» »

mreža

mreža

McHusch ::

kako naj s kolegom (oddaljena sva cca. 1 km) naredima mrežo med rač. UTP verjetno ne pride upoštev. kaj predlagate, optika ali wireless? v denarju se ravno valjamo. poanta je v tem, da bi po mreži laufal ADSL in špili, sčasoma, pa bi se še kdo vmes priključil.

koliko bi to stalo?

tnx za odgovore

Dami ::

Pa zakaj je vedno več tem o tem kak se povezat s sosedom da bi mela sheran ADSL??? Pa naj si kupi vsak svojega.
McHusch: če se že valjaš v dnarju, pol ti ne bo problema odštet keš za svoj adsl prikluček. Ziher nimaš tuk keša da bi si zrihtal 1km opične mreže. Špile pa lahk itak pol prek neta špilata.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

he, he, he :D :D :D :D :D :D

to je bil pa lapsus, v denarju se ravno NE valjamo, v tem je štos.

če mata dva ADSL, je cena namesto 8k, 8k/2 = 4k.

dex ::

Lej tole:

Za UTP bi mogu na vsakih 100m postavt ojačevalec signala. Najbrž odpade.

Brezžično omrežje? Ja, OK. Pri Comtronu prodajajo PLANET brezžične vmesnike. 2x90k SIT za prenos 11mbps in doseg dobrih 240m (800 čevljev). Zame predrago. Obstajajo verzije na CB in UKV frekvenčnem pasu, samo pri CB je prenos zelo majhen (cca. 2400 bps se mi zdi), za UKV pa rabiš licenco+najbrž še papirje za uporabo frekvence. Torej odpade.

No, a se splača za tiste 4 jurje na mesec? Pa prosm, ne mi rečt da živita v centru mesta. Lepo vzemta vsak svoj ADSL pa basta. Nej se kr TELEkom zajebava z vzdrževanjem vodov. Zlo fletn je če ti kašn škodoželjen sosed preseka kabel. Sam sem mel potegnjenih 80m koaksalca, pa se mi je zgodil prav to. Ahha, pa pol moreš ob vsaki nevihti izklapljat kabel ker riskiraš udar strele.
vem, da nič ne vem...

no, če maš brezžično omrežje ti sosed zelo težko preseka kabel :D :D :D :D

drugač maš pa prav. dat 90k, da prišparaš 4k/mesec je mal kruto. boma kr oba zrihtala vsak svoj ADSL priključek

lp, McHusch

ABX ::

Dva yogurtova lončka pa laks.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

dex ::

:D
ekhm, 2x90k=180k..sej ne boš samo enga compa v mrežo tlaču? Pa še doseg je samo 240m. Še dost manjka do 1000m.
Drugač je pa vsak svoj ADSL way to go. Pa mi gre TELEkom na živce.
vem, da nič ne vem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Broadband za vsakogar

Oddelek: Novice / Ostale najave
464211 (2607) Tomi
»

"nateg stoletja" ali "še mene bi bilo sram.." (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10110880 (6420) Tody
»

ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534632 (3652) cbelica
»

Kateri SW ROUTER za omejevat prenose

Oddelek: Pomoč in nasveti
211119 (949) astras
»

ADSL- dva kompa