Forum » Programska oprema » program za testiranje osnovne plošče,procesorja
program za testiranje osnovne plošče,procesorja
slemo ::
Zanima me ali obstaja kakšen program v dosu, ki bi lahko testiral ali je osnovna plošča in procesor OK?
Rabim zato ker ne morem naložiti win xp, vedno ko se resetira PC se znova nalaga setup. Zamenjal sem že nekaj verzij xp, tako da ne vem ali je plata kriva, ali procesor.
Zamenjal sem tudi vse kable od diska in cd enote + cd enoto.
Če disk dam v nek drug PC pa lahko naložim windows.
lp
Damjan
Rabim zato ker ne morem naložiti win xp, vedno ko se resetira PC se znova nalaga setup. Zamenjal sem že nekaj verzij xp, tako da ne vem ali je plata kriva, ali procesor.
Zamenjal sem tudi vse kable od diska in cd enote + cd enoto.
Če disk dam v nek drug PC pa lahko naložim windows.
lp
Damjan
KTr1sk ::
Ali obstaja kakšna naprava da za diagnostiko osnovnih plošč..kakšen multtitester...karšnakoli naprava mogoče? Hvala za odgovor.
lp
lp
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
KTr1sk ::
torej obstaja sploh kaksna naprava za testiranje plosce?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
kreki ::
Obstaja sigurno poišči na googlu. Nekatere plošče imajo to že v bios-u.
Priklopljen na šštrom.
fosil ::
Obstaja recimo tole
Prav hudo uporabno ni, je pa pocen in zna priti prav
Prav hudo uporabno ni, je pa pocen in zna priti prav
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
blackbfm ::
Rabim zato ker ne morem naložiti win xp, vedno ko se resetira PC se znova nalaga setup
Vedno bootaš s cdja? Ker moraš samo enkrat (prvič).
S procesorjem skoraj zagotovo ni nič narobe, zarad plate pa se tudi ne bi to dogajal pomoje.
solatko ::
Napiši konfiguracijo, diske, dvd enoto (ide ali sata), ram-e, skratka malo več podatkov.
Pri IDE napravah, se štiripinski molek razrahljajo kontakti in prihaja do prekinitev napajanja enote (zaradi tresljajev), snameš, malo stisneš kontakte in daš nazaj. Če imaš sata priklope, preventivno menjaj podatkovni kabel, če imaš razdelilec 4 molex - sata napajanje je problem tudi lahko v slabih kontaktih. Za tako napako so lahko krivi kondenzatorji, ram (očisti - spihaj ležišča in očisti palčke).
Pri IDE napravah, se štiripinski molek razrahljajo kontakti in prihaja do prekinitev napajanja enote (zaradi tresljajev), snameš, malo stisneš kontakte in daš nazaj. Če imaš sata priklope, preventivno menjaj podatkovni kabel, če imaš razdelilec 4 molex - sata napajanje je problem tudi lahko v slabih kontaktih. Za tako napako so lahko krivi kondenzatorji, ram (očisti - spihaj ležišča in očisti palčke).
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4330 (3496) | MasterKiD |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17817 (13940) | G_mAn |
» | Select proper boot deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 4943 (2972) | arc-x |
» | windows xp se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2201 (2051) | Bostyan007 |
» | ponovni zagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2402 (2066) | solatko |