» »

oblikovna/pravna/itd pomoc pri spletni strani

oblikovna/pravna/itd pomoc pri spletni strani

Binji ::

Stvar je taka... za eno firmo sem oblikoval dizajn spletne strani + spletno aplikacijo v Flashu. Najprej smo se samo za spletno aplikacijo menili za ceno 300k starih SIT, potem pa je zacel zraven v to ceno riniti se spletno stran. Sem rekel ok, nov sem tukaj, bom naredil se to, da si naredim vsaj neko ime. Ko sem po njihovem predlogu naredil stran, jo celo se nalozil na streznik, pa me klicejo, da jim ni vsec (vmes sem jim vsakic posiljal mejl, kaj in kako sem spremenil, stran sem imel cel cas na svojem strezniku, da so si jo lahko ogledali, itd...). Sem seveda skorej znorel, ampak nisem imel kaj brez napisane specifikacije (obstajal je le ustni dogovor).
Tako sem pristal na drugo spletno stran, kjer sem seveda vztrajal pri specifikaciji. Po koncani strani sem jim dal jasno vedeti, da imajo casa za ogled in komentarje se 2 tedna, po tem bo pa stran nalozena gor in pogodba izpolnjena. V tem casu me je klical en iz firme, popravil sem par stvari, nalozil gor in mir. Vsaj tako sem mislil. Zdaj me je pa spet klical (stran je na strezniku ze kak mesec) in me masiral, da mu ni vsec, da slike niso OK (slike so mi oni poslali), da za to ceno bi lahko ze sam retusiral slike, napisal sam opise, itd... (kar se mene tice je ze samo tista stvar v Flashu vredna 300k, kaj sele dodatna spletna stran).
Zakaj to sploh pisem? Na kratko zato, ker bi prosil vse, ki se s tem vsaj malo ukvarjate, da mi svetujete, ce imam jaz prav, on, oz. kako je s to stvarjo cenovno (koliko bi vi racunali za tako stvar). Polovice placila mi namrec se vedno noce nakazati.

Naslov strani je pa tukaj: www.kemont-sp.si
Spletna aplikacija v Flashu: webapp

Hvala za nasvete!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

bluefish ::

to se zgodi pri takih in podobnih ustnih dogovorih. Veliko ti niti ne preostane. Še najbolje bo, če se sestaneš s stranko na štiri oči in poveš svoje - morda narediš kakšen kompromis. Sicer pa si v rahlo neugodni situaciji. Če boš enostavno nehal delati, ti ne bodo nakazali preostanka denarja. Da pa bi se na podlagi ustnega dogovora pritoževal pa tudi ne bo šlo.

#000000 ::

Drugič vedno ampak res vedno, za karkoli delaš, prvo pošlji v podpis avtorsko pogodbo z opisom del, ceno, kaj se zgodi če v roku ne izpolniš dogovorjenega ter kaj se zgodi z naročnikom če ne izpolni svojega dela dogovora. Ko to dobiš vrnjeno podpisano, takrat začni delat, in bole te ku**c če ti ne plačajo ali se zmišljujejo, ti imaš v rokah podpisan papir, na kerga se lahko zgovarjaš.

V tvojem primeru pa se res najbolj dogovort, pač šola za drugič, čepra te v bistvu lahko za kurac potegnejo, edino ime si pa lahko userješ, vkolikor bi jih zaje**l. LP

AlexUS ::

Res je za vsako stva moraš imeti pogodbo, ker brez pogodbe žal ne gre(ker slej ko prej si še nekaj zraven izmislijo); boš videl za v bodoče ;)

A za to kar je na netu, si dobil 300k?
Modrost ni debelost, debela je norost.

LapD ::

alexus umetnost ni narediti dobro stran, umetnost jo je dobro prodati ;>

rkasteli ::

Poglej brez zamere ampak stran je oblikovno res na ravni osnovne šole...medtem ko je sama flash in aplikacija narejena na nivoju tako kakor je treba. Mogoče samo ugibam ampak predvidevam da si dober programer medtem ko na oblikovalskem področju nisi ravno močan...Moj prvi nasvet...popravi design, če ti ne gre najdi nekoga ki to obvlada ...tukaj lahko najdeš kar nekaj fantov ki ti bodo za ne pretiran denar z veseljem pomagali. Moj drugi nasvet...vedno imej vse v pisni obliki,če ne na papirju pa na mailu...če jim pošlješ predlogo preko maila,zahtevaj pisni odgovor da je zadeva potrjena z njihove strani in nato shrani te odgovore da se uredijo sporni primeri če do njih pride.
rkasteli

