» »

Ročna nastavitev resolucije?

Ročna nastavitev resolucije?

damirez ::

Danes kupil philips lcd tv kupil pretvornik iz DVI v HDMI in HDMI kabel vse povezal in dela vse lepo in prav. Samo pri resoluciji se zatakne nikakor ne morem nastavit nativne resolucije 1366x768 najbližje kar je je 1360x768 samo to nativna in so črke rahlo zamegljene. Se da kako nastavit ročno?

Meizu ::

Mislim, da ne boš mogel, vsaj jaz ne poznam kakšnega programa za takšno reč, ker nisem v tej smeri razgledan...

Sklepam pa, da je stvar takšna:

Če maš resolucijo lahko še večjo kot je napisana, ki jo želiš, potem bi mogoče lahko s kakšnim programom dosegel, da bi nastavil večjo resolucijo, ampak bi po dva piksla kazala v bistvu enega. Če me razumeš...:\

V slabšem primeru, torej da je resolucija, do katere ti pusti največja, v tem primeru ne boš mogel več nič storiti, saj je pisklov v linijah pač toliko in je nemogoče potem kazati pike manjše od pikslov...:\

Torej, če sm ti kej pomagal, bolj teoretično, za več naj se še kdo tle ogasi, ker res nisem razgledan v tej smeri, so pa moji sklepi dokaj logični...:\ :D

EDIT: Vidim, da maš tvLCD... Zdej pa res nevem, ali sploh obstajajo programi oz. možnost ročnih nastavitev resolucije... No, kar sem hotel reči je pa to, da imaš pa strašno občutljivo oko, da opaziš tistih 6 pikslov razlike na celem ekranu... Razen, če imaš seveda manjši ekran, potem vzamem besede nazaj:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

damirez ::

Ne gre se za 6 pixlov gre se za nativno resolucijo, katere trenutno nimam in je slika rahlo meglena.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?

Oddelek: Strojna oprema
492783 (2127) Damiani
»

Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?

Oddelek: Strojna oprema
353616 (2657) Matev
»

ClearType in mavrica

Oddelek: Operacijski sistemi
302291 (1799) darkolord
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454560 (3350) Suli
»

Različne resolucije na TV in monitorju!