» »

Express ali PCMCIA card slot v prenosniku

Express ali PCMCIA card slot v prenosniku

Player0 ::

Najprej vas lepo pozdravljam...

Kot že naslov pove, sem v dilemi med izbiro Express card slot ali PCMCIA card slot (PC Type I/II card slot), ki sta lahko vgrajena v prenosnem računalniku. Žal ne morem imeti obeh priključkov :)

Za ta dva priključka obstajajo razširitvene kartice, ki bi si jih mogoče v prihodnosti kupil, če bi rabil kakšen dodaten priključek, ki ga moj prenosnik ne bi imel.
Na internetu sem videl, da ima večina spletnih trgovin več PCMCIA razširitvenih kartic. Zato mislim, da bi bilo bolje, če si kupim računalnik s PCMCIA slot-om? Ampak, ker bi raje imel mnenje od ljudi, ki se na to kaj bolj spoznajo bi vas vprašal naslednje:

1. Kateri razširitveni priključek je bolj novejši?
2. Kateri od teh dveh priključkov bo po vaše v prihodnosti najbolj prevladoval, oziroma katere razširitvene kartice bodo prevladovale?
3. Kakšna je sploh razlika med Express card slot-om in PCMCIA card slot-om?

Hvala za vaše mnenje in nasvet!

LP!

Mih@@ ::

Razlika med Express in PCMCIA slotom je ista kot pri namiznikih med PCI in PCI Express... gre za mobilni različici teh dveh vmesnikov. Razlika je v hitrosti prenosa, velikosti kartic... ExpressCard je novejši, a zaenkrat precej manj razširjen. V prihodnje bo sicer čedalje več kartic ExpressCard, a se PCMCIA kartice (oz. prav se reče PC Card) še ne bodo tako hitro poslovile...
Zaenkrat je PCMCIA bolj uporabna, ampak resnici na ljubo... če sedaj nimaš nobene kartice, ki bi jo konkretno rabil, je velika verjetnost, da ne boš v času do menjave prenosnika potreboval nobene dodatne kartice. Sploh en za kakšne priključke... prej boš posegel po kakšni PCMCIA UMTS modem varianti. Več ali manj vse razširitve pa dandanes dobiš tudi na USBju... manj praktično, a zato precej bolj združljivo z računalniki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri zmogljiv prenosnik za vsakdanje delo

Oddelek: Kaj kupiti
61332 (1184) alphasaphir
»

Reža za tv kartico pr notebook problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111617 (1067) tonccy
»

Prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
101216 (1070) krop
»

Kupujem prenosnik, ki MORA imeti serijski port

Oddelek: Kaj kupiti
142523 (2118) Leks
»

Sony notesnik

Oddelek: Kaj kupiti
121704 (1591) j cole

Več podobnih tem