» »

kam naprej v šolo za računalnike"!

kam naprej v šolo za računalnike"!

Klemenn ::

torej zdej sem v 7. razredu in kmalu bo moral naprej (uf!) in me zdej zanima kakšne so šole.......jaz bi bil rad recimo kakšen prodjalec compov al pa serviser....kam bi moral it potem na šolo....?:\

Sergio ::

Povej prvo, kje živiš.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Klemenn ::

to ne bi bil problem.....sej grem lahk tut v lj študirat.(sm da se rešim doma) drugač sem pa iz novega mesta bršljin (po domače ; zraven unga šiptarja k ma ful dobre burake:))

andrej ::

ce hoces bit samo serviser ali prodajalec potem ne rabis nobene posebne rac. sole. z drugimi besedami, kolko mi je znano se tega ne naucis v nobeni soli. jaz poznam veliko prodajalcev in serviserjev pa vecina nima nobene rac. sole. popravljanje in prodajanje je naucis sam ali kar na delovnem mestu.

NoUse4AName ::

jebediah precej nizke zivljenjske cilje mas...Sicer pa jst sem na tehniski gimnaziji (sers v mb) - razdeli se na elektro in racunalnisko(jst sem na rac) in mi je kr vsec. Edini problem je to da na soli ni skoraj nic zensk.

krucymucy ::

Jest na strojni 4 leta nisem vidu nobene... ženske namreč! :D drgač pa serviser ... sam se nauči! pol bosta pa s fotrom odprla v garaži

Matek ::

Hehe, jaz grem na Cele Center gimnazijo in je baje ful malo fantov, če veste kaj mislim>:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

R0K ::

MMM : itaq če gre pa skor cel moj klas tja, kjer so pa itaq same pičke (to velja tut za fante v prenesenem pomenu) :D

Jst bom sou pa kr na Lavo ...

Btw ...jebadiah ... mal si se zmedu ... ti se ne mores it kr studirat, tko da bos skor 100% mogu se vsaj 4 leta, doma gledat starce, predenj se odselis recimo v lj. alpa nekam ..

btw2 : servis je bit easy, mores si postavit visje cilje ... da bi postal kakšen šef podjetja, ki servisira rač. ne pa sam kot serviser, ker serviserji verjemi ali ne, eni ne vejo tolko o rač. kot ti ..

Najboljše se men zdi, da greš na kakšno rač. šolo ... alpa gim. (če hočeš pecat sošolke) ... drgač pa nevem zakaj se tolk ubadate da nimate sošolk ... jst mam sošolke, pa bi bil zelo srečen če jih nebi mel, ker take kmetice živijo sam na posebih območjih (Vojnik™) ... itaq maš pol pičke po šoli ... pa zvečer ... med poukom se pa itak drka ob playboyu :D

OmegaBlue ::

Ja no jest hodm na tzehnično gimnazijo v kranu na računalniški smeri.Šole mi je dobra(razn fiske) in use fajn sam resno primankanje bab mamo:'( .Drgač maš pa še en let cajta, jest sm hotu bit u 7. klasu polcaj(beda).
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Klemenn ::

kakšno šolo bi pa potem moral imeti??? ker mene ful zanimajo računalniki in bom šel na eno tako šolo (na gimnazijo pa res ne bi rad šel)

Klemenn ::

btw2 : servis je bit easy, mores si postavit visje cilje ... da bi postal kakšen šef podjetja, ki servisira rač. ne pa sam kot serviser, ker serviserji verjemi ali ne, eni ne vejo tolko o rač. kot ti ..



kakšni serviserji pa so potem? :D

krucymucy ::

jebediah: pejd na kako štromarsko, al pa kej v tehnični smeri... sam neki da imaš, pol za naprej za študij ti je tako al tako vseeno... se pač takrat odločiš kaj hočeš bit!

btw: pravš, da si z NM - no pa ker sem jest tud tam čez teden (študij kao :D) mi povej za kako rač. trgovino, jest še nisem najdu pametne, kje kupješ stuff

NoUse4AName ::

ce te zanimajo racunalniki zakaj nebi potem bil raje programer, ali kaj taksnega? mislim serviser je res nizko. No jst ti priporocam kaksno tehnisko gimnazijo.

