» »

Nenaden glasen in visok ton ob izklopu PCja

Nenaden glasen in visok ton ob izklopu PCja

JC_DENTON ::

Mja...tole je že prov nadležno. Ne pojavi se zmerej ampak ko se te vrže s stola. Včash k se windows zaustavlja računalnik kar naenkrat nemarno odda zvok. Dolg prbližn 2-3 sekunde, enakomeren visoko frekvenčn ton. Po zvoku sodeč sm skor 100% da to ni iz notranjega zvočnika v PCju. Lohka si predstavlaš pisk pri recimo 9000 Hz z 70 Db. Na nekaterih forumih sm dobu namih da je možno:
A). Monitor kot vir piska ker hara na previsoki frekvenci. monitor je Hansol 930D na grafični ATI X1650Pro Sapphire AGP. display laufa an 1024x768@85Hz. k sm štimov huitrost osveževanja sm vklopu opcijo naj skrije nekompatibilne načine. dvomm da je to.
B). nekdo je tut predlagov da je krivo 5.1 ozvočenje, govoru je baje iz lastnih izkušenj. Mam res 5.1 ozvočenje na zvočni kartici Creative SoundBlaster Live! .

Pozna kdo kšno rešitev kaj točno nej bi to blo in kako se to odpravi? Zvok je res nagnusn in se z njemu ne more primerjat niti kšni audio feedback ko nekdo govori v mikrofon na kšnem šovu.
My Ignorance Amuses Me :)

Bethrezen ::

ne ugašat kompa tok pogost:D . možn da je disk? nizk ton zarad vibracije?

JC_DENTON ::

komp se ugasne enkrat na dan. prej je skoz goru 24/7 samo je poraba štroma prevelika (PSU ma 550 W). ni nizek ton. hudičev visok.
My Ignorance Amuses Me :)

Pyr0Beast ::

Kolk porabi komp nima veze z močjo PSU. Dokler nimaš kakšne serverske kište z 6800Ultrami v sliju, X2 na 3Ghz, 2G rama na 4V in 10 diskov, se niti približno ne približaš 500W.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

A. Smith ::

JC_D, najprej ugotovi, od kod zvok prihaja. 10x prižgi pa ugasni. Menda boš že ločil, ali pride zvok iz kište, zvočnikov ali monitorja.

Ena, sicer manj verjetna možnost bi bila lahko tudi napajalnik. V njem je visokofrekvenčni transformator, ki deluje v področju 20-30 kHz, kar je človeku neslišno. Ob izklopu pa bi frekvenca utegnila pasti pod 20kHz, v slišno območje.

Najprej seveda določi izvor zvoka.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

mihapl ::

Bom kar pod to temo napisal mojo težavo z računalnikom.

Ko je računalnik prižgan vsake toliko časa zapiska nekje iz računalnika, če pa je procesor obremenjen pa piska neprestano. Sistemski zvočnik ne piska ker ga nimam.
Ventilatorji računalnika pa se mi kakor kdaj na zečethu samo zaženejo in takoj ugasnejo. Po nekaj poizkusih mi računalnik uspe zagnati.
Zanima me kaj bi lahko piskalo v računalniku? Sam sumim da piska nekje iz napajalnika. Na matični plošči pa imam že napihnjen en kondenzator.

ripmork ::

ko sem prinesel brand-new sestavljen računalnik domov in ga vklopil je ob zagonu piskal ko hudič - izjemno glasni visoko-tonski piski ki naj bi označevali težavo (katere pa dejansko ni bilo sploh)
in na koncu sem ugotovil da je bila za vse kriv vklop neke funkcije v Biosu (žal se res ne spomnim več kje)
kaj je bilo narobe? ob vklopu računalnika je bila temperatura procesorja dovolj nizka, da ventu sploh še ni bilo treba laufat, matična pa je zaznala da se vent ne vrti in je začela piskat preventivno, kao da ventilator ne deluje...skratka ko sem to "varnostno" zadevo v Biosu izklopil nobenih težav s piskanjem več.

skratka možno da je kje v biosu kaj za izklopit

Pyr0Beast ::

@RIPMORK
Ta funkcija je bila dejansko opozorilo da se je vent ustavil.

Ko je računalnik prižgan vsake toliko časa zapiska nekje iz računalnika, če pa je procesor obremenjen pa piska neprestano.
Potem imaš najverjetneje tudi napihnjene kondenzatorje v napajalniku. Piskanje pa je znak oscilacij regulatorjev, kar ima za končni rezultat še hujše napihovanje kondenzatorjev.
Kot si že povedal imaš težave z prižiganjem kompa ki so zelo vrjetno povezane z omenjenim 'piskanjem'. Težave se bodo pa samo še večale. Ko pa je napihnjen že samo en kondenzator na eni liniji, si lahko gotov da to ni edini 'okvarjeni', zna jih bit več, eni se pa preprosto posušijo preden se napihnjejo, kar je še sabše.
Med članki imaš temo o menjavanju omenjenih kondenzatorjev, če misliš da ti to ne bo uspelo ti pa lahko jaz zamenjam.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525237 (3508) Pyr0Beast
»

Matična plošča piska, sistem na videz normalno deluje

Oddelek: Strojna oprema
131817 (1589) Person
»

ATX 250W napajalnik mi cvili

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
261847 (1574) VolkD
»

LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605469 (4563) Pyr0Beast
»

Kišta piska (visokofrekvečni pisk, nadležen zvok, kot komar oz. črički...)

Oddelek: Strojna oprema
201879 (1463) Tilen

Več podobnih tem