» »

Tipkovnica na Laptopu - težava

Tipkovnica na Laptopu - težava

marko1000 ::

Na prensonem računalniku mi ene tipke ne delajo tako kot so delale ponavadi. Ko sem začel tipkat, sem opazil, da mi ene tipke prikažejo simbol, ki je zraven črke na tipki. In to so tipke U, I, O, P, J, K, L M. Tipka U, ki ima zraven na tipkovnici simbol 4, mi prikaze 4, ko jo pritisnem (ne prikaze mi crke U). Tipka I, ki ima zraven simbol 5, mi prikaze stevilko 5, ko jo pritisnem (neprikaze mi crke I). Tipka P,ki ima zraven simbol pomišljaj "-" , mi prikaze pomisljaj "-", ko jo pritisnem (neprikaze mi crke P). Tipka J, ki ima zraven simbol 1, mi prikaze 1, ko jo pritisnem (ne prikaze mi crke J). Tipka K, ki ima zraven številko 2, mi prikaze 2, ko jo pritisnem (neprikaze K.) In tako naprej pri tipki "L-3", pri "M-0". Pa tudi pri enih tipkah, tipka s simbolom pomisljaj "-" , mi prikaze simbol /, ko jo pritisnem, in pri ničli zvezdico (0-*), in pri enih tipkah. Ostali simboli na tipkah, ki nimajo takih simbolov zraven, mi pa delujejo. Tiste, ki pa imajo, pa prikazejo tisti simbol, kot da ce bi kaj pritisnil zraven, da mi drugi simbol potem prikaze. Kaj bi bil tukaj lahko problem?
Kar se tiče tipkovnice na prenosniku sem še tole naredil:
Tipkovnico z USB prikljuckom, sem notri v prenosnik preko USBja prikljucil in mi je instaliral tisto tipkovnico in sem jo potem uporabljal. Nasljedic, ko sem pa hotel uporabiti tipkovnico, vgrajeno s prenosnim racunalnikom, mi je pa delovala tako, da je pri enih tipkah vnesla sosednje simbole zraven. Kaj bi tukaj lahko bil problem?

marko1000 ::

Ravnokar sem ugotovil, kaj je tezava, ni treba HVALA :). Imel sem pac Num lučko za številke vkljuceno na laptopu in potem sem Num lucko izkljucil s pritiskanjem NumLock na usb tipkovnici in opazil, da je problem resen. Ni treba odgovorit. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero mehanično tipkovnico?

Oddelek: Kaj kupiti
143529 (3120) Blazz
»

Problem v Wordu z ¨

Oddelek: Operacijski sistemi
142174 (2030) Barbarpapa2
»

pomoč prosim! kako inštalirati wlan kartico na prenosnik eMachines e725???

Oddelek: Strojna oprema
14942 (899) okip32
»

Nov slovenski razpored na tipkovnicah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
47137373 (25620) Okapi
»

hitra ripka

Oddelek: Pomoč in nasveti
101035 (903) dejan03

Več podobnih tem