» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
14 / 90
»»

mihec87 ::

Ene ostrižejo pri "free poštnini" druge pa pri nas....

Po logiki nekaterih vulkanizer ki mu naraste promet lahko poleg običajne cene zraven še naračuna odvitje in privijanje vijakov ker sedaj pa ja ima več strank in več dela..

Okapi ::

Pošta je rekla, da tega(printanje in dostava obvestila) ne bo več delala pro bono in je dala storitev na cenik.
Super, in ko se bo čez čas spomnila, da je vseh teh paketov iz Kitajske preveč za v poštarske torbe, in bo začela dodatno zaračunavati še dostavo na dom, se bo tebi ter Lakotniku zdelo vse OK.;((

O.

Odpri vulkanizerstvo in naredi to...Tako hitro kot si odprl boš zaprl...

igor0203 ::

Meni jih ni zmanjkalo, ampak še zmeraj čakam na argument, zakaj je strošek 2€ upravičen.

St235 ::

igor0203 je izjavil:

Meni jih ni zmanjkalo, ampak še zmeraj čakam na argument, zakaj je strošek 2EUR upravičen.

Zakaj je pa upravičen strošek za menjavo gum xyEUR? ali pa zakaj je upravičen strošek za striženje xyEUR? Nihče te ne sili plačat ali koristit njihove storitve. Imaš alternative, ki pa so nekajkrat dražje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Magic1 je izjavil:

Je bilo že povedano, v zadnjem času se je povečal obseg pošilj s Kitajse in temu primerno je več zahtevkov za račune. Pošta je rekla, da tega(printanje in dostava obvestila) ne bo več delala pro bono in je dala storitev na cenik.

Ahaha pro bono, joj naša pošta je tako sveta da je delala pro bono dajte si delat norce..Pošta že ima to vse vračunano, sam pogruntali so da lahko dodatno pomolzejo(zakaj pa nebi)..

Okapi je izjavil:

Pošta je rekla, da tega(printanje in dostava obvestila) ne bo več delala pro bono in je dala storitev na cenik.
Super, in ko se bo čez čas spomnila, da je vseh teh paketov iz Kitajske preveč za v poštarske torbe, in bo začela dodatno zaračunavati še dostavo na dom, se bo tebi ter Lakotniku zdelo vse OK.;((

O.

nope, ker bo to predstavljalo kršitev obstoječih pravil.

mihec87 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Je bilo že povedano, v zadnjem času se je povečal obseg pošilj s Kitajse in temu primerno je več zahtevkov za račune. Pošta je rekla, da tega(printanje in dostava obvestila) ne bo več delala pro bono in je dala storitev na cenik.

Ahaha pro bono, joj naša pošta je tako sveta da je delala pro bono dajte si delat norce..Pošta že ima to vse vračunano, sam pogruntali so da lahko dodatno pomolzejo(zakaj pa nebi)..

seveda je imela vse vkalkulirano. Nihče ničesar ne dela pro bono. Šlo je zgolj zato, da so se do sedaj ti stroški pokrivali iz drugih storitev. Zdaj pa je pošta ocenila, da to ne gre več in so zadevo začeli zaračunavat. In IMO je to boljše, kot da stroške pokrivajo iz drugih postavk, ki jih plačujejo vsi.

Zgodovina sprememb…

St235 je izjavil:

igor0203 je izjavil:

Meni jih ni zmanjkalo, ampak še zmeraj čakam na argument, zakaj je strošek 2EUR upravičen.

Zakaj je pa upravičen strošek za menjavo gum xyEUR? ali pa zakaj je upravičen strošek za striženje xyEUR? Nihče te ne sili plačat ali koristit njihove storitve. Imaš alternative, ki pa so nekajkrat dražje.

Čakaj malo...če sem plačal 4 gume, pričakujem da bo vulkanizer 4 gume tudi zaračunal. Ne pa zraven še 5., ker sem bil 101., čeprav jih je on pričakoval samo 70.

