» »

montaza klime in izkusnje

montaza klime in izkusnje

trnvpeti ::

Lep pozdrav,

kupis klimo v Sparu recimo,
koliko potem pride montaza, koliko eur, pa kako je z montazo, a se kaj komplicira, koliko casa traja
Pac, ce ima kdo izkusnje z klimami iz Spara recimo.

madmitch ::

V BauMaxu sem videl listek na klimi, kjer ponujaji montažo v nekaj dneh za 205€ (nekaj takega).
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Azrael ::

Lastna montaža klime v hiši

Stvar ni noben bav bav, vsekakor je zdaleč manjši problem, kot te želijo prepričati monterji. Če tako pomislim:

- će napeljem štrom sam, ker ga monterji skoraj vedno potegnejo tako kot, da sta bila njihova učitelja Pat in Mat.
- prebijem steno, ker nočem, da mi bodo monterji zasvinhjali celo bajto in naredili tako luknjo v steni, kot granata kalibra 500...
- iz istega razloga montiram zunanje nosilce in notranjo enoto.
- ko bom pri tem, bodo šle ven še cevii in kabel
- če sem že tako daleč, gre lahko še zunanja enota na nosilce (čeprav je težka 30kg+).
- pritdi in izolira se še cevi in kabel.

In sedaj, le zakaj bi za vakumiranje in prklop 2 cevi odšteval denar?!? Malo morgen, sploh ko imam na ta način 5 let garancije pri raznih čunga lunga monterji pa najbrž samo do takrat. ko pobašejo denar.
Nekoč je bil Slo-tech.

Saintek ::

Sam sem zmontiral samomontažno klimo iz bauhausa dela ko šus pa še prišparal 200 € + za montažo
Edino kaj rabiš je malo bolj konkreten vrtalni stroj za preboj stene. Za povečanje luknje, če je potrebno pa "štemarco" :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

c00L3r ::

Mi smo pred manj kot tednom dni nabavili klimo in plačali 200 € za montažo. Večina stvari ki jih je treba opravit lahko naredi vsaj "domači mojster". Edine težave so morda pri ustvarjanju vakuma v ceveh pred sprostitvijo plina in pri dolžini ceveh. Pri nas je namreč 7m cevi, kablov in odtoka. Moram pa rečt da so bili monterji zelo profesionalni in korektni, vse so sčistili za sabo in niso skoraj nič poškodovali ometa. Malo se je odluščil, tam kjer so prebili steno, so pa kar zapolnili z belim silikonom. Delalo pa nam je podjetje Iblo iz Ptuja in lahko dam samo pozitivno referenco naprej (razen cene montaže ;( ).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64641269916 (7468) Rašo
»

instalacija klime

Oddelek: Loža
132800 (2220) BladE_
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3847152 (17582) Magic1
»

Kako močno klimo kupiti?