije.
3.Iz datoteke lahko npr. s pomočjo programa NeroVision ali pa ConvertXtoDVD narediš DVD, ki ga bo tvoj predvajalnik sigurno predvajal.
POvej malo več...
S katerim programom si naredil avi?
Verjetno moraš v tem istem programu izbrat kodek, s katerim ti kompresira. Ali imaš sploh inštalirane kodeke za zakodiranje filmov?
Če jih imaš in če tvoj program ne podpira te kodeke, lahko probaš tudi z Virtual dub-om, kjer boš lahko tvoj originalni avi stisnil s različnimi kodekimi (odvisno katere imaš inštalirane).
S katerim programom si naredil avi?
Verjetno moraš v tem istem programu izbrat kodek, s katerim ti kompresira. Ali imaš sploh inštalirane kodeke za zakodiranje filmov?
Če jih imaš in če tvoj program ne podpira te kodeke, lahko probaš tudi z Virtual dub-om, kjer boš lahko tvoj originalni avi stisnil s različnimi kodekimi (odvisno katere imaš inštalirane).
ne_kdo ::
evo screen
[img]http://shrani.si/files/gspot150gg.jpg[/...
avi sem nardil s pomocjo ulead video studio kjer sem slike obdelal jim dodal glasbo malo efektov in nato nardil ko projekcijo ter shranil v .avi format. na racunalniku normalno vse predvaja sam na hisnem kinu nena.
hvala vsem za odgovore
[img]http://shrani.si/files/gspot150gg.jpg[/...
avi sem nardil s pomocjo ulead video studio kjer sem slike obdelal jim dodal glasbo malo efektov in nato nardil ko projekcijo ter shranil v .avi format. na racunalniku normalno vse predvaja sam na hisnem kinu nena.
hvala vsem za odgovore
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ne_kdo ()
amigo_no1 ::
Odpri video z Media Player Classic , pritisni shift+F10 -> Details
Kaj piše ?
Audio:....
Video:....
Kaj piše ?
Audio:....
Video:....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Saj se iz gspota vidi, da sploh ni uporabil nobenega kodeka, ampak je kar v RAW obliki. Uleada sicer ne poznam (mogoče tudi omogoča uporabo drugih kodekov), zato poskusi s Virtual dubom. Najprej probaj če ti predvaja film, potem si inštaliraj kodeke za zakodiranje (predlagam xvid) - če še nimaš, nazadnje pa stisni film.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba posnetka zajetega s tv kartico v .aviOddelek: Zvok in slika | 1409 (1409) | gruntfürmich |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3535 (3067) | jan01 |
» | film in podnapisiOddelek: Zvok in slika | 2619 (2351) | mk4 |
» | Pomoč pri izbiri kodekaOddelek: Zvok in slika | 1862 (1567) | jos69 |
» | Codec za Terminator3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1355) | SasoS |