Ima Mercator tudi ob torkih višje cene izdelkov, ko se susuje plaz upokojencev in imajo trgovke več dela kot ponavadi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

Edini omembe vreden argument v celotni temi je podal darkolord, vendar pa nisem uspel najt ničesar o temu, da bi konvencija dejansko omejevala zaračunavanje dodatnih storitev pri carinjenju (poleg samega postopka carinjenja, ki ga v primeru oprostitve ni dovoljeno zaračunati).

nope, ker bo to predstavljalo kršitev obstoječih pravil.
In kako ti veš, da je pravilo, da ti morajo paket dostavit na dom? Kaj če to velja samo za pisma, pakete pa ti zdaj, ker jih še ni zelo veliko, nosijo pro bono, čez čas ti bodo pa začeli zaračunavati?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

igor0203 je izjavil:

St235 je izjavil:

igor0203 je izjavil:

Čakaj malo...če sem plačal 4 gume, pričakujem da bo vulkanizer 4 gume tudi zaračunal. Ne pa zraven še 5., ker sem bil 101., čeprav jih je on pričakoval samo 70.

Točno tako in če si zahteval uvoz izdelka v EU preko pošte ne vem zakaj te potem moti, če ti pošta zaračuna storitve, ki so s tem povezane.

St235 je izjavil:

Točno tako in če si zahteval uvoz izdelka v EU preko pošte ne vem zakaj te potem moti, če ti pošta zaračuna storitve, ki so s tem povezane.

Verjetno zato, ker sem poštnino in s tem povezane stroške že plačal?

Po tej tvoji logiki, bi potem morali tudi zaračunati prepošiljanje paketov iz enega poštnega centra v drugega. Poleg papirologije, je tu še strošek bencina itd.

Kar je približno enako kot če bi od vulkanizerja zahteval brezplačno skladiščenje gum, ker si menjavo že plačal.

Kot že 100x rečeno, poštnina nima NIČESAR s stroški povezanimi z uvozom blaga iz tretjih držav v EU.

Zgodovina sprememb…

Ko bo na trgu dovolj konkurence, bo tudi to brezplačno. ;)

St235 je izjavil:

Kar je približno enako kot če bi od vulkanizerja zahteval brezplačno skladiščenje gum, ker si menjavo že plačal.

Kot že 100x rečeno, poštnina nima NIČESAR s stroški povezanimi z uvozom blaga iz tretjih držav v EU.

Ne to je tako kot bi ti vulkanizer dodatno zaračunal vijačenje vijakov,polnjenje kompresorja..Tak bi zaprl čez noč...

možno, ampak vseeno nihče ne bo mogel prepovedat, da se to zaračuna.

In kot že rečeno, konkurence na področju uvoza blaga v EU iz tretjih držav je kot blata, me zanima kdo ti za 2 EUR oziroma 6 EUR opravi to storitev.

mihec87 je izjavil:

St235 je izjavil:

Ne to je tako kot bi ti vulkanizer dodatno zaračunal vijačenje vijakov,polnjenje kompresorja..Tak bi zaprl čez noč...

Če bi bil kljub temu še vedno najcenejši ne bi rabil ničesar zapirat.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Kje ste heroji, k znate samo pljuvat po forumih in se skrivat za nicki. Je kdo poslal dopis/ vprašanje / pritožbo na pošto slovenije? Je kdo sprovociral kakega novinarja da je to naredil. Neeee itak dejmo težit na ST ker tam je to lahko... Pač pri miljon davkih in takšnihi n drugačnih stroških, so pač še oni dodal svoj lonček. Kot je bilo miljonkrat že rečeno. Pošljite nekaj prej DHL-a sem in tja in boste vidl koliko vas bodo ocurili zato da vam dajo štempiljko na papirje, ki jih morate vi kupit, vi izpolnit in vi za njih odgovarjat. Vse kar bodo oni naredil je da bodo dal štempl. In to tudi 5 eur...