BaRtMaN ::

Jebediah: jst sm na gimnaziji NM in mislm it pol na FRI. Morš met matematko rad. Hrža sucks!!!
krucymucy: v NM ni NOBEBGA dobrga comp šopa!!!:(
Včasih je bil Jerovšek pa je šu u stečaj, zdej je pa kao Netsore k majo ene 3 printerje, monitorje kartuše, neki kablov pa skor NČ druzga!!! u Šmihelu je baje en šop, sm ga še nism vidu. Sicer je še ene par majhnih za Petrolom bliz železniške postaje (Megahit), bliz je pa še ComLan. Priporočam pa BelBled k je na Otočcu!

dex ::

obstajajo tud 4 letne računalniške šole...
vem, da nič ne vem...

Klemenn ::

obstajajo tud 4 letne računalniške šole...

ampak kaj maš potem s to šolo? kaj bi vi priporočali? programer ne bi bil...sej vidta da nimam pojma niti kak se guset book postav!:\

drgač pa computronic, pa Comtron (btc, bivši jerovšek) pa priporočam belbled na otočcu baje majo zdej ene ful pocen 1ghz compe

http://www.belbled-sp.si/

[SpydeR] ::

Glede trgovin v NM: najbolj se ti splača Belbled (Otočec) pol je nekje Computronic (v Rialtu - Bršljin), pa Comtron (BTC), Megahit in pa Comlan. Nekej je pa še manjših trgovin...

Jst ponavad kupujem v Belbledu ker se da tam use lepo zment, drugač pa tud naročam po pošt od Mlacoma in Jae.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SpydeR] ()

kuzifix ::

Kar se FRI-ja pa matematke tice, te Mohorcic ml. cist solidno priprav nanjo ... Sam ce gres na naso preljubo gimnazijo se moras sprjaznt pac s tem da bos moru poslusat tud predmete k te ne zanimajo tolk ... Like kemija, sociologija, filozofija (Maricka pomagi:D ... bogi tretji letniki k bojo Bezota dubl>:D ). Sam to je itak na vseh solah.
Trgovska ponudba u Nm pa itak sux ... Pac moras mal folk poznat k se s tem ukvarja pa je.
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kuzifix ()

Dami ::

Jebediah: če nimaš rad programiranja (kot jaz) in te veseli delo z hardwerom (kot mene) pa bi rad bil kak trgovec z mašinami ali kej podobnega pol ti bolj priporočam ekonomsko. Tist ka boš mogu o računalnikih vedet pa itak že veš, drgač boš pa po štirih letih že ziher. Sam ti kr idi na kako tehnično srednjo boš dobu osnove, glede faksa pa vprašaj k boš v 4. letniku.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Klemenn ::

nč mi ne pomagate fantje.....:\

BaRtMaN ::

kuzifix: a ti si očitno na gimnazijo NM hodu. Dej mal povej o fizki na FRIju. Lani me je mel Hadl, zdej me ma pa nek zarukan Štajerc (me zanima kaj moram sam pogledat).

R0K ::

jebadiah : verjem ... ti še mač OGROMNO časa ... ko boš natakem mest kt jst ... k pa se boš mogu v slabem mescu odločit kam bi šol je pa shit!

Če hočeš bit tregovc, alpa neki podobnega itaq pejt na ekonomsko ... sam pazi ... če boš hotu pol it študirat rač. oš mogu še eno leto več o šolo hodt da boš še pravo maturo naredu ... to edino sux ...

tko, da jst ti priporočam da grš na gim. ... pa se tm zajebavaš, pa maš use dve, pol se pa upišeš na FERIja pa je :D :D

MadMicka ::

ala folk ste ga zdej napadl s temi cilji... vsak ma svoje cilje ... k da bi bli eni boljši al pa višji od drugih (pustmo zdej take, če ma en cilj da koga kila, to ni glih dobr cilj :)) ) Cilji so zlo subjektivna zadeva, kakor za koga..

