Forum » Programska oprema » Program za odstranjevanje vokala
Program za odstranjevanje vokala
prognoob ::
tako kot je povedal CrniE.
zakaj pa to rabiš? mislim da ti bo lažje poiskati instrumental kake pesmi na netu, kot pa odstraniti vokal..
zakaj pa to rabiš? mislim da ti bo lažje poiskati instrumental kake pesmi na netu, kot pa odstraniti vokal..
tony1 ::
Samo btw., zdi se mi, da smo o tem tukaj gor že pisali...
Nekoč sem nekje staknil en plugin (imena žal ne vem več) za winamp, ki je žagal ven vokale na osnovi predpostavke, da je enaka količina vokala posneta na levi in desni kanal sterea... In kolikor se spomnim je delovalo b.p.
Nekoč sem nekje staknil en plugin (imena žal ne vem več) za winamp, ki je žagal ven vokale na osnovi predpostavke, da je enaka količina vokala posneta na levi in desni kanal sterea... In kolikor se spomnim je delovalo b.p.
PaX_MaN ::
Lahko poizkusiš s KMPlayerjem(http://imgcdn.pandora.tv/pan_img/KMP/Do.... (desni klik na okno -> Audio -> Rare filters -> Voice removal)
MihaFirst ::
To funkcijo ima tudi VirtualDJ, vendar noben software ne dela čudežev - popolnoma se tega odstranit ne da :)
Jean-Paul ::
Blind Source Separation (a.k.a BSS) anyone ?
Fantje, zabredli ste v probleme, s katerimi se ukvarja resna znanost. A za pravo razumevanje teh stvari je na žalost potrebna kakšna formalna izobrazba s področja teorije verjetnosti in statistike.
V teoriji se da ločiti toliko neodvisnih virov, kolikor imamo senzorjev (mikrofonov). Torej, če imamo stereo posnetek, lahko ločimo dva neodvisna vira. (Kako to izgleda v praksi, je seveda odvisno od posnetkov samih.)
Pogledate si lahko demonstracijo reševanja "Cocktail Party" problema z metodo analize neodvisnih komponent (ICA), ki jo lahko celo preizkusite, če poznate Matlab. Link: http://www.cis.hut.fi/projects/ica/cock...
Fantje, zabredli ste v probleme, s katerimi se ukvarja resna znanost. A za pravo razumevanje teh stvari je na žalost potrebna kakšna formalna izobrazba s področja teorije verjetnosti in statistike.
V teoriji se da ločiti toliko neodvisnih virov, kolikor imamo senzorjev (mikrofonov). Torej, če imamo stereo posnetek, lahko ločimo dva neodvisna vira. (Kako to izgleda v praksi, je seveda odvisno od posnetkov samih.)
Pogledate si lahko demonstracijo reševanja "Cocktail Party" problema z metodo analize neodvisnih komponent (ICA), ki jo lahko celo preizkusite, če poznate Matlab. Link: http://www.cis.hut.fi/projects/ica/cock...
blackbfm ::
Teb pa kr bliska. Tipa zanima če obstaja kakšen tak program (obstaja, rezultati so itak bolj tko tko) ti pa kr o enih težkih problemih, ma fak eni pa znate zakomplicirat.
Volta ::
Kolikor sem jaz razumel, je Jean-Paul le bolje predstavil problem, brez kompliciranja pri podrobnih razlagah pa žal ponavadi ne gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11333 (5141) | Sarimner |
» | Snemanje vokala?Oddelek: Zvok in slika | 5343 (5055) | zcetrt |
» | ločevanje petja od glasbeOddelek: Zvok in slika | 1693 (1568) | mte |
» | Program za odstranitev petjaOddelek: Programska oprema | 2543 (2382) | Tody |
» | Ločevanje glasbe in vokalov!Oddelek: Programska oprema | 1712 (1546) | pivmik |