Zato ker ni nobenega takega heroja v slo zato gre slovenija v kurac ne k se je še en zmislu še malce zaslužit.

koyotee ::

Evo, izpred par minut:
Spoštovani

From: Carinska Pošta
Delavci Carinske uprave RS, torej ne delavci PS, se na podlagi svojih navodil, pravilnikov odločajo katere pošiljke bodo šle skozi carinski postopek. Pri določenih obstaja sum, da podatki navedeni na pošiljki ne ustrezajo in te pošiljke se zadržijo v carinskem skladišču, naslovnika pa se obvesti po pošti o predložitvi dodatnih računov, dokazil o vrednosti, itd. Obveščanje in tiskanje dokumentov (če naslovnik pošlje dokumente po e-pošti) zaračunava PS v skladu z veljavnim Cenikom poštnih storitev v mednarodnem prometu, ki si ga lahko preberete na spletni strani PS http://www.posta.si/seznam-dokumentov/7...

Hvala za razumevanje.

Zanima me predvsem kakšen je pravilnik, ki določa, katere pošiljke naj pregledajo...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Če se ne motim, gredo vse pošiljke skozi rentgen, da se preveri in izloči morebitne nevarne snovi.

OK.d ::

Ja nič novega, nov je samo cenik in nova storitev na njem.
LPOK.d

predvsem je novo zaračunavanje dveh postavk (od teh je ena nova) tudi, za pošiljke, ki so oproščene carinskih dajatev.

OK.d ::

Tody je izjavil:

Kje ste heroji, k znate samo pljuvat po forumih in se skrivat za nicki. Je kdo poslal dopis/ vprašanje / pritožbo na pošto slovenije? Je kdo sprovociral kakega novinarja da je to naredil. Neeee itak dejmo težit na ST ker tam je to lahko... Pač pri miljon davkih in takšnihi n drugačnih stroških, so pač še oni dodal svoj lonček. Kot je bilo miljonkrat že rečeno. Pošljite nekaj prej DHL-a sem in tja in boste vidl koliko vas bodo ocurili zato da vam dajo štempiljko na papirje, ki jih morate vi kupit, vi izpolnit in vi za njih odgovarjat. Vse kar bodo oni naredil je da bodo dal štempl. In to tudi 5 eur...

Zato ker ni nobenega takega heroja v slo zato gre slovenija v kurac ne k se je še en zmislu še malce zaslužit.

btw tudi novinarji so obveščeni;)
LPOK.d

Sicer pa zapeljite se v kak kitajski skladišče pa boste imel te robe polno pa še carine vam ne bo treba plačat. Če bo kdo slabe volje bo pa še to da se nekatere pošiljke "ne gledajo" začel resno jemat in bodo za vsako zadevo zaračunal.

ja, boš peljal na kitajsko za 20€? Gremo brž!
Rear DVD collector!
JTD power!

ker je najbližje skladišče z kitajsko robo na kitajskem?

Tody je izjavil:

Sicer pa zapeljite se v kak kitajski skladišče pa boste imel te robe polno pa še carine vam ne bo treba plačat. Če bo kdo slabe volje bo pa še to da se nekatere pošiljke "ne gledajo" začel resno jemat in bodo za vsako zadevo zaračunal.

Ker carinskim pregledom so podvržene samo pošiljke iz kitajske in kupuje se samo na kitajskem ane..Ne bit tako ozkogleden..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Ne, vi se bunite ker pač kitajci rečejo free shiping in ste vsi mokri in čakate 3 mesce na vaš paket. Potem vam pa en slovenski butl reče da morate še 2 eur plačat zato ker on opravlja svoje delo in brani slovenske (evropske) meje pred poplavo ponaredkov in v veliki meri tudi vaše službe. Jutr bodo uvedl davek, na vso plastiko ki pride v Slo zardi povečanega uvoza, ki ga bodo maskiral kot dejatev za dvigovanje težke poštne vreče, pa boste spet vsi neki kričal.

Kot sem rekel ni samo kitajska, freeshipping(je pač pošiljanje vračunano v ceno izdelka) ne poznajo samo kitajci-še vedno pošta dobi plačano poštnino....Ravno tako se ne gre samo za kupovanje ponaredkov...
Glede ostalega pa pojdi v domače trgovine pogledat koliko branijo slovensko, hell še država raje kupi tuje oklepnike..