AlexUS ::

Ja to je res, ampak se moreš zavedati da če ni vmes nobene pogodbe so lahko precej veliki problemi.
Kaj bo ko bo ta naročnik videl recimo kakšno referenčno stran, npr. http://www.vratko.com/; potem bo preletel ostale reference in ugotovil da se ne more kosati proti ostalim (vsaj na internetu ne)?
Pol bo pa še dobil kakšno informacijo od http://novisplet.si/, da bi lahko dobil za isti denar veliko lepšo in bolj dinamično spletno stran, pa šeupravljal bi jo lahko sam..

No sej nočem spodbivati kreacije Binjia, ker je vsaka spletna stran vredna veliko več kot je dejansko stala (če so unikatne); zdaj eni imajo takšen način izdelave drugi pa drugačen (eni delajo grde strani pa jih isto prodajo kot tisti ki delajo lepe; v končni fazi to kar je zame grdo je lahko za nekoga drugega lepo).

Tako da v prihodnje si umisli kakšno medsebojno pogodbo kjer bo "točno" napisano o izdelavi strani (število strani, grafična zahtevnost, delovanje strani, animacije, število slik...).

...pa še to, napisal si da so ti oni posredovali predlog za stran (kar jaz razumem da si dobil neko okvirno zasnovo in delovanje) poleg tega si naredil še par popravkov na strani kar je glede na tvoj post bilo brezplačno. Oni ti niso dolžni za spletno stran ampak za tisto aplikacijo ki si jo jim naredil.
Reči jim da lahko imajo spremenjeno stran le da morajo doplačati(rečva še dodatnih 150k) pa povej kako stvari stojijo(pač da si jim delal brezplačno in da ti morajo plačati za aplikacijo).
Kaj narediti če ti ne plačajo:
- jim vrži stran dol iz strežnika dokler ti ne plačajo
- poklič kakšnega bolj nabitega kolega(al pa dva) pa jih skupaj obiščite(itak ne bodo upali prijaviti policiji ker je delal na črno, tako da je on v prekršku ne ti)
- prijavi jih na inšpekotrat(drugače te zadeve delajo tudi kriminalisti, tak da lahko oddaš prijavo kar na policijski postaji), da te je na črno najel in obljubljal veliko denarja, zdaj ti pa noče plačati(najdi si še enga ki je bil recimo priča da je to res).
Če boš to slednje naredil boš firmo oškodoval ne za samo 150k temveč za veliko, veliko denarja. S tem boš opral svoje ime(da te nebi oni očrnili, kar se res dogaja) ter spravil firmo na slabo ime (si ga bodo na DURSu bolj na piko vzeli).

Marsikdo bo rekel da nimaš dokaza s katerim bi utemeljil svojo prijavo; seveda jo imaš, njihovi maili, ter predlog za stran. Tako da te one ne držijo za jajca ampak ti njih.

To so recimo izhodišča, je pa vedno najbolje če se da dogovoriti na lep način.


LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

kraftwerk ::

se popolnoma strinjam z rkastelijem. Popravi design, obvezno!!
Moras se zavedat da strankam je popolnoma vseeno kolk kvalitetna je koda, ce mu stran vizuelno ni vsec, in roko na srce, take strani res ne mores prodat za tak dnar ...

bluefish ::

res se lahko hodi naokoli pritoževat, vendar pa to za nekoga, ki šele uveljavlja svoje ime v panogi, ni ravno dobra reklama. Kot že rečeno, je verjetno najboljši pogovor na štiri oči, kjer se bo natančno opredelilo čemu je bila stran namenjena, kakšna je bila tvoja naloga pri izdelavi. Če pa bo slučajno prišlo do kakšnih nadaljnjih dogovorov, pa vsaj sedaj to napiši na list s podpisi udeleženih.

kraftwerk ::

se tole ... ampak mam obcutek da se ze na zacetku niste razumeli, oz jim nisi dobro razlozil da bos ti naredil samo aplikacijo, za mnoge "stranke" je znacilno da pojma nimajo kaj hocejo, kaj sele da bi vedeli razliko med dizajnom in programiranjem ... za njih je web stran kot celota, in mogoce da so te razumeli da bos ti naredu web stran?

