» »

eVGA GeForce 8800gts

eVGA GeForce 8800gts

xtsy ::

Pozdravljeni.

Problem je takle. Sestavil sm skupej star računalnik. Inštaliru sm Windows XP sp3. Uspelo mi je inštalirat vse driverje za plato. Pri grafiki se pa zatakne. Če inštaliram driverje z evga strani (verzija 197.13), po ponovnem zagonu mi Windowsi zmrznejo (tam tista zadevca ko laufa se ustavi :D in tut po 9ih urah je še kr tak). V safe mode lahka pridem, odstranim driverje in spet dela vredi. Inštaliram driverje iz nVidine strani (verzija 197.45) spet isto zmrzne. Po netu nikjer nič podobnega ne najdem. NEED HELP


hvala vnaprej
Mam Gigabaytovo k8-nf9 plato s procesorjem AMD Athlon 64 3000(1.8GHz) in Zalmanov hladilnik. Gor je seveda eVGA Geforce 8800gts in wireless PCI kartica.


LP Xtsy

hojnikb ::

Si preveru temparature če se ti stvar ne pregreva ?
#brezpodpisa

mrTwelveTrees ::

katere nforce gonilnike si namestil ?

so se brezhibne komponente ? maš možnost probat z drugo grafično ?

BIOS ? - posodobitev biosa ?
napajalnik = OK ?
banalno vprašanje - si priklopil vse napajanje na plati in na grafično ?

xtsy ::

Pregreva se nič ne( ohišje ma vgrajene senzorje) pa tut nč ne piska računalnik. gonilniki so iz original cdja ko sm ga dobu zram plate. verzije točno ne vem kr nism zdle v pisarni. komponente so brezhibne. pred 2 letim sm kupu nov računalnik in sm to plato pa grafo na polico dal in to je blo to. napajalnik je čisto nov iz škatle. star 3 dni :D 420W. vsi kabli za štrom so prklopleni na plati in na grafiki.
si bom pr kolegu sposodu eno drugo grafo pa probu.

kaj pa mislite, bi blo kej bolš če bi 7ko gor dal?

DarwiN ::

Evga je totalen crap.. Tole si gotovo v Comtronu/comshopu kupil, ker tam prodajajo cheap "noname" robo za množice.

Sem ravno imel en komp z Evga grafično, ki se je okvarila zaradi pregrevanja.

Tule imajo ljudje identično težavo, a žal slabo kaže, tip je namreč probal vse mogoče.

Probaj za hec s starejšimi driverji, par let starimi. Morda je na določeni točki kak issue nastal, ker eden opisuje, da se mu je to nenadoma začelo dogajati.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

IvoJan ::

DarwiN je izjavil:

Evga je totalen crap.. Tole si gotovo v Comtronu/comshopu kupil, ker tam prodajajo cheap "noname" robo za množice.

Sem ravno imel en komp z Evga grafično, ki se je okvarila zaradi pregrevanja.

Tule imajo ljudje identično težavo, a žal slabo kaže, tip je namreč probal vse mogoče.

Probaj za hec s starejšimi driverji, par let starimi. Morda je na določeni točki kak issue nastal, ker eden opisuje, da se mu je to nenadoma začelo dogajati.



EVGA da je totalen crap??
EVGA ima trenutno ene izmed najboljših plat za 1366 socket
in ene izmed najbolj kvalitetnih grafičnih kartic.
Ne moreš na podlagi tega da se je tvojga grafa pregrevala sklepaš da je EVGA crap.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

DarwiN ::

Za plate ne vem. Ne more pa neki Evga zdaj kar naenkrat biti v rangu Sapphireja, Asusa, MSIja,Gigabyte itd... Tudi malo nižja cena te demantira, in pa dejstvo, da je te kartice Comtron na veliko prodajal. Sem delal tam in vem kaj prodajajo. Čista komerciala, cheap in kaj se da noname roba.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

xtsy ::