Ampak ok ti si določil da se kupuje samo iz kitajske ter ponaredke- No slaba novica zate motiš se..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Ne ne, poštarji so na okopih domovine, tako rekoč prvi branik pred invazijo z vzhoda.:))

No pametnjakoviča se točno vidi da vidita razliko med carinikom in poštarjem in seveda vam je znana tudi poanta carine. Poskusita recimor vprašati kakega tekstilca ali se strinja da bi bila 100% carina na ves tekstil iz kitajske. Če najdeš koga ki bo rekl ne častim pivo.

Aston_11 ::

Jaz sem se tudi razburjal, ko so mi špediterji in poštarji naredili en kup stroškov - po kakšni podlagi, glede na to, da nisem pri njih nič naročil, cen tudi niso imeli objavljenih nikjer. So se kar nekaj zmišljevali, jasno da ti gredo taki na falus.

Pošta ima precej jasen cenik, drugo pa je ali so ljudje sposobni razumet kaj tam piše.

Aston_11 ::

Poštarji so samo poštnino, špediterji so vse živo računali.

dj cotto ::

Tri strani pametovanja in prepucavanja, ker se vsak Slovenec spozna na vse, pljuva po vseh in po vsem, v resnici si ne zna pa niti riti obrisat. Da bi si pa en ogledal, kako je to urejeno po Evropi, pa ne! Res imate visoke plote v Sloveniji! Nihče ne vidi več čez in ni čudno, da je Slovenija v kurcu. Hrvaška pošta, Češka pošta, Royal Mail (in verjamem, da tudi druge pošte v EU) imajo to področje enako urejeno kot Pošta Slovenije in vsi zaračunavajo to "novo" storitev. Malo poguglajte, vprašajte sorodnike, znance čez mejo, ne pa o vsaki stvari nabijat v tri dni in jokat, kako hudo je v Sloveniji. Pa lep pozdrav!

Polinkaj ane. če veš.

Vprašanje: Kaj pa v primeru, če je "sumljiva cena" prava, tudi takrat zaračunate 2,30€?
Odgovor: 2,30 EUR zaračunamo samo v primeru, da je pošiljka zadržana na Carinski pošti zaradi preverjanja vrednosti pošiljke.
Torej, potemtakem, TUDI, če je na spremnem listu PRAVA cena, in če se bojo oni sprdnili pregledat paket oz. jim bo sumljiv, ste ob 2,30€!
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

mk818764 ::

No jaz sem danes končno dobil paket.
Naj bi nekdo povej kaj je postavka:
Stroški založene bančne garancije

Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Polinkaj ane. če veš.

Vprašanje: Kaj pa v primeru, če je "sumljiva cena" prava, tudi takrat zaračunate 2,30€?
Odgovor: 2,30 EUR zaračunamo samo v primeru, da je pošiljka zadržana na Carinski pošti zaradi preverjanja vrednosti pošiljke.
Torej, potemtakem, TUDI, če je na spremnem listu PRAVA cena, in če se bojo oni sprdnili pregledat paket oz. jim bo sumljiv, ste ob 2,30€!

ja, ker ti zaračunojo stroške postopka. Stroške za katere vnaprej veš in se z njimi strijaš. Pa poglej post za svojim, kaj vse si privošči DHL zaračunat pa noben ne pizdi.

Alamar ::

koyotee je izjavil:

http://www.posta.si/seznam-dokumentov/7...
KAj točno mu bo to pomagalo?

mk818764 je izjavil:

http://lmgtfy.com/?q=Stro%C5%A1ki+zalo%...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

mk818764 ::

Alamar je izjavil:

mk818764 je izjavil:

http://lmgtfy.com/?q=Stro%C5%A1ki+zalo%...

Očitno nisi preveril linka, saj nikjer ne najdem kaj je ta bančna garancija pri carinjenju.

Alamar ::

Kdo ne zna brat linkov?

Bančna garancija velja za zavarovanje plačila uvoznih in izvoznih dajatev, drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu oziroma izvozu, ter obresti in stroškov postopka (v nadaljevanju: carinska obveznost) v zvezi s carinskim postopkom oziroma postopki, začetimi v skladu s carinskimi predpisi
bančna garancija se uporablja tudi za zavarovanje plačila carinske obveznosti v primerih, ko naročnik bančne garancije nastopa pred carinskimi organi kot direktni pooblaščenec carinskega dolžnika.

darkolord ::

Stroške za katere vnaprej veš in se z njimi strijaš.
Ne, ne veš. Ta 2 evra ti sedaj lahko nabijejo čisto na vsako pošiljko, pa tudi če je to samo nenaročeno ljubezensko pismo.

