Forum » Loža » Pravno vprašanje glede dedovanja..
Pravno vprašanje glede dedovanja..
madrfaker ::
Torej pred slabim mesecem mi je umrl oče(samomor). Skoraj nikol ga itak nisem prav poznal in se tudi nismo pogovarjali. Imel je tudi kao neki biznis v katerem pa je bil vedno pod zgubo , zato si je tudi naložil veliko dolgov.
Zdaj me pa zanima če je kakšna možnost da jaz nebi bil dedič. Sem bil njegov edin sin.
Ker kolko se razumem na pravo bi jaz "podedoval" njegove dolgove in teh je za nekaj 10 000 €!
Kakšna možnost mi preostane???
Zdaj me pa zanima če je kakšna možnost da jaz nebi bil dedič. Sem bil njegov edin sin.
Ker kolko se razumem na pravo bi jaz "podedoval" njegove dolgove in teh je za nekaj 10 000 €!
Kakšna možnost mi preostane???
chucki ::
Svetujem da vprašaš tukaj!. Lp
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Izi ::
Nisem čisto siguren ampak zdi se mi, da ni panike.
Vprašanje je kakšen "biznis" je imel tvoj oče. Če je d.o.o. potem so dolgovi od firme, če pa je imel s.p. ali pa je samo nekaj šušmaril potem pa za dolgove odgovarja z celotnim svojim premoženjem.
Ti v vsakem primeru podeduješ dolgove, ampak za dolgove odgovarjaš samo v višini vrednosti podedovanega premoženja.
Če se izkaže, da si podedoval več dolgov kot premoženja se pač odpoveš dedovanju in stvar je rešena.
Vsekakor pa vprašaj strokovnjaka, jaz to namreč nisem
Vprašanje je kakšen "biznis" je imel tvoj oče. Če je d.o.o. potem so dolgovi od firme, če pa je imel s.p. ali pa je samo nekaj šušmaril potem pa za dolgove odgovarja z celotnim svojim premoženjem.
Ti v vsakem primeru podeduješ dolgove, ampak za dolgove odgovarjaš samo v višini vrednosti podedovanega premoženja.
Če se izkaže, da si podedoval več dolgov kot premoženja se pač odpoveš dedovanju in stvar je rešena.
Vsekakor pa vprašaj strokovnjaka, jaz to namreč nisem
Yossarian ::
izi ti je kar prav odgovoril. Preračunaj si, kolikoje vredno podedovano premoženje in koliko je dolgov. Če je dolgov več kot premoženje, se raje odpovej dedovanju, če pa je obratno, pa se priglasi. Vendar pa pazi. Ali točno veš, koliko je oče dolžan? Ali veš za vse njegove dolgove? Previdnost je vsekakor na mestu. Ko boš imel zapuščinsko obravnavo, bodo stvari že bolj jasne, vsekakor pa odgovarjaš le do vrednosti podedovanega premoženja, vendar z vsem tvojim premoženjem.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dedovanje Vprašanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8487 (5657) | Beli_Zajcek |
» | Oporoka - komu in kako zapustiti premoženje, da ne pride do defaulta.... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7695 (5076) | Brane3 |
» | Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11289 (9322) | Zmajc |
» | Dedovanje dolgovOddelek: Loža | 4621 (2473) | St235 |
» | Vračilo dolga po smrtiOddelek: Loža | 3833 (2309) | mojster_joni |