Binji ::

Za zacetek hvala za vse odgovore! So pomagali (tudi tisti kriticni ;)). Sem se pa dogovoril, da mi dajo seznam pomankljivosti in se potem dogovarjamo naprej... Placilo 300k pa je bilo pretezno (ce ne celo vse) za tisto Flash aplikacijo in ne toliko stran..
Sem pa res dosti bolj programer kot dizajner (pa se kot programer se ravno ne hvalim pretirano:) ), kar se definitivno vidi.

Bi pa vas rad prosil se, ce bi me lahko opozorili vsaj na glavne napake, ki jih delam pri dizajnu. Bi zelo cenil!
Se enkrat hvala!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

AlexUS ::

rkasteli, v primeru da oni niso razumeli kaj natančno bi rabili je njihov problem, pa ne problem programerja. Isto velja za grafiko, če jim je bila na začetku všeč oz. so sami predlagali grafiko je situacija jasna.

Zakaj tako trdim, ker bi lahko navsezadnje še od njega zahtevali forum, administracijo ipd.; bi rekli da so to mislili.. V bistvu pa niso na nič mislili ker nimajo pojma kaj natanko bi radi imeli. Po mojem so postopoma dobivali informacije ali pa so se sami pozanimali kaj je najboljše za prestavitev na internetu.
Kot sem rekel, programer je razumel informacijo tako kot so oni želeli; ker pa niso natančno izrazili svojo željo so si krivi sami.

Kaj se bo zgodilo če bo spremenil grafiko?
Sprememba ogrodja, ker bodo želeli recimo menu nekje drugje, ali pa kakšno anketo na strani da bo zapolnilo prostor... S tem bo teh 300k ki so na začetku zares nekaj pomenili nič vredni v primerjavi s samim delom oz. z porabljenim časom. S tem se bo začelo izsiljevanje; zapomni si tudi čez dva meseca ti bo rekel da popravi eno črto ali dodaj še eno sliko "brezplačno".

Da bi bil jaz na njegovem mestu bi se pogovoril in preveril kakšni so sploh njihovi interesi; v kolikor bi začeli izstopati od okvira dogovora ki je bil sklenjen na začetku bi brez kakršne koli obrazložitve odšel. Seveda vrgel dol spletno stran ter jim po pošti poslal aplikacijo.
V obrazložitev bi jim dopisal da ostalega denarja ne potrebujejo pošiljati ker so pokazali pravi "izkoriščevalski" obraz.
Če bi se zares trudili pridobiti mojo nakonjenost se nebi pogovarjal tako dolgo dokler nebi plačali prvo-dogovorjeni del+dodatno plačilo.
V primeru da bi kaj težili ali grozili po telefonu, bi se odločil za drugo ali tretjo prej predlagano opcijo.

Kot pravijo čene gre zlepa pa zgrda; seveda če ni druge možnosti.

LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

AlexUS ::

Binji, kaj bi lahko popravil na strani?
Glavne napake?

Teško je takole definirati na hitro pomanjklivosti spletne strani (za prvi vtis bi jaz rekel kar vse).
Je vsekakor izbrana barva, preveč bode v oči; bi lahko izbral nekoliko manj sijoče in lepše zelene odtenke. Poleg tega tudi tisti preliv za ozadje ni kaj zanimiv ker imaš vključeno umazano zelen in zelen "preliv".
Pa boljše bi bilo ko bi naredil malce večji header ter kakšno sliko od podjetja ali kako interaktivno referenco, da bi poživilo spletno stran.
Pri spletnih straneh je najbolj glavno da lepo zgleda; drugo je da se na prvi strani nahaja čim več glavnih informacij(tudi grafično lepo prikazane) ki jih predstavlja podjetje da obiskovalcu ni treba pretirano iskati željeno informacijo.
Stran naj bo zanimiva, ne pa pusta.

