» »

IIS prostor na disku

IIS prostor na disku

rok15 ::

Pred kakšnim mesecem sem imel na strežniku 2 gb zasedenega prostora (windowsi, baza, spletne strani itd.). Sedaj po mesecu dni pa imam zasedenega že 11 gb. Pri tem nisem inštaliral nobenega novega programa. Pogledal sem tudi log datoteke v mapi windows/system32/logfiles/ vendar ne zavzamejo toliko prostora. Kako lahko ugotovim za kaj se porablja prostor, ker če bo šlo tako naprej ga bo kmalu zmanjkalo.
Strežnik uporabljam za spletne strani, ftp, mail.
Strežnik je windows 2003, IIS 6.0

rkasteli ::

To je po vsej vrjetnosti problem v windowsih. Poglej še če kakšna od naloženih dodatnih aplikacij ustvarja kakšne log file (poglej predvsem antivirus in antispyware)
rkasteli

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rkasteli ()

AndrejS ::

Če imaš bazo se le ta avtomatsko veča.. Baze so znane potem da pišejo tudi svoj (transaction) log fajl, ki je lahko večji od baze same... Zdaj odvisno katero bazo uporabljaš. Probaj dat tudi disk cleanup!

rok15 ::

V mapi inetpub/mailroot/badmail je bilo za 5 gb datotek tudi v mapi queue je bilo precej datotek. Zdaj sem začasno izključil smtp server.
Na spletni strani imam en obrazec za pošiljanje e-mailov, je možno, da je kriv ta obrazec?

LjAp ::

Oddaljen zlonameren program lahko izkorisca tvoj odprt smtp service za forwardiranje junk maila. Od tu se nabere ves ta mail v mailroot folderjih.
http://ljap.blogspot.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252621 (27286) miko22
»

LINUX - pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
131622 (1068) moat
»

Remote Contol Over Mail -RCM

Oddelek: Informacijska varnost
4610814 (8416) SeMiNeSanja
»

Izdelava svojega "dropboxa"