» »

Internet na prenosniku

Internet na prenosniku

Gazi ::

Sej mogoče je neumno vpršanaje,ampak vsseno. A je že kaka tehnologija da je možno dostopat do interneta preko prenosnika brez pač teh WLAN central ki so. Recimo da grem na morje ( pa da ni nobene WLAN centrale v bližini) so že kake kartice oziroma to k ma zdej neki mobitel HDSPA neki takega? Kako to deluje a je pač to možno met na prenosniku? Hvala

kovk ::

Ja seveda je mozno :D,jas ze vec kot 5 mesecev uporabljam mobitelov podatkovni paket.
Ce se odlocis za taksen paket dobis pri mobitelu(al tudi pri simobilu),karticni telefon(to vstavis v racunalnik) in pa sim kartico.
Potem imas moznost različnih paketov,ti paketi se razlikujejo med sabo po količini prenesenih podatkov ki so vključeni v ceno.Jaz imam GIGA paket(max 10gb podatkov mesecno in placujem 40€)
Z hitrostjo interneta je pa tako,odvisno kaksen signal je na lokaciji kjer bos to uporabljal/a.
HSDPA omrezja mislm da imajo samo v vecjh mestih zaenkrat in tuki je max hitrost mislim da zaenkrat 3,6mb,UMTS(1,8mb) imas skoraj v vseh mestih,na podezalju in tako naprej pa imas EDGE(237 kb/s) le redkokje pa GPRS(vendar obljubljajo da bojo vse nadgradili na EDGE do konca meseca.(vsi podatki so za mobitel)

Gazi ::

Hvala za pojasnila, mene recimo zanima pač ta podatkovni volumen ki je v tvojem primeru 1GB, kaj vse narediš s tem 10GB, kok časa recimo povprečno lahko surfaš na internetu, ker vem da je to pač odvisno od dlja in uplovda. Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gazi ()

kovk ::

Uff nevem 10gb je presenetljivo veliko ce ne uporabljas p2p programov(emule,...),ki pa jih zaenkrat tako ali tako nemores uporabljati,vsaj pri mobitelu ne TEMA O TEM
Jaz sem na dan povpreno 6-9 ur na netu downloadam si dosti manjsih programckov in vcasih kaksno glasbo(en set je cca.100mb) iz spletnih serverjev,in nikoli nisem biu niti blizu limita.
Mislim pa tudi da bo mobitel v prihodnjosti krepko vzdignil to mejo 10gb

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
21348339 (20881) cekr
»

Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

674226314 (193774) šernk
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

5211354 (8964) bf4ed
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192823 (2480) jerriho
»

Dial-up obupanec

Oddelek: Omrežja in internet
463040 (2164) Pesimist

Več podobnih tem