...najboljše da ti dam kar en primer(sem malo gledal po najdi.si pa ni ravno blestečih strani): http://www.inles-usa.com/eng/index.php

Za oblikovanje je na internetu precej learningov, kjer se lahko naučiš osnove, tako da ti priporočam da malo pogooglaš ;)
Modrost ni debelost, debela je norost.

sverde21 ::

@Binji: dej tisti "Welcome screen" stran vrž, ker čisto brezveze dela napoto tam. Zakaj? Da mora uporabnik še 1x več kliknati, da pride do tistega kar bi želel? Osnovna logika je, da uporabniku najprej vržeš pred oči tisto, kar ON želi videt. Ne moraš pričakovati, da bo uporabnik pol menijev prekliku, da se bo dokopal do vsebine, ki jo želi, to bo naredil šele tedaj, ko ga bo prva stran prepričala...
<?php echo `w`; ?>

AlexUS ::

Sverde21 prav imaš, prva stran je čist mimo; sploh pa ne vem kako se še folk lahko odloča za takšne "intro" strani oz. vhodne strani.
Itak maj sam v enem jeziku... ali bodo želeli spletno stran v večih jezikih?
Modrost ni debelost, debela je norost.

Binji ::

AlexUS v bistvu se tocno to dogaja... pa se to pa se to.. in to po meji, ki sem jo postavil kot skrajen rok za spremembe..;(

Drugace pa tista prva stran mora biti, ker so si jo izrecno zazeleli (vsec so jim take animacija, pa scasoma hocejo se v vec jezikih stran), preliv v ozadju so pa "njihove" barve, tako da tudi mora ostati. Kaj tocno pa si mislil z interaktivno referenco? Ostalo pa bom uposteval...
Jezi me pa tudi, ker jih vedno prosim za material, opis, tekst, karkoli uporabnega za na stran, dobim ne pa nic ali mi pa recejo nej skeniram s prospekta. Na osnovno stran sem recimo hotel dodati nek opis, reklamno sporocilo, karkoli, a se po 10 mesecih nisem dobil nic pametnega. Pa da ne bo pomote... toliko casa se to vlece samo zaradi njihove lenobe.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kraftwerk ::

AlexUS, se ne strinjam z tabo ... to da je njihov problem ce nevejo kaj rabijo.
ravno zaradi tega ima sedaj prav programer problem in ne obratno. Kolkr jst poznam zadeve, njih niti ne boli da web strani se nimajo, to je za njih samo nek extra k ga bodo mogl placat, a prav poslovne priloznosti ne vidijo. Ravno tu nastopi nekdo ki jih preprica da web stran rabijo, jim razlozi vse prednosti tega, in jim skoraj dobesedno pove kaj rabijo, se skupaj naredi plan itd ... Je pac tako da slovenske male ribe v poslovnem svetu se vedno ne izkoriscajo prednosti weba, zatorej jih je treba prepricat in povedat kaj rabijo. Ce hoces ti nek dober web narest moras ti zelo dobro poznat stranko, njihov produkt, cilje, itd ... V tem primeru je ocitno prislo do premalo interesa iz obeh stran, zdej pa so tam kjer so.

kraftwerk ::

no, tocno to ... 10 mescev, sem vse povedal ... jebe se njim za ta web, zato pa Binji ... mi je zelo zal, ampak ce bos hotu tole spelat in pokasirat se bos moral ti malo bolj vkljucit v cel projekt, in ne samo cakat kaj in kdaj ti bojo poslal materiale ...
tako pac je ko nekomu prodajas neki kar ne potrebuje ...
govorim iz lastnih izkusenj ...

Binji ::

Mogoce ze... ampak so oni mene kontaktirali za izdelavo tega, ne obratno.
Samo kaj tocno pa lahko jaz naredim? Grem na obcino iskat podatke o firmi in po internetu se ucit o garaznih vratih zato, da bom lahko tukaj par stavkov napisal, namesto da bi to naredil eden od njih v 5min, zraven pa se riskiral, da napisem kaj popolnoma napacnega?
Sej sem se poskusal znajti, kot sem se lahko. Ampak krenih stvari pa se spet ne da pobirati z neta.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

rkasteli ::

AlexUS koliko strank si imel ki so točno vedele kaj bi rade? Sam osebno jih lahko preštejem na prste ene roke v zadnjih nekaj letih. Poleg tega pa si kakor začetnik v temu poslu in tudi kasneje ne moreš dovoliti da kar vstaneš in odideš z sestanka zato ker se stranka ni držala dogovora...če hočeš živeti kakor freelancer pozabi na to.