če govorimo o cheap robi je MSI prava firma. ko sm ta računalnik mel doma je delal ko švicarska ura :D. nobenega pregrevanja cod4 je delal s svetlobno hitrostjo na max grafiki. grafa se je pa po 3 urah špilanja cod segrela do okoli 70 stopinj. zdej mam pa sapphire vapor-x radeona 4890hd se mi pa greje do 75stopinj. po tem sklepam da ni glih tako škart roba kot praviš. in ne nism je kupu v comtronu kr tam notr so nesposobni za kakršn koli nasvet pa cene majo take da te glava peče. mimovrste je zakon. tam sm tudi kupu komponente za zadnje 3 kompe.

ravnokar nalagam gor windows 7 in bom tukej probu inštalirat grafo pa da vidmo ka bo.

sporočim rezultat

BALAST ::

xtsy MSI nima samo cheap robe, kako si upaš tako na približno govort. Kaj je zate pregrevanje 80°C? COD4 da deluje z svetlobno hitrostjo na max? Koliko je to 30fps?
VaporX je samo izboljšan hladilnik, ostalo je pa skorajda enako, MSI ima tudi dobre hladilnike za moje pojme, recimo Twin Frozr, samo moraš dodatno plačat, kot pri VaprorX. Pa vse je zate zakon, kjer te obdelujejo samo prek telefona in emaila?

Win7 bi ti moral delat normalno, tudi če daš starejše gonilnike.

Glej eden je imel tudi čudne pojave pri pregrevanju na teh gonilnikih.
I have an old Asus EN 8800 GTS 640mb (G80). I installed the 197.45 drivers today but my temps are outrageous in both GPU-Z 0.4.2 and Rivatuner (2.24c).
Also, I can't bump the core/shader/mem in steps anymore, it only goes up once I upped it by about 20-40mhz.
Fan speed I usually have at 100%, I don't care about the noise really, my sound system makes up for that, but this used to be around 3600 rpm and is about 3100 now.

xtsy ::

ravnokar sm pregledal tisti link. in nimam istega problema. on pride v windows in mu vrže vn blue screen. js pa ne pridem niti v windowse.

sm pa prišu do novega problema. inštaliram windows 7 normalno in ko se vse skopira je restart. napiše mi starting windows in nasledn screen je črn. nič ne pokaže nič ne začne loadat karkoli, dvd je sveže zapečen. mel sem isti problem z drugim dvdjem z windows 7. zaštekal na isti točki. safe mode tudi ne požene, last known config tudi ne. windows xp se pa inštalirajo brez problema. procesor, rami in vse je dovolj močno da bi moglo pognat windows 7. pomislu sm da bi lahko bil dvd rom kriv ker je malo starejši in je dolgo časa ležal na polici, tako da sm vzel iz mojga računalnika vn dvd in ga tuki prklopu. bo mogoče zdej komu jasno kaj se dogaja s to škatlo? js sm na robu z živci in bom vrgu ta računalnik čez okno :D. aja poskusu sm gor naložit tudi ubuntu, ki pa sploh ne gre čez tisti začetni screen ko izbereš, da bi rad inštaliral linuxe.

bi lahko bli za to krivi rami? v prejšnjem računalniku so baje delali vredu. mem test mi tudi napiše da je vse brezhibno.

BALAST ::

Pritiskaj F8 na začetku predno se zažene Win7. Pa pojdi v varni zagon.

Tam poglej v Sistemu če zazna ves RAM, ter inštaliraj gonilnike za grafično kartico in ponovno zaženi.
Lahko pa je tudi kaj narobe z Kakšno drugo komponento v sistemu, recimo meni je stalno resetiral, ko sem imel priklopljen disketnik na matično. Kar izklopi ga!

xtsy ::

balast
kolegica ma msijev laptop. star kakih 5let. in z njim so sami problemi. non stop blue screen, pregrevanje (kljub hladilniku pod laptopom) brez dodatnih ramov, driverje sm mogu iskat ko idijot. mogoče da so novejši izdelki bolši.
pustmo zej kaj je cheap kaj ni.

nazaj na temo. disketnika ni notr. ravnokar sm probu tale safe mode. pokaže mi tisto inštalacijsko ozadje in mi vrže error da v varnem načinu ne more dokončat inštalacije.

