» »

Internet rabi cca 1 min da normalno steče.

Internet rabi cca 1 min da normalno steče.

Brainstorm ::

Torej imam siolov modem sinope in na njega priklopljena 2 pc-ja.
Problem nastane ko na kateremkoli prekinem povezavo in se ponovno povežem, bilokatera stran rabi včasih tudi minuto ali več, včasih pa samo par sekund, da jo sploh začne odpirat, enako se tudi msn vpisuje kakšno minuto, včasih pa samo par sekund.
Gledam spodaj na ikono prejeto in oddano, ni skoraj nič prometa samo (177 b prejeto), oddano malenkost več , po kakšni minuti pa steče vse normalno in dela brez problema, dokler spet ne prekinem in se povežem nazaj.
Ma ni mi jasno do 26. aprila je delalo vse normalno, potem pa tako nisem bil na netu do 1. maja in do takrat nič spreminjal, tako da zdej ne vem kaj je to lahko krivo ali modem ali kaj z linijo oz. v centrali.
Modem sem resetiral, samo se ne čuje nobenega relejčeka, da bi šklocnal pri resetu in utripnile vse lučke, kot mi je zagotovil siolovec.
Probal pa sem tudi izklopit ppoe na modemu in klicat samo z pc-jem, vendar ni razlike.
Najbolj čudno se mi pa zdi to da včasih rabi za štart prenosa samo par sekund, včasih minuto, prej pa je stekel promet prvo sekundo ko sem vstpostavil povezavo.

Mogoče ve kdo kaj bi to lahko bilo narobe?

BlueRunner ::

Edini modemi, ki škljocajo, nosijo ime Sagem... ne verjemi vsega, kar ti rečejo na 080-1000.

Po simptomih pa bi lahko bilo kaj narobe z nastavitvijo, ali pa z delovanjem DNS strežnikov. Preveri najprej na svojem PC-u, potem pa poskusi še s kakšnim alternativnim.

Brainstorm ::

Nič nisem spreminjal od takrat ko je nazadnje normalno delovalo, saj pravim dogaja se na obeh compih enako in na desktopu in na laptopu.
Dns strežnikov pa nisem imel nikoli vpisanih.

Nekaj podobnega seje dogajalo nekje 1krat 2krat na mesec mogoče celo večrat, samo pač nisem bil ravno ob polnoči na netu.
Vglavnem točno ob polnoči se je promet enostavo ustavil, ni me prekinilo, samo strani pa tudi ni več odpiralo in ničesar downloadalo, nakar sem prekinil, vendar se oddaljeni računalnik ni več odzval kakšne pol ure ali uro.
Sem klical na siol, če potekajo kakšna vzdrževalna dela, vendar je bil odgovor zmeraj negativen.
To jse je dogajalo še na starem calistu, zdej pr tem tanovem še tega nisem opazu, res pa da ga imam samo 1 mesec.
Pa še drugega sem dobil, ker se prvi ni nhotel sinhronizirat na centralo (tudi ta rabi dva poskusa, sem ga nesu k sosedu se iz prve), nakar ga je telekomovec nesu v centralo direkt in ga tam priklopu, tam pa je delal bojda normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Misteriozni internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
131202 (804) pegasus
»

Siol ADSL ali T-2

Oddelek: Omrežja in internet
382169 (1479) svecka
»