Binji kakor opažam ti je situacija ušla nadzoru in zaradi svoje (delno upravičene) jeze razmišljaš o ukrepih ki niso dobri ne zate ne za tvojo stranko. Ustavi projekt,prenehaj z vsem kar delaš,ker si se zadeve lotil preveč površno! Prespi zadevo in ko se zjutraj zbudiš pokliči naročnika in se dogovori za sestanek. Očitno ti je naročnik dal nekaj svojega materiala ki za uspešno in dobro spletno stran ni primeren, povej mu to in svoje trditve tudi utemelji. Vzemi list papirja pojdi čez celotno stran in si zapisuj zadeve ki so ti sporne in na sestanku to razčisti z naročnikom....pripravi se na sestanek!
rkasteli

kraftwerk ::

Nisem mislil ravno tako ... htel sem rect da natancno opredelis kaj ta firma pocne, njihove cilje, dobre lastnosti ... postavi se pac v kozo nekoga ki kupuje garzna vrata, al karkoli pac ze imajo, izpostavi pri njih tisto kar je dobro itd ... tega od njih nebos izvedel, ker oni na stvari gledajo drugace kot nekdo izven firme. Nekdo pac mora prevzet funkcijo vodje projekta da se natancno razdela in splanira zadeve, ce tam tega interesa ni, potem ostanes samo se ti, seveda se to treba naprej dogovorit ...

kraftwerk ::

rkasteli, dobro povedano!! iz jezika si mi vzel ...

rkasteli ::

Mogoce ze... ampak so oni mene kontaktirali za izdelavo tega, ne obratno.
Samo kaj tocno pa lahko jaz naredim? Grem na obcino iskat podatke o firmi in po internetu se ucit o garaznih vratih zato, da bom lahko tukaj par stavkov napisal, namesto da bi to naredil eden od njih v 5min, zraven pa se riskiral, da napisem kaj popolnoma napacnega?
Sej sem se poskusal znajti, kot sem se lahko. Ampak krenih stvari pa se spet ne da pobirati z neta.


Stranka je tebe kontaktirala to je res ampak potem pa je tvoje delo naprej da spelješ celotno zadevo,saj za to si plačan.

In ja če moraš zaradi nekaj stavkov na občino potem to narediš in pika.

Ponudbe je na trgu bistveno več kakor povpraševanja in če boš tako nadaljeval boš kmalu ostal brez dela. Zdaj ga pa nehi srat in spelji zadevo tako kakor je treba. Če se ti pa kje zatakne, je pa na slo-techu dost pametnih glav ki bodo vedle kako naprej, oziroma ti znale pomagat. ;)
rkasteli

Iztok Smolic ::

Mislim, da je rkasteli še najbolje svetoval. Sicer pa sem tudi jaz to že doživel, za precej manj denarja - če ti to kaj pomaga :)

Btw ... js mislim da naročnika sploh ne moti sam dizajn strani ... mene recimo bolj moti dejstvo, da dobim na prvi strani razmetane slike, namesto da bi bil tam malo opisana ponudba, kontakt, link do dokaj inovativne flash aplikacije...
-----------/------------

Zgodovina sprememb…

HardFu ::

Prvo kar se tiče dizajna, ta je preprosto povedano, grd - argumentiral ne bom ker je na STju dovolj tem, kjer lahko najdeš material o spletnem oblikovanju - potem pa lahko primerjaš tvoj dizajn z drugimi, novejšimi.

Z naročnikom pa je takole, lepo snemi stran in aplikacijo s strežnika, počakaj, da te kontaktirajo in nato ti postavljaj pogoje. Tudi sam sem bil v takšni situaciji in se žrl kaj in kako naprej ter ali se bom zameril naročniku, potem pa me je izučilo, z vsemi pač ne moreš biti v dobrih odnosih. Prej kot sprejmeš to dejstvo, boljše je zate.

Kar pa se tiče neprispevanja materiala za stran: Sam sem kaki dve leti nazaj delal spletno stran za eno stranko, s katero sem bil zmenjen, da mi plača celoten znesek v naprej. Denar sem dobil, začel delati, ko pa sem končal dizajn, sem kontaktiral stranko, da pričakujem gradivo. No, do danes (pa je tega dve leti!!) gradiva še nisem dobil, grafiko imam na računalniku, denar pa sem že zdavnaj zapravil :) Sicer pol manjši denar a vendar, očitno se nekaterim jebe.
http://codeable.io

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HardFu ()

Iztok Smolic ::

Opažam da nekateri pričakujete, da bo naročnika zadovoljila prva stvar ki jo boste skrpucali skupaj. Tudi ko grem v trgovino si dovolim možnost izbire izdelka.
-----------/------------

rkasteli ::

Z naročnikom pa je takole, lepo snemi stran in aplikacijo s strežnika, počakaj, da te kontaktirajo in nato ti postavljaj pogoje.


