» »

Skazi disk ali dva v raid?

Skazi disk ali dva v raid?

dov1234 ::

Živjo

Mene pa zanima kaj je hitrejše dva normalna sata diska povezana v raid da delujeta kot en sam saj baje potem podatke porazdeli in dela dvakrat hitreje. Ali pa je hitrejši skazi disk s 15 tisoč obrati?

bastadu ::

SCSI bo imel hitrejše dostopne čase, 2 navadna v RAID0 pa hitrejši prenos. Pol se sam odločiš kaj rabiš.

krneki0001 ::

Scsi na 15.000 obratih ima ponavadi 160 ali pa 320 Mb/s prenosa - sata se tukaj skrije, tko da tut v raidu imata sata diska manj prenosa in mnogo počasnejši dostopni čas.
Najhitrejši sata diski so primerljivi z scsi diski na 10.000 obratih.

Nebivedu: Očitno ne ločiš hitrosti prenosa in pa hitrosti vodila. Za primerjavo ti dam spodaj 2 grafa, prvi je Seagate SCSI 15krpm na U320 vodilu, spodnja slika je pa 2xMaxtor SATA 7.2krpm v RAID_0:

Seveda pa je za dobre performanse potrebno imeti dober, in na žalost tudi drag, kontroler. Ti integrirani na matični plošči so samo za prvo silo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

dov1234 ::

o supr havala za slike. To se prav rabim dva najhitrejša maxtor diska :)

Azrael ::

Podjetje Maxtor je šlo rakom žvižgat, ime uporablja sedaj njegov kupec Seagate za low-end produkte (samo 3 leta garancije), Seagate diski imajo drugače 5 let garancije, zato se Maxtor diskom izogni v širokem loku.

In še to Raid 0 pomeni 0 uporabnih podatkov, če en disk crkne. Razlika v obremenitvi procesorja med IDE (in SATA) ali SCSI pa tudi ni tako nepomembna reč, kot nekateri mislijo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Razlika v obremenitvi procesorja med IDE (in SATA) ali SCSI pa tudi ni tako nepomembna reč, kot nekateri mislijo.
To je v celoti odvisno od kontrolerja. Dražji imajo svoj procesor in lahko v celoti razbremenijo centralni procesor, cenejši (kamor sodijo tudi integrirani) se pa šlepajo na centralni procesor in seveda se potem malo pozna...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Jst imam v moji mašini U160 in 2 diska s po 10.000 obratov in po 36Gb. Zadeva deluje resnično hitro in brez problemov že vrsto let. Kontrolet na plati ima svoj procesor in mi mojih dveh procov sploh nič ne obremenjuje.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Kupi SAS 2.5" diske. SCSI je zastaral na dolgi rok. Vsi novi serverji imajo SAS in ne več SCSI.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SAS je še vedno scsi, samo pod drugim imenom. Pa ne splača se jih kupovat za domačo rabo, ker so še predragi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel Pentium E2160 in Pentium E2140 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
569016 (6725) krneki0001
»

Hitri diski proti RAID-u

Oddelek: Novice / Diski
304829 (3658) LuiIII
»

Kateri trdi diski so zdej in?

Oddelek: Kaj kupiti
362919 (1786) elToro
»

Kako se obnese recimo SCSI disk za swap file?

Oddelek: Strojna oprema
232264 (1969) Mr.B
»

WD Raptor 74GB

Oddelek: Strojna oprema
181360 (1054) frenk

Več podobnih tem