» »

SpeedStep ne dela v Visti

SpeedStep ne dela v Visti

Phoebus ::

Zelo moteč problem ki sem ga opazil je, da dela CPU vedno na maksimalni frekvenci ki mu jo določim (bodisi v "power options", bodisi preko "NHC"). Pač vemo- naštimaš MAX in MIN cpu clock, in nikoli, tudi ko je CPU na nuli (in CPU *JE* neobremenjen), ne zniža frekvence.
Če nastavim MAX na npr. "50%", bo nonstop na 50%, če nastavim max na "75%" bo nonstop na 75%, ipd. Niža pa ne.

Imam intelove drajverje iz intelove strani, sicer je pa "polni" Centrino (chipset, cpu P-M 1.7, mrežna 2200bg).

Ima kdo kak nasvet? V biosu sem probal preklapljat ("max battery" / "max performance"), pa ni učinka. Računalnik je sicer Prestigio 159W in bios updata nekako ni na netu, pa tudi ne verjamem da je tu problem.

bluefish ::

sicer ne poznam rešitve, vendar pa je to znan problem, ki pesti Visto. Google bo na to temo vrgel kar veliko uporabnih rezultatov.

zee ::

imel sem podobno tezavo na svojem prenosniku, ki sem jo (zal) resil tako, da sem znova namestil Windows XP Pro.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Phoebus ::

:-) Ja jaz bi šel lahko nazaj na linux, samo tam pa premiere pa after effects ne delata :) No, bo že...prej ali slej...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517929 (6864) m0LN4r
»

Navijanje fx-8320 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24543660 (30437) m0LN4r
»

Poceni, hitra in tiha mini-ITX konfiguracija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8615683 (11814) simongrega1
»

Overclock 8600 GT in E6750

Oddelek: Navijanje
352225 (1324) JC Denton
»

Intel bo podpiral navijanje

Oddelek: Novice / Matične plošče
152752 (2752) AtaStrumf

Več podobnih tem