S takim načinom ne prideš daleč...poleg tega pa to v njegovem primeru ne pride v poštev glede na to da nima pogodbe.
rkasteli

HardFu ::

Opažam da nekateri pričakujete, da bo naročnika zadovoljila prva stvar ki jo boste skrpucali skupaj. Tudi ko grem v trgovino si dovolim možnost izbire izdelka.

To ni trgovina, pac pa storitev. Razlika je v tem, da imas v trgovini izbiro na polici, pri storitvi pa jo definiras v pogodbi in jo tudi placas. Kar povej kaksnemu arhitektu recimo, da ti skonstruirana hisa, za katero si smernice podal sam, ni vsec. (Arhitekta zato, ker oni za bajto™ porabijo se veliko vec casa, kot oblikovalec za spletno stran)

Ne morem si privosciti stranki naredit graficne podobe (in zanjo porabit doloceno kolicino casa) potem pa jo bo ona zavrnila in spet bom imel delo, za katerega ne bom placan. Ne gre to tako. (se pa razume, da ni problema v kolikor so popravki manjsi, da ti vzamejo par uric dodatnega dela recimo)

rkasteli, ce se on ne bo sam postavil zase, se zanj ne bo nihce. Poleg tega pa je dejstvo, da nima pogodbe se toliko boljse, saj lahko stvar sname s streznika brez strahu pred zakonom ;)
http://codeable.io

#000000 ::

Najlepš je če najdeš stranko ki točno ve kaj hoče (ampak takij je 8 odstotkov) pri ostalih gre nekako takole.

Čaw sva janko in metka, imela bi svojo spletno stran !!!!

sm0key ::

Meni stran ni všeč, tudi verjamem da marsikateremu naročniku ne bi bila za predstavitev svojega podjetja. Mislim, da je zelo možni scenarij zakaj so te nergali, jasen: računal si 300k SIT, kar je zelo veliko glede na sam dizajn (ki ni ne jasen, informativen, lep, uporaben, sploh pa slabo izveden) in kvaliteto. Oprosti, za ta denar se naredi reči TOP. Sam sem že kar dolgo v "biznisu" oblikovanja in teh reči in vem kakšno zgago lahko zganjajo naročniki. Ampak, sorry to say, v tvojem primeru je upravičena. Pomoje je celo v.p. dobil od šefa zelo jasna navodila da te privije, saj med vami med samim snovanjem in izdelavo očitno ni bilo veliko komunikacije. For future: komunikacija je zelo pomembna, čimveč stvari moraš uskladit PREDEN se lotiš konkretnega dela...Naj pripravijo čimveč materiala (vsebina), naj se čimbolj zjasnijo kakšen problem imajo in ti jim predlagaj rešitev. To je tvoje delo.

In (sploh ne na žalost) so stvari take, da nam oblikovalcem zaradi podobnih spodrsljajev zelo pade cena in kredibilnost. Če imaš težave prosi nekoga, ki ga bolje poznaš in ki oblikuje. Zmenita se za kak team (kodiranje in oblika). Upoštevaj da dizajn ni samo "da lepo zgleda", dizajn mora bit funkcionalen. Mora minimalizirati iskanje "za kaj se tukaj gre" (ko nekdo prvič obišče stran), navigacija mora bit intuitivna in hitra, informacije podane logično in pregledno, in končno vse skupaj mora lepo zgledat, da odraža neko kvaliteto in zaupanje. Verjemi, da se posli sklepajo tudi na podlagi prvega vtisa, ki ga dobi obiskovalec tvoje strani.

