» »

Nov Scythe INFINITY SCINF-1000!

Nov Scythe INFINITY SCINF-1000!

janwoolf ::

Včeraj sem naročil INFINITY. Jutri bom dobil. Ne vem ali bo moj comp lepo prilegal hladilnik INFINITY. tukaj poglej spodaj imam to podobno ohišje. odg mi. če pa ne, pa vi meni priporočate katero ohišje je dober...

BoBr ::

Na P5B in v to ohišje bi moral iti brez težav. Edino če boš moral odstranit plastični tunel (za dovod zraka) če ga ima na stranici.
Also known as "Intel-aš".

TheoryX ::

pa lahko bi dal malo bol razumljiv naslov teme, ker tale izpade kot da so izdali nov scythe infinitiy, drugač pa tud jaz menim da bi mogo pasat
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

trek@s ::

Jaz sem tudi mislil, da je že kaka nova verzija infinity-a zunaj:D

Jaz imam ohišje široko 197mm, pa mi po vgradnji infinitiya ostane še 10-20mm do stranice. Či bi imel manj široko ohišje, bi že bila kriza. Kako široko je tvoje ohišje?

Aja, pa tisti plastični tulec, ki bi naj usmeril dotok svežega zraka direkt na hladilnik od proca, sem pa itaq mogu dol vržt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trek@s ()

haha! moj pa je 18cm. a bo dovolj. 8-O

Trda bo.>:D

Stari hladilnik intel sem zamenjal na novo Scythe INFINITY. Temperatura stari intel je blo povprečno 48stopinj, Scythe INFINITY pa okoli 43stopinj. ma ne vem kaj je narobe, moralo bi nekaj pod 40stopinj.

Ne vem ali je procesor v redu. Prej je procesor pri mirovanju deloval 6x 266Mhz. Downgradal sem Prime95 24.14 in sem odprl program pa nekaj komunicira ne vem kaj, pa je potem prestavil pri mirovanju 9x266mhz zakaj toooo. a je možno nazaj. pri tem mirovanju me doseže okoli 58-59stopinj pri mirovannju. prej pa okoli 43stopinj. Zakaj toooo, moja soba je okoli 23-24stopinj. helllp meee!!8-O IMAM C2D E6600

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janwoolf ()

>>><<< ::

Speedstep imaš vklopljen. Pa stabilnost testiraj z Orthosom, ne z Prime 95.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

oh hvala bogu! saj nism opazil da prime95 dela. haha. sem ustavil. zdaj pa temperatura okoli 48stopinj, aha prosimo mi povejte za to. preberi gor. ki sm pissal da sm zamenjal cooler,......

Procesor je navit ali ne? Če je navit, potem so še vredu temperature...

ni navit. kaj je narobe z njim, pa sem zamenjal hladilnik pa bi moralo 10stopinj manj, pa ni.

BoBr ::

Kakšno termalno pasto uporabljaš
Also known as "Intel-aš".

Če imaš AS 5 traja od 50 do 200 ur, da pasta začne delovati.

imam Artic Ceramique, za kolik časa bo pasta deloval?!?!

offtopic - a je šel noter v ohišje?

je šel hvala bogu :D, to delo sem delal približno pol ure :D. Cooler i napajalnik sta razlike okoli 14mm. Ohišje pa je točno to konca:D

dzinks63 ::

:)) Boljši hladilnik na procesorju ti skoraj nič ne koristi, če imaš slabo prevetreno ohišje, ker potem ti samo topel luft meša. . Ker praviš da je šlo vse skupaj bolj na tesno v škatlo, probaj laufat pri odprti stanici , pa boš videl kaj bo s temperaturami. Če bodo temperature pri odprti škatli opazno padle , boš moral nekaj ukrepat z samim ohišjem, al dodatni ventilatorji al pa kar razmislit o nabavi drugega dobrega prostornega in prevetrenega ohišja.

