» »

Kako narediti "virtualno" sobo?

Kako narediti "virtualno" sobo?

V-i-p ::

Sicer nevem, če je to tako lahko izvedljivo, pa vendar. Zanima me, če je možno z digitalnim fotoaparatom, ki podpira panoramsko slikanje, recimo poslikat sobo, pol pa sliko s programom tako obdelat da postane "virtualna", se pravi da bi se lahko z miško premikal levo in desno, ali naprej in nazaj po sobi? A je to možno naredit in če, kako oz. s katerimi programi bi šlo najlažje? Hvala za pomoč in odgovore!! Lp!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

SasoS ::

Edino kar mi pade na pamet je QuickTime. Če kdo pozna StarTrek Interactive Technical Manual je imel virtualne prostore kje si lahko gledal gor, dol, levo, desno...Fajl je bil pa posnet kot počasno vrtenje okrog svoje osi s tem da kamero znižuješ. Stvar je delovala z prastarim QuickTimom (dvojka se mi zdi) z novejšimi pa nekako noče, tako da ne vem...

Senitel ::

Lahko narediš 6 posnetkov (zorni kot 90 stopinj) - naprej, nazaj, levo, desno, gor, dol. Napišeš (al pa men račeš >:D) programček ki to potem renderira in to je to. Da se vrtet okrog svoje osi, da bi se premikal in skrival pod mizo pa ne gre (zato bi rabu pa kakšen laserski skener namesto fotoaparata :D)...

Chessman ::

Poleg Canon digitalca sem dobil program PhotoStich. Namenjen je delanju panoramskih posnetkov, lahko pa narediš tudi 360° posnetek. Posnameš ga lahko v Quicktime VR formatu. Ko potem to datoteko odpreš se lahko sliko ogledaš kot da bi stal v sobi in bi se obračal okoli osi. Če želiš ti lahko pošljem kakšen demo posnetek narejen z to tehniko.

|SNap| ::

poglej mal na www.ulead.com, tm pr download. dans sm vidu da majo en program k das vec slik notr pa ti nardi tko da se lahk okol vrtis.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se luna vrti okrog svoje osi?

Oddelek: Znanost in tehnologija
276870 (5481) TESKAn
»

Luna verjetno mlajša

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
176211 (4614) McGregorSL
»

Gliese 581d podpira življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
5910162 (8774) innerspace
»

Helikopter igrace Silverlit

Oddelek: Loža
112916 (2676) roli
»

Ali mi kdo zna razložiti ta pojav?

Oddelek: Šola
231974 (1349) Matko

Več podobnih tem