Moj point je torej v tem, da za 300k SIT absolutno ne podpišem takole izvedenega projekta. Treba se je tudi kaj potrudit.

dodatek: največkrat ljudje pozabljajo, da vsi ne vedo toliko o teh rečeh kot morda vi, ki ste to področje doštudirali in je tudi vaš hobi. Morate upoštevat, da je treba včasih ljudem svetovat, saj zato te najamejo. Podjetje naroči izdelavo strani, saj drugače bi jo sami izvedli. Nivo kompetence se viša tudi s tem, da včasih naročniku/stranki ponudiš malenkost več, kot pričakuje, naj dobi vtis, da te delo zanima in da rad rešuješ probleme - da ti lahko zaupa morda tudi prihodnje projekte (ali celo posreduje kontakt naprej v kolikor je s tvojim delom zaodovljen). Again, it's your job.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sm0key ()

Tilen ::

Najprej smo se samo za spletno aplikacijo menili za ceno 300k starih SIT, potem pa je zacel zraven v to ceno riniti se spletno stran.

sm0key in podobni, preden začnete preberite prvi post kot se šika. Stran naj ne bi bila sploh zraven v ceni, če prav razumem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Binji ::

Tilen hvala za komentar :) Tocno tako je namrec, kot si napisal. Oz za stran recimo da so dali 200€.

Drugace pa update ce koga zanima... po nasvetu sem stvar najprej raje prespal, potem drugi dan pa se dogovoril, da popravim tiste napake, ki jih najbolj motijo, oni mi pa tacas nakazejo nekaj preostanka, potem pa se dogovarjamo naprej.. Seveda ne dobijo niti koscka kode dokler ne dobim tistega preostanka...:) Predvsem je seveda potrebna popravka glavna stran, ker je res grozna. Ampak tukaj moram povedati, da sem jo naredil tako po njihovih navodilih...
Za komunikacijo sem se sam pa precej trudil, ampak kaj ko je bila z njihove strani izredna apatija.. Spletne strani namrec niso niti odprli kljub vsaj 2 mejlom na teden, kjer sem jih obvescal o napredku.
Kaj bi pa kaj bile najhujse napake te strani? Preliv v ozadju ima njihove barve, tako da ga ne morem spreminjati, header in menu se mi pa vseeno ne zdita tako slaba. Ali pac? Seveda ne pricakujem podrobne analize, ampak samo izvedensko mnenje "na prvi uc". Toliko da vem, kje sem ga najbolj polomil.
Se priporocam tudi za kak tutorial/priporocilo kake knjige. Sem nekaj tudi ze sam gledal, ampak nisem nasel zelo dosti uporabnega...
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

rkasteli ::

Že samo če sprmeniš tisto živo zeleno barvo v kaj bolj očem prijaznega,boš že veliko naredil. Drugače pa preveč imaš zelene barve nasploh na strani,naredi malo kontrasta. Na novo zasnuj meni,ker ta ni ničemur podoben in predvsem tiste kategorije ki imaš na prvi strani. Slike kategorij so prevelike zato tekst sploh ne pride do izraza in spet ko greš z miško čez se slika spet obarva zeleno...imaš kakšen poseben odnos do zelene barve? :)
rkasteli

Binji ::

No malo v moj zagovor.. na mojem prenosniku so barve cisto drugacne kot na CRTju:8)
Prva stran je pa narejena po njihovih zahtevah ampak bom spremenu ker je res katastrofa.. Zelene je pa toliko zato, ker imajo v bistvu oni vse v zelenem (logotip, prospekte,...) in so hoteli tudi stran podobno.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Matev ::

slike so res obupne
vendar za to nisi sam kriv

kar se mene tiče je oblikovno polom ...

kar seveda tudi nisi sam kriv
si pač programer in ne oblikovalec ali kritični uporabnik

zahtevaj plačilo tolikšno za kolikokršnega ste se zmenili

dobaluka ::

Stran je veliko manj vredna kot 300k SIT. Če bi bil jaz naročnik take strani ne bi bil niti malo zadovoljen.
status quo

Road Runner ::

A bi lahko prosim prebral in razumel celoten avtorjev post preden dajes take neumne komentarje?
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran - pridobitev izvorne kode

Oddelek: Pomoč in nasveti
445623 (3891) Ales
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
509594 (6886) TheBlueOne
»

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548915 (6103) Tydek
»

Spletne storitve, z ali brez?

Oddelek: Izdelava spletišč
442079 (1549) amd64bit
»

izdelava portala - cena

Oddelek: Izdelava spletišč
202558 (1969) rkasteli

Več podobnih tem