BALAST ::

Si resetiral bios, da je vse "default" privzeto? Ker taki errorji se lahko pojavijo če so nastavitve napačne ali pa je res neka komponenta defektna.
Poizkusi potem samo še s tem da dvigneš malce napetost na 1.60V za CPU in poglej kakšen RAM imaš ker se kar razlikujejo napetosti od 2.4V do 3.1V.

DarwiN ::

S 7tko so morda težave, ker ima te nvidia grafične driverje, ki te "ubijejo" že noter (če se ne motim) in se ob istalaciji winsov aktivirajo ter vse skup zruži..

A si probal ene 3 leta stare driverje?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

dukenukem ::

ma kašne stare driverje ,ti si vse tanove daj dol ,ne mešat win7 z starimi driverji ,a si čipset dal tanove

DarwiN ::

Mislil sem XP in pa stare driverje...Pa še to samo za test.... 7-ka mu očitno itak ne dela..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

xtsy ::

v biosu je vse default, razn boot priority (mogu sm pač tam zamenjat da sm lahka kej inštaliru). probu naštimat na prvo mesto nazaj hdd pa še vedno isto. z voltažo cpuja pa se še nism ukvarjou in se iz varnostnih razlogov tudi nebi.

našu sm na netu ene stare driverje pa sm jih inštaliru in isto. zato mi tut ni jasn zaka vse skup ne dela.
vse komponente ki so v računalniku so stale na policah ene 2-3 lete. edino rami so iz računalnika ki se ne ve točno ka je blo. en konektor za štrom (4 pinski) je bil skurjen. zato sm tut zalaufu mem test in ni javil napak. torej ramov ni skurl. al slučajno bi lahko dal mem test napačn rezultat tut če so skurjeni?

7-ka noče delat pod nobenim pogojem. zdej nazaj nalagam xp. vlečem dol nove driverje za plato. prej sm pa inštaliru stare driverje od plate s cdja ko sm ga dobu zraven, gor pa piše da so ver 1.0 sam to je verzija plate ne driverjov se mi zdi.

mrTwelveTrees ::

mas novejsi bios gor ?

jaz bi na tvojem mestu probal z drugo graficno, pa bi takoj vidlo kje je problem

xtsy ::

ja zdej mam noter Geforce 6600gt. dela vse brez problema. 8800gts sm pa probal tudi v mojem računalniku in mi isto nardi. tako da predvidevam da so driverji, al pa vsaj ena komponenta od nvidia aplikacije za upravljanje z nastavitvami nekompatibilna z boh vedi čem. če ma kdo kako idejo kako to ugotovit povejte, js bom pa probal pa bomo vidl.

mr12dreves :D ne star bios je na plati. ni bil nič updatean

Xserces ::

updejti bios... porbat ni greh
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

xtsy ::

bom poskusu. vam sporočim rezultat.

akasa ::




Tak problem imaš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EVGA 670 GTX FTW

Oddelek: Pomoč in nasveti
231221 (970) hrustus
»

Radeon HD 6870 & 6850 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Strojna oprema
570133817 (119328) citizen8
»

NiBiTor in nVidia Geforce go 7800 GTX

Oddelek: Pomoč in nasveti
6571 (515) kiros
»

Ali je možno...

Oddelek: Strojna oprema
361494 (919) dustphoenix
»

Club-3d 7600gs 256mb AGP frekvenci

Oddelek: Strojna oprema
362830 (1799) abazigal

Več podobnih tem