» »

osC in CSS

osC in CSS

|ViPeR| ::

O phpju nimam pojma, tko da zna bit glupa.

Kje v categories.php lahko spremenim css sloge?
Recimo privzeto slog za text znotraj InfoBoxa je class boxText, kje v categories.php lahko spremenim da bo text imel slog recimo KategorijeText? Slog boxText mora ostat nespremenjen.
Kje pa lahko spremenim slog celotnega boxa ki je trenutno nastavljen na "infoBox"?

LP
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.

Tody ::

Nikjer tam kjer iščeš :D

Css stili so določeni v .css datoteki, seveda so lahko tudi znotraj datoteke ampak vse napol resne aplikacije majo zunanji file.

|ViPeR| ::

Ne bi rad spreminjal nastavitev sloga v stylesheet.css, ampak bi rad zamenjal slog, ki se uporablja za box categories. To pa zato ker bi rad da ostali boxi se naprej uporabljajo tak slog kot je sedaj, zamenjal bi samo slog categories.
Definiral sem nov slog v stylesheet.css in sedaj ne najdem kje je nastavljeno da se za besedilo v categories uporablja slog boxText, ki bi ga jaz zamnjal z novim, ki sem ga sam definiral.
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.

Tody ::

Jah če si v .css določil drugi class ga moreš tudi v php datoteki torej išči div ID ali div class ali kaj podobnega

mjakop ::

Če v php kodi ne zaslediš nobenih html oznak (div,p,b,a...) potem sistem najverjetneje uporablja template sistem (predloge). V tem primeru bo pa treba mal pogledat po strukturi mape, ki vsebuje sistem in najti datoteko, ki vsebuje predlogo za categories.php (ponavadi imajo predloge končnico tpl).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298349174 (8311) sunniegoldie
»

Nekaj vprašanj glede izdelave spletne strani.

384908 (3759) scipascapa
»

CSS za specifično tabelo

101039 (916) Fukomuko
»

Kako pišete CSS?

271950 (1388) mte
»

Oblikobvanje besedila s CSS na web strani