Me zanima, kaj bi rekel, če bi še tranzitne pošte začele nabijati dodatne stroške zaradi povečane količine pošiljk. Še po 2 eur od avstrijske pa nemške pošte, recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Darko eno je nabijanje eno je pa pač plačevanje neke storitve, čeprav se je do zdaj ni več plačevalo. Glede na to koliko spama mečejo v kaslce ne bit preveč presenečen ko boš plačal 5 eur na pošti ker te ni bilo doma in je moral poštar vozit tvoj paket nazaj v pošto.

49106 ::

V bistvu ima Lakotnik prav. Pravno gledano imajo pravico zaračunati, tako kot lahko gostinec zaračuna strežbo dodatnega krožnika ali strežbo vode iz pipe. Smo pa v takem položaju zaradi monopola pošte slovenije

Royal mail pa res računa 4 funte za omenjeno pošiljko. 1 funt plačam jaz, ostalo pa subvencionira zavvi. Verjetno imajo kakšno ugodno pogodbo, kar ne spremeni dejstva, da je preostala poštnina plačana s strani nekoga.

Podobno je pri stavnicah in manipulativnih stroških. Nekatere zaračunajo, druge spet ne. Lahko pa vsaj izbiraš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Pošta Slovenije sploh nima monopola. Vse pakete lahko dobiš tudi kako drugače. Stem da ti DHL ali UPS naredita carinjenje. Njim država (cariniki) vrjetno zaračunajo isto, njihovo je pa potem ali bodo ta strošek skril v ceno prevoza ali pa ga transparento prikazal stranki.In Pošta Slovenije se je odločila to prikazat stranki.

Tudi pri uvozu blaga lahko izbiraš, samo so alternative 10x dražje.

carinik je državni uradnik, tako se njegovo delo ne zaračuna neposredno. Pri vseh postopkih carinjenja o katerih je govora se plača samo posrednika, ki poskrbi za papirologijo v odnosu do carine. Samo delo carinika ni neposredno zaračunano, ker ger za državnega uradnika, ki se plačuje iz proračuna. Pošta slovenije tukaj nastopa samo kot eden od ponudnikov storitve in to storite zaračunavajo 2,3€ oziroma 6€ odvisno od tega ali je blago preseglo mejo obdavčitve ali ne. Enako za kogarkoli naredijo tudi UPS, DHL itd... vendar to zaračunajo precej dražje.

mailer ::

lakotnik, ti sam ne veš kaj pišeš.
Samo delo carinika ni neposredno zaračunano, ker gre za državnega uradnika, ki se plačuje iz proračuna.
Ok, država plača carinika za postopek, ki ga opravlja.
Pošta slovenije tukaj nastopa samo kot eden od ponudnikov storitve in to storite zaračunavajo 2,3€ oziroma 6€ odvisno od tega ali je blago preseglo mejo obdavčitve ali ne.
Kako lahko pošta ponuja storitve carinjenja, ki ga opravlja carinik (ki ni poštni uslužbenec)in ga plačuje država iz proračuna, zaračuna še enkrat postopek carinjenja (ki je seveda že plačan s strani države, vsaj tako si napisal zgoraj)naslovniku?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Niso jo naročil, ti jo je pa vsilila država, s svojimi zakoni. Jaz tudi ne naročim policajev da preverjajo mojo hitrost ampak...

Pravno gledano imajo pravico zaračunati,
Ni res. Če bi morala biti ta storitev pokrita s poštnino, ki je plačana, potem nimajo pravice zaračunati. Glede na to, da prej storitve nikoli niso zaračunavali, lahko upravičeno sklepamo, da tega niso počeli pro bono, ampak ker je v resnici storitev vključena v poštnini. Skratka, treba je ugotoviti, kaj vse krije poštnina, vse ostalo je ugibanje.

O.
««
14 / 90
»»