Forum » Operacijski sistemi » SpeedStep ne dela v Visti
SpeedStep ne dela v Visti
Phoebus ::
Zelo moteč problem ki sem ga opazil je, da dela CPU vedno na maksimalni frekvenci ki mu jo določim (bodisi v "power options", bodisi preko "NHC"). Pač vemo- naštimaš MAX in MIN cpu clock, in nikoli, tudi ko je CPU na nuli (in CPU *JE* neobremenjen), ne zniža frekvence.
Če nastavim MAX na npr. "50%", bo nonstop na 50%, če nastavim max na "75%" bo nonstop na 75%, ipd. Niža pa ne.
Imam intelove drajverje iz intelove strani, sicer je pa "polni" Centrino (chipset, cpu P-M 1.7, mrežna 2200bg).
Ima kdo kak nasvet? V biosu sem probal preklapljat ("max battery" / "max performance"), pa ni učinka. Računalnik je sicer Prestigio 159W in bios updata nekako ni na netu, pa tudi ne verjamem da je tu problem.
Če nastavim MAX na npr. "50%", bo nonstop na 50%, če nastavim max na "75%" bo nonstop na 75%, ipd. Niža pa ne.
Imam intelove drajverje iz intelove strani, sicer je pa "polni" Centrino (chipset, cpu P-M 1.7, mrežna 2200bg).
Ima kdo kak nasvet? V biosu sem probal preklapljat ("max battery" / "max performance"), pa ni učinka. Računalnik je sicer Prestigio 159W in bios updata nekako ni na netu, pa tudi ne verjamem da je tu problem.
bluefish ::
sicer ne poznam rešitve, vendar pa je to znan problem, ki pesti Visto. Google bo na to temo vrgel kar veliko uporabnih rezultatov.
zee ::
imel sem podobno tezavo na svojem prenosniku, ki sem jo (zal) resil tako, da sem znova namestil Windows XP Pro.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Phoebus ::
:-) Ja jaz bi šel lahko nazaj na linux, samo tam pa premiere pa after effects ne delata :) No, bo že...prej ali slej...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7929 (6864) | m0LN4r |
» | Navijanje fx-8320 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43660 (30437) | m0LN4r |
» | Poceni, hitra in tiha mini-ITX konfiguracija (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15683 (11814) | simongrega1 |
» | Overclock 8600 GT in E6750Oddelek: Navijanje | 2225 (1324) | JC Denton |
» | Intel bo podpiral navijanjeOddelek: Novice / Matične plošče | 2752 (2752) | AtaStrumf |