» »

zmrzovanje računalnika

zmrzovanje računalnika

polde66 ::

iz meni več neznanih razlogov prihaja do zmrzovanja računalinka. Zmrzne med delovanjem windowsov, na to pa ne vpliva niti obremenitev kompjutra niti čas delovanja. Pač preprosto zmrzne ko se mu zazdi. Windovsi so bili naloženi ponovno, menjana je bila grafična kartica, menjal sem ram vendar še vedno ostaja isti problem.
Konfiguracija: ECS L7ASV2A, procesor 1900 atlon amd,
grafika je nova 9600 xt, ram pa 512 ddr 3200
Če ima kdo kakšno izkušnjo več mu z veseljem prisluhnem
polde

opeter ::

Je lahko kaj narobe z napajalnikom?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

polde66 ::

napajalnika res še nisem menjal, ampak se mi zdi ba bi pri napajalniku prišlo do ponovnega zaganjanja ne pa do zmrznitve, ali pa se motim?
polde

Riff ::

Preveri temperaturo procesorja, pa graficno potipaj ko ugasnes racunalnik ker do zmrzovanja pride lahko tudi zaradi pregrevanja .

miko 55 ::

mogoče prenavit proc in ram??
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Meizu ::

@Riff: Ja, ampak ne more zmrzniti sistem zaradi pregrevanja grafike v Winsih? Jst bi okrivu napajalnik (čeprov, bi se verjetno sistem res ponovno zagnal - mogoče so 12V linije nestabilne) in pa procesor. Gonilnik lahko odpišemo, ker nimajo nobene veze z 2D sliko...

Ubistvu pa je zamrzovanje računalnika precej zanimiv problem. V igri stvar zmrzne lahko zato, ker so cevovodi v grafiki preveč zapolnjeni in čakajo na sprostitev, da lahko renderirajo naslednjo sliko. Kaj pa v Winsih povzroča zamrznjevanje? Jst bi krivu proc, al pa mogoče celo matično ploščo. Lahko, da se grafična in matična ne razumejo ravno dobro (ja tudi to se zgodi) zaradi česar ravno tako pride do napak... Kot ponavadi, krivcev je veliko...:\

Edit: Jst mam recimo probleme z ti. Memory dump. Pa mi gre tko na živce... Vedno, ko sem sredi največjega dela, se prikaže blue screen z napisom memory dump in komp se resetira. Problem je nastal odkar sem dodal extra giga rama v komp. Na sumu imam seveda rame, saj možno, da ne delujejo vsi na istih frekvencah, pa je potem eden prenavit in to rata... Nimam pojma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eVGA GeForce 8800gts

Oddelek: Pomoč in nasveti
211288 (1004) akasa
»

Zamrzovanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
271615 (1214) R-H-O
»

Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
292167 (1746) teddy81
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505279 (4327) lordgreg

Več podobnih tem