Jebediah če bi rad prodajal računalnike, pejt na sredno trgovsko (v Lj vem da je, pa tud v NM je verjetn kej), pa skoz se mal zanimi za računalnike pa bo !

aja še glede izobrazbe, kao naj bi jih mel 12 posto faks, pa še to jih je pol od tega študiral sam zato, k se jim ni dal delat :)

BaRtMaN ::

Kokr jst vem maš lahko tud zaključni izpit (neki tacga) za FRIja. Predvidevam da bo šel Jebediah v Lj in ne v Mb. Vmes ma še SŠ. Če si ful v compe vržen, pejt na tehniško gimnazijo, k maš vsa 4 leta računalništvo. Če greš na ekonomsko... se naučiš 10prstnega tipkanja pa računovodstva - trgovina. Lahko greš pa tud na gimnazijo, kjer maš sam v 1. letniku informatiko, kjer ne zveš nč novga (no ja, kao zgodovina računalništva, pol mal o hardwareu pa softwareu pa u Wordu se boš učil delat tabele pa klikat na gumb za oštevilčenje. Naučiti se da tudi, kako shraniti sliko iz IEja oz. jo prekopirat v Word. - MISLM HALO?!?!?!).

Klemenn ::

kje je tehniška gimnazija je v nm?

[SpydeR] ::

Na šolskem centru.

SeTAr ::

Jaz pa mislim da sem kar dobro prišu skozi...
Gimnazija - sem se navadu precej matematika, kar je zdaj še kako pomembno pa 2/3 pick...
Zdej pa pedagoska ma-rec (ki sem u cetrtem l. malo zajebal pa maturo magu delat v drugem roku in tako ne mogu pridet na fri) pa si predstavljajte kolko zensk mamo tuki.... (=zelo mnogo dosti, samo en par sosolcev).
V glavnem moras dobit zelo dobro predznanje v matematiki za studij na fri -> gimnazija.

Klemenn ::

to ta šolski center to je zdraven te parkirne hiše? (novi trg?)

in kaj sem recimo polj lahko če grem na tehnično gimnazijo?
bi moral it še kam naprej???

kaj bi vi priporočal=?

BaRtMaN ::

Jebediah: ja kje pa ti žviš? Šolski center je pr dvorani Leona Štuklja! Torej tud tehniška šola. Ne vem kakšen naziv dobiš po njej. Poglej mal po straneh ministrstva za šolstvo in šport. (al pa kej tacga)

SkIDiver ::

Da ti odgovori en novomeščan, ki hod k tvojemu sosedu "šiptarju" na ubijalsko dobr sladoled:D (res je dobr za umrt)

No tkole. Ko sm jz končvov sm hotu it naprej na elektro na Šolski center (tam kjer je dvarana Leona Štuklja). Pa sm si premislu zarad fizike, ki je nism mel rad v osnovni šoli. Pol sm se odloču pa za gostinskega tehnika na sredni šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto. No ni mi ravno žal. Zakaj ne? 1. ženska rada vid če ji moški kj skuha:D 2.znam kuhat:D 3.spoznal sm da to ni glih lušn posu če nisi cel notr v njem. Tako sm pršu do spoznanja, da grem pač naprej kar je samoumnevno v današnjem času, ker srednja šola ni nič dones. No in dones sm spolnil vpisnico za FAX in pod 1. željo sm vpisal FRI, ker me to edino veseli in zanima.

Moj predlog je sledeč. Pojdi v tisto sredno kera te pač veseli. Če se ne učiš težko greš normalno na 4 letno-tehnično ali gim. nm. Nato pa se odločaj kaj bi rad bil in kaj bi rad počel. Če bi pač bil rad serviser pojdi naprej na FRI in tako bo nekaj iz tebe.

Vrjemi garanje za male pare te bo kmalu minilo. Slej ko prej.

BaRtMaN ::

Sk|Diver: če si bil na gostinski, boš pa ja bolši sladoled naredu kot pa 'šiptar'. Al se pa pr nem zaposl. :D
Dejte za foro tisti k mate WinXP 5kat hitr Shift prtisnt. Za foro. :D

R0K ::

hehe ... stickykeys :D

Klemenn ::

FRI ? kva je to?


recimo da grem na tehničn gimnazijo (4leta) + kak se to razdeli.po 4 letih al kdaj....več povejte! Sk|Diver ...al jes sem dobesedno skor sosed od šiptarja če pogledaš po cesti go vidš eno rampo (homemade).....:))....pa pogledaš naprej vidš eno rjavo spodaj gor roza kao barvno hišo... potem vidiš eno skoraj razpadlo leseno stvar....naprej je pa ena ful velika hiša....bela tm sem pa jaz....

Zheegec ::

V LJ greš lahko k nam na SŠER (Srednja Šola Za Elektrotehniko in Računalništvo), pa maš tehniško gimnazijo, računalništvo, elektrotehniko pa elektroniko...

