» »

windows XP zamrzne po zagonu

windows XP zamrzne po zagonu

quartz ::

Pozdravljeni!

Ne dolgo po zagonu in naložitvi sistema (neglede na uporabo-lahko si povezan na adsl, offline...), ko se ravno zaženejo vse aplikacije namizja mi XPji zamrznejo...najprej je funkcionalna samo Office stranska vrstica in trenutno odprto okno....ostalo vključno z opravilno vrstico se ne odziva,nato pa zamrzne vse skupaj in se ne da drugega kot restart!

Problem se delno reši z obnovitvijo sitema na zadnjo dobro konfiguracijo (ravno toliko časa je sitem funkcionalen, da je še možno opraviti obnovitev)! V tem primeru se po ponovne zagonu sistem normalno odziva...dokler se ne povežem na ADSL, po par minutkah spet ...zamrzne in nato do obnovitve zmrzuje vsakič, neglede na uporabo!

Poskusil sem odstraniti BitDeffender in Vista XP themes (na sumu imam da je za to kriv uxtheme.dll patcher,priložen tem "XP themes", ki ga ni možno izbrisati) ...to sta bili zadnji inštalaciji, po katerih je začel sistem zmrzavati! Sistem sem obnovil tudi na čas pred inštalacijo teh tem in zbrisal bitdeffender, ki mislim, da ni razlog... Istočasno zagnal tudi antyspyware in register cleanerje...zbrisal vse kar je našlo...pa brez uspeha! S Tune Up Utilliy sem odstranil vse startup programe, ki bi lahko bili razlog... brez uspeha, ko sem že mislil, da normalno laufa...ponovno zmrzne!

V sistemskem dnevniku je izpisan error ob času zamrznitve takoj za zagonom adsl (TCPIP) pri System Control Services! Kaj je to? In kako bi se dalo problem odpraviti? Vem,da je problem mogoče povezan z registrom, kakim spyware ali pa xutheme.dll in nastopi po "popravljenem stanju" vedno po povezavi na adsl, razen v primeru, ko je po zamrznivi restartam XPje, ko zamrzne tudi brez povezave na adsl...

Aja, pa dvomim, da je krivo pregrevanje oz. hardware ...ker na istem comp. linuxi lepo laufajo!

...predlogi? Ponovna inštalacija ne pride u poštev, če je le možno!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406878 (3691) solatko
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21024024 (12888) smash
»

ADSL in opravilna vrstica

Oddelek: Operacijski sistemi
81145 (1005) Sami
»

slab zakon Xp + lan

Oddelek: Pomoč in nasveti
261641 (1246) Krmec
»

Težave.... ADSL !