Brane2 ::

Moj Infinity je imel tudi bedne temperature.

Dal sem ga dol in odžagal cevi na koncih in videl,d a so praktično _PRAZNE_ .

Ni mi čisto jasno a gre za napako na primerku ali prepoceni kitajski ponaredek.

V glavnem, sedaj ga bom predelal v vodno varianto.

Osnovo sem segrel in zalil s cinom, nabavil sem majhno vodno črpalko in sedaj me še čaka lepljenje/pritrditev cevi in preizkus...
On the journey of life, I chose the psycho path.

bate ::

Prazne? S praznim cevmi bi najbrž že kaj zakuril.
Na slo-tech sem dobil vtis, da je to najboljši hladilnik, ti ga moraš pa žagat :) Nimam prav nič proti temu, da ne bo pomote, le preseneča me.

M-XXXX ::

Brane ti pa si car!
Headpipe ima v notranjosti PLIN!!!!!!!!

Ne bluzi.

Ni bilo ne plina ne tekočine not. In ne učinka. Stvar je delala _BISTVENO_SLABŠE_ od stock coolerja.

TOP ::

Ja v Headpipe je res plin to sem tud jaz uprašal na enem ang. forumu.Če ti je res tako slabo hladilo zakaj nisi reklamiral ne pa šel žagat in gledat kaj je not.

ZAto, ker:

- sem hotel videt, kako se bo stvar obnesla z vodo. Mislim, da bi morala delati bistveo bolje.

- sem hotel videt, če se da na tak način izpeljati učinkovito vodno hlajenje, ker bi bilo bistveno ceneje, manjše in elegantnejše od klasičnega

- se mi ni dalo kregat z Mlacomom ali hladilnik dejanjsko dela ali ne dela.

Aja, še nekaj.

Nisem stvari prežagal zato,"da bi videl, kaj je not".

Prežagal sem jo zato, ker sem bazo hladilnika segrel na >250˚C in zalil s spajko, tako da med cevmi ni več lufta in je vse skupaj kovinska gmota. Seveda bi s tem naredil katastrofo v cevi, kjer bi pritisk plina narastel veliko čez predvidene meje. Sploh pa plina nisem rabil več, ko sem se že odločil za predelavo na vodno.

TOP ::

No potle pa nepiši da ni not nič ampak objasni da boš probal narediti vodno z njega.In če ti bo uspelo lepo mal poslikaj in boš dal še kakšnemu morda idejo.Upam da ti bo uspelo.

Pa saj res ni bilo nič omembe vrednega not.

Ko sem stvar prerezal s Proxxonovo minišajbico, ni bilo v cevni nobenega pritiska pa tudi tekočine ne.

Šele ko sem stvar res pošteno pregrel,s e je iz cevi nekoliko pokadilo zaradi nekakšnega minimalnega tekočinskega ostanka, vendar nič omembe vrednega.

Jst ::

Brane, nisi edini, kateremu infinity dela čudno. Na mojemu c2d 6300 @ 2.2 ima enake temperature, kot stock intel hladilnik. Ampak jaz sem zadovoljen s tišino.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

saj mam odprt pokrov, temperatura je okoli 41-42stopinj, zaprt pa okoli 44-45stopinj. Sem navil okoli 2700mhz temperatura je bila ista (okoli 42-43stopinj). Saj je res, da je tišji, meni je vseeno saj sm gluh. pa nosim aparat pa poslušam ventill pa sm menil da je tišji od intel cooler. me zanima kako naj zvišam obrate ventilatorje, pravijo da lahko daješ 2000RPM.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10624542 (20439) svetetko
»

Kateri hladilnik za Q6600?!

Oddelek: Kaj kupiti
172118 (1656) Pesimist
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za LGA 755?

428020 (6731) kmetek
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

997481 (3886) kuglvinkl
»

Zračno hlajenje za Core 2 Duo E6400

261948 (1393) schurda

Več podobnih tem