St@jler ::

Jset sm na sšer ( vegova ) :'( na tehniški gimanziji. mamo kr neki od računalnikov. če greš pa na sredno računalniško maš pa bl k ne programiranje. sam mato morš pa dobr znt

Tomi ::

Jebediah: ti me pa prav presenečaš, sem mislil, da malo več veš..
Sicer pa je FRI Fakulteta za računalništvo in informatiko pod okriljem Univerze v Ljubljani, v Mariboru pa imaš FERI.
metrodusa.blogspot.com

SkIDiver ::

Jebediah osnovna si še. Če zahajaš kj v mesto se zmenmo v kakem Totalčku pa ti mal razložim da ti bo kj bol jasno. Glede tvoje hiše pa vem kje stoji, si kr dobr opisu:) Sam do tople spomladi ne bo nč sladoleda, zdej pa sploh ne, ker sem neki prehlajen.

barto ti si pa preber moj post nad tvojim pa boš prebral kaj sm se nauču na gostinski šoli in kaj sm spoznal.

Klemenn ::

no sej to je sm tak..........bom še vidu.........pravzaprov se sploh še nisem odločil kaj bi bil zanima me pač kaj bi rad bil .....serviser oz prodajalec računalnikov je nekam nizek poklic (pa vse več je tega).enkrat sem neki v bivšem jerovšku :'( videl cenik. navaden servser ma uro plačano po k nek inženir al kva ima pa po k plačano! ne vem kak se u je reklo kaj je bil? tehinčni inženir?

kakšen poklic bi vi priporočali???:\

IR Babun ::

Jest hodim v 3. letnik Tehniške gimnazije v Kranju, računalništvo, pa me zanima, če je za na FRI matematka dost ocena 2/3, a me bo zajebaval? RAČ, RSO, LAV mam pa 4/5
SCREW THE GOVERNMENT

Klemenn ::

kdaj se pa odločiš v katero tehnično greš? že takoj na začetku?

Loki ::

yup.
I left my wallet in El Segundo

SkIDiver ::

Jebedijah se men sam dozdeva al teb ni nč jasn okol srednjih šol in faxov? Če hočš se kje dobimo pa ti mal razložim kako to gre:)

Ziga Dolhar ::

Hmm, računalništvo...

Lepo, da te zanima računalništvo. Tudi mene zanima, Zelo! Ampak hodim na ekonomsko šolo, po opravljenem maturitetnem tečaju pa mislim jit na pravno... zakaj? Ker me ekonomija zanima, za pravo pa se mi zdi, da me bo veselilo.

Hehe, prodajalec ali serviser si lahko tut z osnovno šolo. Važno je, da dojemaš in se učiš -- sam sem recimo 3 leta (takoj po OŠ) karad sem le imel 5 minut prostega časa delal v Jerovšku. Ker sem istočasno hodil še v ekonomsko, sem področji odlično kombiniral... Zakon, res. Recimo, sam serviser v trgovini pa ni bil niti od daleč kakorkoli šolan 'računalničar', je bil pa vseeno eden najhujših serviserjev, kar sem jih kdaj videč (pa prodajalec tut, da se razumeva).

Važno je, da se izjasniš, ali te računlaniki res TAKO veselijo, da bi jim posvetil šolanje... jaz jim ga nisem in mi ni žal. (škoda le, da sem na navadni ekonomski in ne gimnaziji, ker bom mobu eno leto preč vreč... :[).

Klemenn ::

ja me...........sicer pa smo glih/ravno za nevedne; dubl nek list k morajo ta stari podpisat da dovolijo da na anketirajo kam bi šli rad naprej..drgač pa ja skidiver ; men se bore malo sanja o srednjih šolah :

SkIDiver ::

Jebediah tist list dej starim podpisat. To sm tut jz šu probat, da so me testiral. Pol ti pa folk iz sončne uprave pove za kaj si dobr, pa kaj te zanima. No ko sm šu jz tja sem ji jz povedu odgovore:D

Če kaj ircaš ulet na domač kanal #novomesto kjer me najdeš pod tem nickom gor pa se bova kj pomenila. Ircam pa skor vsak dan:)

Klemenn ::


K.O.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747824 (45306) Jan987
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314518 (4071) DavidJ
»

knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!

Oddelek: Šola
362471 (2182) Ziga Dolhar
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528202 (7425) Klemenn
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222254 (2071) NoUse4AName

Več podobnih tem