Forum » Omrežja in internet » Internet na prenosniku
Internet na prenosniku
Gazi ::
Sej mogoče je neumno vpršanaje,ampak vsseno. A je že kaka tehnologija da je možno dostopat do interneta preko prenosnika brez pač teh WLAN central ki so. Recimo da grem na morje ( pa da ni nobene WLAN centrale v bližini) so že kake kartice oziroma to k ma zdej neki mobitel HDSPA neki takega? Kako to deluje a je pač to možno met na prenosniku? Hvala
kovk ::
Ja seveda je mozno :D,jas ze vec kot 5 mesecev uporabljam mobitelov podatkovni paket.
Ce se odlocis za taksen paket dobis pri mobitelu(al tudi pri simobilu),karticni telefon(to vstavis v racunalnik) in pa sim kartico.
Potem imas moznost različnih paketov,ti paketi se razlikujejo med sabo po količini prenesenih podatkov ki so vključeni v ceno.Jaz imam GIGA paket(max 10gb podatkov mesecno in placujem 40€)
Z hitrostjo interneta je pa tako,odvisno kaksen signal je na lokaciji kjer bos to uporabljal/a.
HSDPA omrezja mislm da imajo samo v vecjh mestih zaenkrat in tuki je max hitrost mislim da zaenkrat 3,6mb,UMTS(1,8mb) imas skoraj v vseh mestih,na podezalju in tako naprej pa imas EDGE(237 kb/s) le redkokje pa GPRS(vendar obljubljajo da bojo vse nadgradili na EDGE do konca meseca.(vsi podatki so za mobitel)
Ce se odlocis za taksen paket dobis pri mobitelu(al tudi pri simobilu),karticni telefon(to vstavis v racunalnik) in pa sim kartico.
Potem imas moznost različnih paketov,ti paketi se razlikujejo med sabo po količini prenesenih podatkov ki so vključeni v ceno.Jaz imam GIGA paket(max 10gb podatkov mesecno in placujem 40€)
Z hitrostjo interneta je pa tako,odvisno kaksen signal je na lokaciji kjer bos to uporabljal/a.
HSDPA omrezja mislm da imajo samo v vecjh mestih zaenkrat in tuki je max hitrost mislim da zaenkrat 3,6mb,UMTS(1,8mb) imas skoraj v vseh mestih,na podezalju in tako naprej pa imas EDGE(237 kb/s) le redkokje pa GPRS(vendar obljubljajo da bojo vse nadgradili na EDGE do konca meseca.(vsi podatki so za mobitel)
Gazi ::
Hvala za pojasnila, mene recimo zanima pač ta podatkovni volumen ki je v tvojem primeru 1GB, kaj vse narediš s tem 10GB, kok časa recimo povprečno lahko surfaš na internetu, ker vem da je to pač odvisno od dlja in uplovda. Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gazi ()
kovk ::
Uff nevem 10gb je presenetljivo veliko ce ne uporabljas p2p programov(emule,...),ki pa jih zaenkrat tako ali tako nemores uporabljati,vsaj pri mobitelu ne TEMA O TEM
Jaz sem na dan povpreno 6-9 ur na netu downloadam si dosti manjsih programckov in vcasih kaksno glasbo(en set je cca.100mb) iz spletnih serverjev,in nikoli nisem biu niti blizu limita.
Mislim pa tudi da bo mobitel v prihodnjosti krepko vzdignil to mejo 10gb
Jaz sem na dan povpreno 6-9 ur na netu downloadam si dosti manjsih programckov in vcasih kaksno glasbo(en set je cca.100mb) iz spletnih serverjev,in nikoli nisem biu niti blizu limita.
Mislim pa tudi da bo mobitel v prihodnjosti krepko vzdignil to mejo 10gb
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 48339 (20881) | cekr |
» | Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 226314 (193774) | šernk |
» | Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11354 (8964) | bf4ed |
» | T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.PaketOddelek: Omrežja in internet | 2823 (2480) | jerriho |
» | Dial-up obupanecOddelek: Omrežja in internet | 3040 (2164) | Pesimist |